Színezz, hogy jól legyél (+ ingyen letölthető felnőtt színezők)

Egy jól megválasztott színező nem csak a kicsiknek, de a nagyoknak is öröm. Te hogyan kapcsolódsz ki egy nehéz nap végén? Leülsz a tévé elé, görgeted az instát vagy... esetleg színezel?! A színezők segítségével felidézhetjük a gondtalan gyermekkorunk érzésvilágát, és elengedhetjük a mindennapjainkat megkeserítő stresszt. A felnőtt színezők használata az egyik legjobb stresszoldó tevékenység. Nem hiszed? Járj utána!

2023. január 20.

Végre egy stresszoldó tevékenység, ami független a technológiától! Hogy miért szeretjük annyira a felnőtt színezőket? A válasz egyszerű.

Miért jó a felnőtt színezők használata?

A felnőtt színező visszarepít a gyermekkorunkba, amikor izgatottságot, kíváncsiságot és motivációt éreztünk egy-egy üres kifestőkönyv láttán. Minél szebb, színesebb, pontosabb képet szerettünk volna alkotni. Gyermekként mindannyian késztetést éreztünk a szabad alkotásra, kreativitásunk kibontakoztatására, a fantáziánk szárnyalására. A színezéssel tulajdonképpen a belső gyermekünkhöz nyúlunk vissza. Ilyenkor megszólal egy kis hang belül, hogy elmélyülni, kikapcsolódni, alkotni bizony jó érzés! Mindezeket a pozitív, békés érzéseket hozza vissza a felnőtt színező a mindennapjainkba.

A használata instant javítja a kedvünket és fejleszti a fókuszunkat. Arra tanít, hogy éljünk a jelenben, merüljünk el a flow érzésben és legyünk spontának, örüljünk a mostnak.

Mindezek mellett a felnőtt színezők garantált sikerélményt biztosítanak. Talán úgy érezheted, hogy nem vagy elég tehetséges a rajzoláshoz, alkotáshoz - ebben az esetben bátran válaszd a színezőket, ahol kereteken belül, apró mozdulatokkal alkothatsz.

"A felnőtt színezők megszólítják a belső gyermeket, s azt mondják: Gyere, alkoss valami szépet, amire büszke lehetsz, ami csak rólad szól!"

A színek pszichés hatása

A színek gyógyító erejét a klinikumban is hasznosítják például depressziós betegeknél, hiszen az agy a színinformációkat nemcsak hogy felfogja, de fel is használja a test és lélek gyógyítására. Minden szín más-más információkat, érzéseket közvetít az agynak.

Piros

A szerelem, szenvedély, intimitás és a tűz színe, azonban az agresszió, a harag és más indulatoké is.

Narancssárga

Az optimizmus és az életöröm színe. Az egyik legjobb kedélyjavító szín, nyitottá, közlékennyé és magabiztossá teszi az embert. A ruhatárunkba is érdemes becsempészni, akár kiegészítők formájában.

Zöld

A természet, az élet, az újjászületés színe. Nagyon pozitív árnyalat, ha sok zölddel veszi magát körbe az ember, akkor kiegyensúlyozottá, nyugodtabbá és életigenlővé válik.

Lila

Sokoldalú szín, amely egyszerre képviseli a hatalmat és a méltóságot, valamint a misztikumot és a mágiát. A művészetek, az inspiráció és a titokzatosság tónusa.

Kék

Tisztaságot, könnyedséget sugall, javítja a kommunikációs képességeket és megtisztítja a ködös elmét, tiszta gondolatokat hoz.

Barna

A föld és a fák színe, köthető a természet nyugalmához és a születés, újjászületés körforgásához. Kényelmes, biztonságos szín.

Sárga

Az életerő és a vitalitás színe, melegséget sugároz, csakúgy mint a Nap. Oldja a szorongást, elűzi a félelmet és az elégedetlenséget. Pezsdítő hatással van a lustaságra, üdítően hat tanuláskor vagy monoton munkavégzéskor.

Kezdődhet a színezés

Nos, ha még nincs programod ma estére, most már van... :) Merülj el a színezés flow élményében és engedd az elmédnek, hogy a legbékésebb tevékenységgel lazítson egy kicsit.

Ehhez most 10 ingyen letölthető mandalát hoztunk nektek, amivel garantáltan közelebb kerülhetsz a testi-lelki egészséghez. Nincs más dolgod, mint lementeni és kinyomtatni őket, és már kezdheted is. Az alkotáshoz színes ceruzát, tűfilcet vagy akár festéket is használhatsz.

Terápiás színezésre fel!


Így nyisd meg a harmadik szemed (meditációval)

2024. május 6.

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.