🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

A 3 legjobb ásvány ekcémára

Az ekcéma holisztikus gyógyászati szempontból a köldök csakra és gyökér csakra területével hozható összefüggésbe. Hűsítő, bőrnyugtató hatású ásványokkal érdemes kísérletezni, amik energetikai támogatást nyújtanak az ekcémából való felépüléshez.

2021. augusztus 9.

Az ásványok hatásai ekcémás bőrre

Mi is az az ekcéma?

Az ekcéma nem más, mint a bőr felszíni gyulladása, és a világ népességének tizedét érinti napjainkban. Igen kellemetlen, gyakran a mindennapokat is hátráltató, nehézkesen kezelhető betegség ez, ami csökkentheti az életminőséget. Az ekcéma legjellemzőbb tünete a gyulladt, kipirosodott bőr és a viszketés. Általában súlyos bőrszárazság és kirepedezett bőr kíséri, s nem ritka, hogy ezeket a sebeket el is vakarjuk.
Ekcéma leggyakrabban a végtagokon, a kézfejen és a könyökhajlatban alakul ki. A tünetek rendszerint a nyári hónapokban spontán javulásnak indulnak, míg télen a bőr szárazabb, emiatt a gyulladás is hajlamos belobbanni.

Az ekcéma és a holisztikus kristálygyógyászat

Az ekcéma holisztikus gyógyászati szempontból a köldök csakra és gyökér csakra területével hozható összefüggésbe. Hűsítő, bőrnyugtató hatású ásványokkal érdemes kísérletezni, amik e csakrákra hatnak és energetikai támogatást nyújtanak az ekcémából való felépüléshez. A kristálygyógyászat - a hagyományok és a népi megfigyelések alapján - pozitív hatást tulajdonít az ásványoknak, ezért az orvosi kezelés hatékony kiegészítője lehet az alább felsorolt ásványokból készült karkötő viselése.

Az ásványok a bőrrel folyamatosan érintkezve fejtik ki jótékony hatásaikat. Pozitív rezgéseikkel elősegítik a gyógyulást, csökkentik a bőrirritációt, támogatják az egészséges immunválaszt és fokozzák a nyirok-méregtelenítést.

Ásványok ekcémára

Aventurin

Az aventurin az egyik leghatékonyabb ásvány bármilyen bőrkiütésre, bőrgyulladásra, allergiára és pattanások kezelésére. Enyhíti az ekcéma okozta viszketést és pirosságot. Csökkenti a gyulladást és megnyugtatja a bőrt. Még intenzívebbé tehetjük az aventurin hatását, ha fürdés közben is viseljük a karkötőt.

Ametiszt

Az ametiszt a nyugalom ásványa, a lélek mellett a testre is pozitív hatással van. Megnyugtatja a gyulladt, kisebesedett bőrt, elősegíti a hámlasztást és segíti a kiszáradt bőr helyreállítását. Mentálisan is segíti a gyógyulást. Az ekcéma gyakran lelki eredetű betegség, az ametiszt pedig ezen a fronton is támaszt nyújt.

Karneol

Ez a vörös ásvány összehangolja a belső szervek működését, jótékony hatással van a bőrre, májra, epére és az anyagcserére. Segít a fertőzések kialakulásának megakadályozásában, valamint a gombás fertőzéseken. Hatékony lehet gennyedző, ekcéma okozta sebek kiegészítő kezeléseként.

Figyelem! Az ásványokkal történő holisztikus gyógyítás nem helyettesíti a szakorvosi ellátást, csupán az orvosilag előírt kezelés kiegészítője lehet.


Olvass tovább

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.

Színezz, hogy jól legyél (+ ingyen letölthető felnőtt színezők)

2023. január 20.