🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

A rejtett nyolcadik csakra

A hét csakráról, a tested hét fő energiaközpontjáról már biztosan hallottál, de tudod-e, hogy létezik egy nyolcadik csakra is, amely nem más, mint a lélek csakra?! Valójában a hagyományos csakrarendszer tizenkét csakráról szól... Ma a nyolcadik, vagyis a testen kívüli első csakrával fogunk foglalkozni.

2022. október 20.

A hét csakráról dióhéjban

A testen elhelyezkedő hét csakráról már írtunk bővebben , de röviden most is összefoglaljuk, hogy miről is van szó.

A 7 csakra köti össze az emberi testet az egyetemes életerő energiájával. A csakrák a test közepén, a gerinc mentén helyezkednek el a fejed tetejétől a gerinced aljáig. Az energia lentről felfelé, s fentről lefelé áramlik bennük folyamatosan. Ha a csakrák működése rendben van, boldognak és kiegyensúlyozottnak érzed magad, azonban ha az energia elakad, az egyensúly is felborul. Ebben az esetben lehangoltnak, kedvetlennek és idegesnek érezheted magad, csupa negatív színben látva a világot. Gondolj úgy a hét csakrára, mint az újratölthető elemekre. Ahhoz, hogy jól működjenek - és ezáltal jól érezd magad a bőrödben - foglalkozni kell velük, és feloldani az esetleges energiablokkokat, amik gátolják a csí szabad áramlását.

A csakrák blokkoltságát főként a mai modern életmód okozza. A környezeti ártalmak, az állandó stressz, a túlpörgés, érzelmi nyomás, egzisztenciális szorongás és úgy összességében a mókuskerék, amiben élünk.

Mi is az a nyolcadik csakra?

A nyolcadik csakra a testen kívüli első energiaközpont, amely egy hüvelykkel a fej felett, a korona csakra felett található. Lélek csakrának vagy csillag csakrának is nevezik. Szanszkritül viyapini, ami azt jelenti, "mindenütt jelenlévő". Ezer szirmú, arany színű lótuszvirágként ábrázolják.

A nyolcadik csakra tulajdonságai

Ez a csakra köti össze a fizikai tested a szellemeddel. Fogd fel úgy, mint egy kapu az isteni szeretethez és a bölcsességhez. A spirituális kapcsolódásról és a transzcendencia üzeneteiről ismert. Az innen lefelé haladó energia üzeneteket közvetít a fensőbb énünktől. Ha képes vagy érzékelni ezt a csakrát, látomásokat, megérzéseket, testet öltéseket és olyan tudást kaphatsz, amely nem a testi vagy agyi emlékeidből származik, hanem egy benned és körülötted élő erőből. A célunk az, hogy a nyolcadik csakrán keresztül érzékeljük és kihasználjuk azt az univerzális energiát, amely mindannyiunkban születésünknél fogva ott rejlik.

Hogyan kapcsolódj a nyolcadik csakrához?

Amikor az első hét csakra energiája összhangba kerül, az új spirituális tudatosság terébe lépsz. A nyolcadik csakra az első, amely a fizikai valóságon túl létezik. Amikor a nyolcadik csakrához kapcsolódsz, valami sokkal nagyobb és erősebb dologba kezdesz, mint amit el tudsz képzelni.

Ne feledd, minden csakra az előző folytatása és annak kibővítése. Ahhoz, hogy a 8. csakrát aktiválhasd, először végig kell menned az előtte lévő 7 csakrán. Lentről felfelé, egyikről a másikra fókuszálva haladj rajtuk végig, s szép lassan oldd fel ezeket a blokkokat. Képzeld el a csakrákat úgy, mint a forgó kerekeket, amelyek felfelé és lefelé is szállítják az energiát szüntelenül a testben, ezáltal pedig az összes csakra hatással van egymásra.

Transzcendentális meditáció lépésről lépésre, hogy kapcsolódj a nyolcadik csakrához

1. Vonulj el egy csendes helyre, ahol semmi és senki nem tereli el a figyelmed. Vegyél fel egy kényelmes testhelyzetet, akár ülve, akár fekve.
2. Csukd be a szemed, és kezdj el puhán lélegezni. Szívd be mélyen a levegőt az orrodon keresztül, majd a szádon keresztül lassan fújd ki. Ismételd ezt addig, amíg érzed, hogy a gondolataid megnyugszanak, s nem csak testben, de fejben is megérkeztél erre a meditációra.
3. Ha beállítottad az egyenletes légzést, képzeld el egy fa gyökereinek halmazát a gerinced legaljából indulva. Képzeld el, ahogyan a gyökerek behálózzák a tested, s mélyen leszállva a földbe, összekapcsolnak a földanya szívével. Miközben belélegzel, képzeld el, hogy ezeken a gyökereken keresztül energiát vonsz be a testedbe.
4. Ezen a gyökérhálózaton keresztül képzeld el, ahogyan az egyes csakrák energiát vesznek fel a föld legmélyéből. Belégzéskor szívd fel az energiát, s kilégzéskor küldd el egészen a gerincedig a gyökér csakrához. Tegyél így egymás után mind a hét csakrával, egészen a fejed búbjáig, vagyis a korona csakráig.
5. Miután sorban végighaladtál a tested hét csakráján, a fókuszt tartsd a fejed búbján. Képzelj el egy fénysugarat, amely közvetlenül a fejed felett egy pontban összegyűlik, örvénylik, s lassan forog. Ez a nyolcadik csakrád.
6. Vegyél egy mély lélegzetet és képzeld el, ahogyan a testeden átáramló energia egyesül a fejed felett lebegő fénnyel. Merülj el ebben a fényben testestül, lelkestül. Oldj fel minden feszültséget, ami benned van, miközben úszol a fényben. Érzed már? Ez a kapcsolatod a fensőbb éneddel.
7. Lubickolj a fényben, amíg csak kedved tartja. Ha készen állsz, képzeld el, ahogyan az örvénylő, arany energiagömb lefelé kezd kúszni a fejeden keresztül, bevonva az arcodat, a vállaidat, s végül az egész testedet. Képzeld el, ahogy ez a csillogó, isteni energia átmosódik az egész testeden, s megtisztít minden negatív gondolati mintától.
8. Hagyd, hogy az aranyszínű fény folyadék formájában lecsepegjen a gyökereiden keresztül egészen az anyaföldbe, s visszaoldódjon a Föld szívébe.
9. Amikor készen állsz arra, hogy kilépj a meditációból, vegyél három utolsó tisztító, mély lélegzetet - orron keresztül be, s szájon át ki.
10. Nyisd ki a szemed, s térj vissza a fizikai testedbe, ezúttal máshogy, másként, mint eddig...

A nyolcadik csakra ásványai

Az ásványok egyfajta szakrális teret hoznak létre, ami automatikusan emeli a rezgésed. A meditáció előtt készíts kristályrácsot, vagy helyezz el magad körül ásványokat a céljaidnak megfelelően.

A nyolcadik csakra ásványai az ametiszt, a hegyikristály, a szelenit és a kinait.

Mi történik, ha sikeresen megnyitod a nyolcadik csakrádat?

Karmikus maradványok felszabadítása

Az otthonodhoz hasonlóan a szellemed, a lényed is "gyűjti a port", s idővel beporosodik az előző életekből hozott sérelmek, negatív, többé nem szolgáló viselkedésminták és alacsony rezgésű érzelmek miatt. A nyolcadik csakrán keresztül mindezektől megszabadulhatsz. A kapcsolódás után úgy fogod érezni, mintha letennél egy nagyon régóta cipelt, nagyon nehéz terhet a válladról.

Együttérzés a világgal

Amikor mélyen kapcsolódsz magadhoz, az Univerzumhoz, s valami még nagyobbhoz, egyszerűen nem tudsz nem empatikus lenni. Ahogy levetkőzöd az alacsony rezgési mintázataidat, mély együttérzést kezdesz érezni minden egyes élő entitás iránt. Ez a folyamat is segít abban, hogy a legjobb önmagaddá válhass.

A lelked céljának megtalálása

Érezted már úgy, hogy nem tudod, mi a célod e világon? A nyolcadik csakra segít felfedni a dharmát, vagyis a lelked célját. Amikor képes vagy túllátni a ciklikus, gátló energiamintázataidon, akkor képes vagy jobb döntéseket hozni, amik automatikusan közelebb visznek a magasabb rendű énedhez, aki pedig pontosan tudja, mi valójában az életcélod...

Kezdd el még ma a gyakorlást egy boldogabb, harmonikusabb, pozitívabb élet érdekében!


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.