🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Így nyisd meg a harmadik szemed (meditációval)

Mikor jelzett utoljára az intuíciód? Odafigyelsz rá a mindennapokban? Amikor a harmadik szem csakrád egyensúlyban van, akkor nem csak nézel, hanem látsz, értesz is. Ez a belső tudás az egész testedben, minden sejtedben érezhető. Ha a harmadik szem csakrád jól működik, akár előre érezhetsz, láthatsz jövőbeni történéseket, állapotokat. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, hogyan aktiválhatod ezt az energiaközpontot.

2024. május 6.

Mi a harmadik szem csakra?

Az emberi testben a csakrák függőlegesen helyezkednek el, egymás felett, a gerinccel egy vonalban. A harmadik szem csakra a hatodik a hét csakra közül. Szanszkritül "Ajna csakrának" nevezik, melynek jelentése parancsolni, érzékelni.
A harmadik szem csakra inkább a spiritualitással, mintsem az anyagi világgal kapcsolatos. Felette helyezkedik el a koronacsakra, alatta pedig a torokcsakra. A harmadik szem csakrád segít abban, hogy a tudatos tiszta legyen, az intuíciód, belső hangod pedig erős és "hallható". Ha egyensúlyban van és nyitva van, a harmadik szem hozzájárul a céltudatossághoz, az erős önismerethez, az optimizmushoz és a spiritualitáshoz. Segít abban, hogy magabiztosnak érezd magad a döntéseiddel és az életcéloddal kapcsolatban. Színe az indigó.

Hol található a harmadik szem csakra?

A homlok közepén, a két szemöldök között, kicsivel felettük helyezkedik el. Fizikai értelemben a harmadik szem csakra közvetlenül kapcsolódik a tobozmirigyhez, amely egy apró, rizsszem méretű szerv, s amelynek valódi tevékenységét még csak napjainkban kezdi felfedezni az orvostudomány. Hosszú időn keresztül sötétben tapogatóztak funkcióját illetően a kutatók. A tobozmirigy eltávolítása után nem volt életképes az egyén. 

A tobozmirigy az endokrin rendszer része. Melatonint bocsát ki, s felelős a cirkadián ritmusod fenntartásáért. Számtalan élelmiszer és környezeti tényező van, amely befolyásolja ezt a szervet. Kutatások szerint a fluorid például megviseli a tobozmirigyet, s csökkenti a hatékonyságát.

Milyen tulajdonságokhoz kapcsolódik a harmadik szem csakra?

A testben való elhelyezkedésén és a tobozmiriggyel való kapcsolatán kívül a harmadik szem csakrához bizonyos színeket, ásványokat, hangulatokat, érzéseket és képességeket társítunk:

  • intuíció, belső hang, belső bölcsesség
  • tisztánlátás és pszichikai képességek
  • magasabbrendű érzékelés
  • vizualizáció
  • koncentráció
  • spirituális kommunikáció
  • önreflexió és önismeret
  • döntéshozatal
  • képzelőerő

Mikor működik jól a harmadik szem csakra?

Ha a harmadik szem csakra nyitva van és kiegyensúlyozott, akkor tiszta tudatú és optimista szemléletű vagy. Segít tisztán gondolkodni, a memóriád jó, bátran hagyatkozol az intuíciódra. Bízol magadban, nincs szükséged külső validációra ahhoz, hogy tudd az értéked.

Mikor nem működik jól a harmadik szem csakra?

Ha a harmadik szem csakra blokkolva van, az a jóllétünk számos aspektusát befolyásolja. Az alábbi problémákat tapasztalhatod, ha a csakrán nem áramlik megfelelően az energia:

  • gyakori fejfájás, mikgrén
  • látásproblémák
  • álmatlanság
  • hormonális egyensúlyhiány
  • bizonytalanságérzés
  • pesszimizmus
  • céltudatosság hiánya
  • gyenge önbecsülés
  • állandó önmegkérdőjelezés
  • zárkózottság

Mikor dolgozz a harmadik szem csakrádon?

...ha vágysz és készen állsz arra, hogy megismerd a magasabb rendű valóságot
...ha gyógyulásra vágysz
...ha növelni szeretnéd az intuíciód
...ha emlékezni és kapcsolódni szeretnél az álmaidhoz, s integrálni ezeket az információkat az életedbe
...ha szeretnéd egyensúlyba hozni a bal és jobb agyféltekéd
...ha szeretnéd energizálni a toborzmirigyet
...ha szeretnél kapcsolódni a legfelsőbb Éneddel

Hogyan támogathatod a harmadik szem csakrát a mindennapokban?

Számtalan apró praktikával támogathatod a harmadik szem csakra egészségét.

Élelmiszerek

Egyél jódban gazdag ételeket, például brokkolit, spenótot és algát. A jódban gazdag ételek segítik a felesleges fluorid kiürítését is a szervezetből.

Használj almaecetet, add az ételeidhez, tedd salátaöntetekbe vagy egyszerűen fogyassz minden étkezés előtt egy teáskanál almaecetet egy pohár vízben feloldva. Az almaecet az egész szervezet méregtelenítésében hasznos társ.

Esténként fogyassz kamillateát. A kamilla nyugtató hatású, amely segít megnyugtatni a túlműködő tobozmirigyet, s felkészíti a szervezetet az alvásra.

A cirkadián ritmus beállítása

Este nyolc óra után próbáld meg minimalizálni a fényt a lakásodban. Használj meleg, vörös árnyalatú lámpákat, például sólámpát, vagy világíts gyertyafénnyel. Mindez segít a megfelelő cirkadián ritmus beállításában.

A napodat igyekezz természetes napfénnyel kezdeni. Rögtön ébredés után menj ki a szabadba, vagy ülj ki az erkélyre és süttesd az arcod 5-10 percig. A napfény természetesen fogja felébreszteni az egész szervezeted. Figyeld meg, hogy még kávéra sem lesz szükséged!

Aromaterápia

Vesd be az aromaterápiát a harmadik szem csakrád aktiválásához. Használj szantálfa, tömjén, mirha és kamilla illóolajokat. Párologtasd őket diffúzorban, vagy egyszerűen csak forralj fel vizet egy nagy lábasban, csepegtesd bele az olajokat, s helyezd el a lábast a lakás központjában, hogy átjárják az illatok. Ezeket az illóolajokat masszírozáshoz is használhatod, akár talpmasszázshoz, vagy a tested marmapontjainak masszírozásához.

Indigókék, a harmadik szem csakra színe

Építsd be az indigókék színt a mindennapjaidba. Viselheted például kiegészítőkben vagy ékszerekben is.

Ásványok

Használj ásványokat a meditációid során, s vidd magaddal őket a mindennapokban. A harmadik szem csakra ásványai a lapis lazuli, ametiszt, szodalit, fluorit, lepidolit, kianit és szivárvány holdkő.

Pozitív megerősítések

Használd az alábbi pozitív megerősítéseket:

"Bízom az intuíciómban, s hagyom, hogy vezessen."
"Bízom magamban."
"A gondolataim tiszták és nyugodtak."
"A legnagyobb bölcsesség bennem van."

Szemtorna

A szemed rendszeres tornáztatásával akár még a látásodat is javíthatod. A YouTube-on számtalan vezetett szemjógát találhatsz, de az alábbi nagyon egyszerű gyakorlatsorral is dolgozhatsz:

Az alábbi gyakorlatsort 36 körben ismételd:

Mozgasd a szemed jobbra, majd balra, fel, s le, átlósan jobbról balra, majd balról jobbra, az óramutató járásával megegyező körbe, majd azzal ellentétesen. Fókuszálj egy kb. 10 cm távolságra lévő tárgyra, majd nézz a távolba, végül pedig szorítsd össze erősen a szemed, majd engedd el.

Jóga

Válassz olyan gyakorlásokat, amelyek az alábbi jógapózokban bővelkednek: fapóz, gyermekpóz, delfinpóz, előrehajlás, lefelé néző kutyatartás.

Harmadik szem csakra meditáció

Ha el szeretnél kezdeni dolgozni ezen az energiaközponton, s rendbehozni a kibillent egyensúlyt, szeretettel ajánljuk az alábbi meditációt, amit kifejezetten a harmadik szem csakra gyógyításához készítettünk.

A meditáció során lehetőséget adunk magunknak arra, hogy csendesebbé tegyük az elmét, és kapcsolódjunk a belső tudatosságunkhoz, ezáltal képesek leszünk fokozatosan megnyitni a harmadik szem központját, s engedni az energia áramlását ezen a területen.

A meditációért kattints IDE.


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.