🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

Tudd meg, melyek azok az eszközök, amelyek segítségével magasan tarthatod a rezgésszinted, ezáltal pedig a legjobb formádban ragyoghatsz minden egyes nap!

2024. március 22.

Bár életünk tele van kihívásokkal és stresszel, most megosztok veled néhány egyszerű és hatékony módszert, amelyeket beépíthetsz a mindennapjaidba, és néhány perc alatt növelheted a rezgésszinted, hogy egész nap a magasenergiádban tündökölhess.

Miért fontos, hogy magasan tartsd a rezgésed?

Ahogyan azt fizikából megtanultuk, az energia egyik legfontosabb jellemzője a rezgésszáma, azaz a frekvenciája, amelyen az adott energia rezeg. A fizika törvényei szerint az energiák csak azonos rezgésszinten képesek kapcsolatba lépni egymással. Tehát egy alacsony rezgésszámú energia nem tud kapcsolódni egy nála magasabb frekvenciájú energiához. Mit jelent ez? Ha magas frekvenciájú, magas rezgésszintű, pozitív dolgokat szeretnél bevonzani az életedbe, ahhoz először neked is magas rezgésszintre kell kerülnöd. Hasonló hasonlót vonz, ha úgy tetszik.

Amikor alacsony rezgésszinten vagy, az érzékelésed is korlátozott, a tudatosságod csökken. Amikor azonban a magasenergiádban vagy, olyankor hatékonyabb a megértésed, a fókuszod, megengeded magadnak a csí – az életenergia – áramlását az elméden és testeden keresztül.

Amikor magas rezgésszinten működsz, szeretetet, megértést, pozitivitást sugárzol. Azt a fajtát, ami vonzó, ami mágneses. Ami után megfordulnak az emberek. Pontosan ezt tudja a magas rezgésszint.

Honnan tudhatod, hogy épp milyen a rezgésszinted?

Figyeld meg, hogyan érzed magad most. Ha az segít, papírra is vethetsz mindent, ami most benned van. Vedd sorra a felmerülő érzéseket, gondolatokat. Besorolhatod őket két oszlopba is: pozitív és negatív érzések. Ha olyan érzelmet érzel, ami nem esik jól, akkor tudhatod, hogy ez alacsony rezgésszintet képvisel. Ami pedig feltölt, jól esik, boldogabbá tesz, ahhoz magas rezgésszint társul. Összegezve ezeket kirajzolódik egy kép előtted, hogy melyik energia van túlsúlyban, melyik energia oldalára billen a mérleg.

Gyakorlatok, amelyekkel növelheted a rezgésszinted

Együttérzéssel lépj ki az ajtón

Mielőtt reggel elindulsz és kilépsz az ajtón, állj meg egy percre, és képzeld el – vizualizáld – ahogyan a legfelsőbb, együttérző éned helyébe lépsz. Az együttérzés egy olyan erő, amellyel nemcsak a környezetednek teszel jót, de a saját rezgésszinted is emelheted. Képzeld el, ahogyan meleg, arany fény vesz körül. Ez az aurád. Mindenkihez elér, akivel találkozol, akivel beszélsz, aki mellett elhaladsz. Ez a fényenergia kísér egész nap, aminek köszönhetően szeretettel és együttérzéssel fordulhatsz mások felé, s ami által a világ egy kicsit jobb hely lesz. Egészen más, ha ebben a szellemben hagyod el reggel a lakásod, próbáld csak ki.

Zoomolj ki a fejedből

Amikor érzed, hogy érkezik egy negatív gondolatspirál, és elkezdesz aggódni, túlgondolni, belelovalni magad a mi lesz, ha... típusú gondolatokba, állj meg egy pillanatra, és próbálj ki egy új szokást: zoomolj ki a fejedből! Menj ki a szabadba, az utcára vagy egy parkba és figyeld meg a körülötted lévő embereket. Hagyd, hogy magával ragadjanak az apró részletek. Vajon hová igyekeznek az emberek? Milyen ruhát viselnek? Milyen a testtartásuk? Mit visznek magukkal? Próbálhatsz következtetni arra is, hogy mi lehet a munkájuk, mivel foglalkoznak a mindennapokban. Csináld ezt 5-10 percen keresztül – ezzel az apró váltással máris kijöttél a saját fejedből, s megakadályoztad a negatív gondolatspirál eluralkodását az elméden.

Figyelj oda a gondolataidra

A rezgésszinted növelését legegyszerűbben úgy érheted el, ha túlnyomórészt pozitív gondolataid vannak. A gondolatok érzéseket hoznak létre benned, az érzéseid pedig a gondolataidat tükrözik vissza. Tehát olyan gondolatoknak adj teret, amelyek magas rezgésszintet képviselnek. Azokra a gondolatokra koncentrálj, amelyektől jól érzed magad. Nem lehetséges magas rezgésszintet tartani úgy, ha folyamatosan azokra a dolgokra koncentrálsz, amiket szeretnél elkerülni, amiktől félsz, amik rossz érzéseket keltenek benned. Természetesen nem lehetséges az sem, hogy mindig pozitívan gondolkodj. A törekvés az, ami itt a kulcsszó. Te magad tudod a legjobban, hogy téged mi mozdít el a magas rezgésszint felé, mi az, amit szeretsz, ami jó érzéseket kelt benned. Igyekezz ezeket a gondolatokat táplálni, szemben a szorongó, túlgondolkodó önmagaddal.

Mindfulness a szokásaid közben

Ha mindfulnessről van szó, nem kell nagy dolgokra gondolni. A tudatos jelenlétet és az érzékekkel való kapcsolódást hozzákapcsolhatod a legegyszerűbb, mindennapi szokásaidhoz is. Mindössze annyit kell tenned, hogy figyelemmel kíséred az olyan hétköznapi tevékenységeket, mint például a fogmosás vagy a mosogatás. Irányítsd a figyelmedet arra a cselekvésre, amit éppen végzel. Maradjunk a mosogatás példájánál. Engedd, hogy a mozdulataidat átjárja a tudatosság és a jelen-lét. Milyen érzés, ahogy a víz hozzáér a kezedhez? Milyen a víz hőfoka? Milyen érzést kelt benned, ahogyan a víz megtisztítja az edényeket, és elviszi magával a szennyeződéseket?

Meditáció

A meditáció az egyik legjobb eszköz a rezgésszint emelésére és a belső harmónia elérésére. Már önmagában gyógyító erővel bír, ha a nap folyamán néhány percre sikeresen le tudod csendesíteni a gondolataidat. Ha még kezdő vagy, elég csak napi 5-10 perc, s bátran gyakorolj vezetett meditációkkal, mert ezekre sokkal könnyebb ráhangolódni. Próbálj ki különböző gyakorlatokat, például a kundalini meditációt, hallgató meditációt vagy a sétáló meditációt. Mindenkinek más válik be, ne add fel, ha kezdetben még nem találod azt, ami számodra a legmegfelelőbb.

Naplózás

Az írás hatása felbecsülhetetlen, ha önmunkáról van szó. Úgy gondolom, hogy a leghasznosabb önsegítő könyv az, amit te magad írsz - a saját naplód. A naplózással elengedheted azokat az érzéseket, amelyek nem szolgálnak, reflektálhatsz a gondolataidra, jobban megértheted önmagad és az életed miértjeit, történéseit. Tarts reggel vagy a nap közepén egy coffee date-t önmagaddal, ülj le csendben 15 percre, és írj írj írj, ami az eszedbe jut. Hagyd áramolni a gondolataidat, ne akard jól csinálni, ne cenzúrázd, csak írj le mindent, ami most helyet foglal az elmédben, s hagyd, hogy tisztuljon a kép, hogy lecsendesedjen a háborgó elméd.

Táncolj

Mikor táncoltál utoljára csak úgy, önfeledten? Ha nem tudod megmondani, akkor épp itt van az ideje! A mozgás növeli a szervezetben az endorfinok – boldogsághormonok – szintjét, csökkenti a stresszt és jó közérzetet biztosít. A tánc lehetőséget ad a kreatív energiák felszabadítására, a szabad kiteljesedésre. Tánc közben nagyon könnyű belekerülni a flow élménybe, s így gyerekjáték lesz növelni a rezgésünket. Nem kell nagy dolgokra gondolni vagy rögtön bejelentkezni egy csoportos táncórára, elég ha felpattansz most a szobádban, és önfeledten mozogsz egy kicsit a kedvenc zeneszámaidra. Ha most még egy kicsit ódzkodsz a dologtól, jó ráhangoló gyakorlat lehet, ha dance workout-okkal próbálkozol – ami egy átmenet a tánc és az edzés között – a YouTube-on rengeteg ilyet találsz.

Alkoss valamit a két kezeddel

Találj magadnak offline hobbikat, ahol a két kezeddel alkotsz valamit: kerámiázás, gyöngyfűzés (<3) , festés, rajzolás... csinálj bármit, ami a jelenben tart, amiben el tudsz merülni, amit önfeledten tudsz végezni, ami jól esik. Azt az érzést keresd, amikor úgy repül el az idő, hogy észre sem veszed. Az alkotás az egyik legjobb rezgésemelő tevékenység, hiszen minden alkalommal valami csodás dolog kerül ki a kezeid közül!

Kapcsolódás a természethez

Az aduász, amihez mindig visszanyúlhatsz. A természetben lenni már önmagában gyógyító, pozitív, földelő energia. Ha rossz kedved van, nehezen koncentrálsz, vagy csak feltöltődésre van szükséged, csak menj ki és kapcsolódj egy kicsit a természettel. Menj ki a kertbe és légy mezítláb, sétálj egy nagyot, piknikezz, túrázz, ha pedig dolgoznod vagy tanulnod kell, akkor vidd magaddal a munkát a természetbe, például egy parkba. Engedd, hogy az anyaföld feltöltse a lelked.

Mindful étkezés

Véleményem szerint az egyik legalacsonyabb frekvenciája a kapkodós, rohanós étkezéseknek van. Tudod, amikor csak úgy menet közben bekapsz pár szem péksütit, sietve belapátolod az ebéded a laptopod előtt, mert ki sem látszol a munkából, vagy amikor az étel helyett valami másra koncentrálsz, például sorozatot nézel, vagy a social mediát görgeted. Nemcsak az emésztésednek tesz jót, de csodás rezgésemelő hatású, ha odaadod az ételnek azt a 15 percet, amíg nyugodtan elfogyasztod. Egyél lassan, tudatosan, nézz rá az ételre, figyeld meg a színét, az állagát, koncentrálj külön-külön az ízekre. Az ilyen apró szokásokban rejlik a legnagyobb energia.

Tudatosítsd, hogy Te nem az érzéseid vagy

Igazán transzformatív hatású tud lenni, ha beszélgetsz egy kicsit magaddal, s megbarátkozol az érzéseiddel. Fontos, hogy különbséged tudj tenni aközött, hogy ki vagy Te, mi a Te lényeged, s aközött, hogy mit érzel éppen. Figyeld meg, hogyan nyilatkozol az érzéseidről – azt mondod, hogy te most dühös vagy, vagy azt, hogy most dühöt érzel? Óriási különbség van a kettő között. A gondolataink, az önbeszédünk táplálja az energiánkat. Amit mondasz, annak hatalmas jelentősége van. Ahogy magadhoz beszélsz, annak pedig még annál is nagyobb. Ezért nagyon fontos, hogy különítsd el magad az érzéseidtől, hiszen azok csak jönnek és mennek – most érzel valamit, de tíz perce múlva már lehet, hogy teljesen mást fogsz érezni. Nem vagy azonos az érzéseiddel. Igazán felszabadító erővel bír, ha ezt a különbséget megérted.

Összefoglalva

Számtalan olyan apró gyakorlat van, amit beépíthetsz a mindennapjaidba annak érdekében, hogy emeld a rezgésszinted. Azonban ne akarj egyszerre mindent csinálni; kezdetben válassz ki csak egy vagy két olyan dolgot, amit szívesen kipróbálnál, és építsd be őket a mindennapokba egészen addig, amíg szokássá nem válnak. Fontos, hogy ne add fel, ha nem sikerül azonnal. Ahhoz, hogy egy új szokás a napi rutin részévé váljon, legalább 21 napra van szükség. Ha egy nap nem sikerül, semmi baj, csak csináld újra a következő napon. Hiszek benned!


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.