Kék ásványok az önkifejezésért és a kommunikáció fejlesztéséért

Ha önbizalomra van szükséged és fejlesztenéd a kommunikációs készségeid, akkor a kék kristályok lesznek segítségedre. A kék szín képviseli a biztonságot, a tudást és a bölcsességet a színpszichológiában. Ősidők óta eredményességet társítunk ehhez a színhez. A kék ásványok hűsítő, nyugodt energiájukkal egész nap elkísérnek, viselésükkel könnyen harmóniába kerülhetsz.

2022. május 3.

A kék színű ásványok tulajdonságai

A kék kristályok a felsőbbrendű energiát, az ősi tudást és az intuíciót képviselik. A kék a torokcsakra színe, így elsősorban a beszéddel kapcsolatos problémákra jelentenek gyógyírt. Megkönnyítik az önkifejezést, segítik az érzelmek kifejezését és az asszertív kommunikációt. Segíthetnek az olyan beszédhibákon is, mint a raccsolás vagy dadogás. A tiszteletteljes, őszinte kommunikáció révén a társas kapcsolataink minőségét is javítják. Hűsítő színük miatt csökkentik a lámpalázat, így az iskolában és a munkahelyen is hasznos társaink lehetnek. Az üzleti élet, karrierépítés és az előrelépés is hozzájuk kapcsolható.

A világoskék ásványok a magasrendű, spirituális dimenziókhoz való kapcsolódást segítik. A belső béke szimbólumai.

A sötétkék ásványok az önkifejezéssel és kommunikációval kapcsolatos problémákra mélyen, a tudatalatti szintjén hatnak. Segítenek tudatosabban tekinteni az előttünk lévő akadályokra és a problémáink megoldására.

A kék ásványok és a torokcsakra

A kék színű ásványokat a torokcsakrához kapcsoljuk. Ez az energiaközpont a test információ- és energiacseréjét kezeli. Ez az a hely, ahol kifejezheted önmagad, és a segítségével eljuthatsz másokhoz is. A kék kristályok aktiválják a torokcsakrát. Ha a csakra már nyitva van, optimalizálják és megtisztítják az ott lévő energiát. Ne feledd, a torokcsakra az egyik legaktívabb csakra a mindennapok során - folyamatosan kommunikálunk akár közvetve, akár közvetlenül, így gyakori tisztítást igényel a megfelelő energiaáramlás érdekében.

Egyes kommunikációs helyzetek után - például egy veszekedés, vagy ki nem mondott, lenyelt harag és düh miatt - negatív energiamaradványok maradhatnak a torokcsakrán. Ezeket célszerű eltávolítani, hogy ne befolyásolják negatívan a hangulatunkat. A kék kristályok feloldják ezeket a maradványokat.

A kék színű ásványok hatása

A kék ásványokhoz nagyon erős gyógyhatást társítunk. A megromlott családi kapcsolatok, szétszéledt barátságok és kihűlt párkapcsolatok ellenszere lehet, hiszen a szívből jövő, hiteles kommunikáció hidat épít még a háborgó tengeren is. Feloldják a haragot, a neheztelést és a negatív érzelmeket, hogy helyette konszenzusra, megértésre, bizalomra és együttműködésre tudj fókuszálni.

Bármilyen kommunikációs helyzet előtt is állj, a kék színű kristályok segíteni fognak, hogy megtaláld a legjobb módját annak, hogy elmondd a dolgokat. Legyen szó nyilvános beszédről, tárgyalásról, fizetésemelés kéréséről vagy csak egy szimpla baráti beszélgetésről, a használatukkal támogató energiát és bátorítást fogsz érezni.

A kék ásványok nyugodt, hűsítő energiát árasztanak, így stresszes helyzetekben, pszichésen megterhelő időszakokban is jó szolgálatot tesznek.

Amikor kék színű kristály kiválasztása előtt állsz, hallgass az intuíciódra, s meg fogod látni, hogy a világos vagy sötét árnyalatok vonzanak ösztönösen jobban. A tudatalattid pontosan tudja, hogy mire van szükséged, így arra bátorítunk, hogy hallgass rá.

Nyugodtan keverheted is a mindennapokban a kék színű kristályokat, együttesen alkalmazva és hegyikristállyal vagy szelenittel kiegészítve még erősebb hatást érhetsz el.

7 kék ásvány az önkifejezésért és a kommunikáció fejlesztéséért

Kalcedon

A kalcedon megjelenését tekintve világoskék ásvány, lilás árnyalatokkal és fehér-világoskék sávozással. A nyílt, őszinte kommunikációt segítő tulajdonságai mellett jó hatással van a csontozatra is. Csökkenti a szervezetben található gyulladásokat és erősíti a szervezet öngyógyító képességét. Hasznos társ a légúti megbetegedések kezelésében, a nátha, torokfájás és a köhögés gyógyításában.

Lapis lazuli

A lapis lazuli sötétkék árnyalatával az egyik legnépszerűbb kék ásvány. A magasabb tudatot aktiválja, növeli az intellektuális képességeket, s az üzleti élet elsőszámú ásványa. Fellobbantja a tudás iránti vágyat, ezért tanulás és munkavégzés mellé különösen ajánlott. Segíti a tiszta és érthető kommunikációt, miközben megnyugtatja az elmét, így például prezentálás alkalmával is hasznos társunk lesz.

Apatit

A kék apatit segít a tiszta lelkiállapot elérésben. A segítségével minden napot tiszta lappal kezdhetsz, az új kezdet pedig bátorságot és magabiztosságot ad majd. Az apatit minden ambíciódat támogatja - a célok nagy részéhez az eredményes kommunikáción keresztül vezet az út, ez az ásvány pedig mindezekben segíteni fog neked.

Cölesztin

A cölesztin egy stroncium-szulfát ásvány, ami üledékes kőzetekben található meg. Nagyon lágy rezgésű kristály, áttetsző-világoskék árnyalatával mentálisan bátorít, segíti a tiszta tudatot és a spirituális belátást. Megtanítja, hogyan hallasd a hangod, s támogatja az asszertív kommunikációt.

Angelit

Az angelit az anhidritből alakul ki, színe a fehértől a világoskéken át az egészen sötét árnyalatú kékig terjedhet. A kristály kék színű változata emeli a tudatosságot és segíti a spirituális fejlődést. Növeli az empátia készségét, a segítségével könnyedén belehelyezkedhetünk mások nézőpontjába. Derűs energiát ad, s lecsendesíti a háborgó elmét. Különösen a családi és a baráti kapcsolataink kommunikációját tekintve lehet eredményes a használata.

Akvamarin

Az akvamarin kék színét a vaszárványok nyomaiból nyeri. Ez a kristály a jelenben tart, s mindig emlékeztet arra, hogy az apró bosszúságok a nagy egészet tekintve nem számítanak. Enyhíti a szorongást és a lámpalázat. Ha meg kell nyitnod valakivel az őszinte kommunikáció csatornáit, az akvamarin segíteni fog ebben.

Szodalit

A szodalit a lapis lazuli egyik alkotója, fehér-szürke foltos, középkék ásvány. Kölcsönös bizalomra tanít a kapcsolatainkban, türelemre és tiszteletre ösztönöz. Segít a kötelékek erősítésében, a nyugodt és harmonikus párkapcsolat kialakításában. A szodalit azt tanítja, hogy kommunikációval minden problémát meg lehet oldani.

Ásványok, amik jól működnek együtt a kék színű kristályokkal

A kék kristályok egymással keverve a leghatékonyabbak, így nyugodtan váltogasd a világosabb és sötétebb kék árnyalatokat attól függően, hogy épp milyen energiára van szükséged. A hegyikristály, mint minden más ásványhoz, a kék színű ásványokhoz is jól passzol. Általánosságban elmondható, hogy a fehér kristályok lágy rezgése harmonizál a kék ásványokkal, így a kékekkel kombinálhatsz szelenitet, holdkövet, fehér angelitet is.

Összefoglalva

Ha szeretnél javítani az életminőségeden, kiegyensúlyozottabbá tenni a kapcsolataidat és fejleszteni a kommunikációd, szerezd be még ma az első kék ásványodat! Pozitív, békés aurájával tetőtől talpig beborít. Kék ásvány viselésével egyszerűen megmagyarázhatatlan megnyugvás járja át a lelkünk. Tapasztald meg te is!


Így nyisd meg a harmadik szemed (meditációval)

2024. május 6.

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.