🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Rózsakvarc - tudnivalók, tulajdonságok, felhasználás

A rózsakvarc a legnépszerűbb ásvány, évszázadok óta használjuk testi-lelki gyógyuláshoz. Segít a mentális egészség megőrzésében és felkészít a feltétel nélküli szeretet befogadására. Önmagunk, az Univerzum és minden más élőlény iránti univerzális, úgynevezett agapé szeretetet képviseli. Átfogó cikkünkből mindent megtudhatsz a rózsakvarcról, és hogy hogyan építheted be a hatását a mindennapjaidba.

2022. január 5.

A rózsakvarc megjelenése

A rózsakvarc a kvarc család tagja, amelyek a természetben előforduló, kemény kőzetek. A kvarc a vulkáni magma felmelegedésével és lehűlésével keletkezik. A rózsakvarc világos rózsaszín árnyalatát a dumortierittől kapja, ami a kvarcok színét sötétről halvány árnyalatúra változtatja. Textúráját tekintve kissé áttetsző, foltos, ködös. A színe minden környezeti változásra nagyon érzékeny. Erős fény hatására, vagy az életünkben történő jelentős változások eredményeként kifakul, kifehéredik.

A legbőségesebb rózsakvarc lelőhelyek Brazíliában, Dél-Afrikában, Madagaszkáron és Indiában találhatók.

A rózsakvarc története

A rózsakvarcot már i.e. 7000-ben is használták az asszírok és a rómaiak, főként ékszerként. Úgy tartották, hogy természetfeletti ereje van. Alkalmazták különböző rituálékon és szertartásokon is, hogy elősegítsék a megtisztulást és a harmóniát. Gyógyítást, védelmet és megfiatalodást tulajdonítottak neki.

A rózsakvarc tulajdonságai

A feltétel nélküli szeretet köve hatékony eszköz az érzelmi és mentális jólét helyreállításában. Magas rezgésű kristály, ami gyógyítja a kiegyensúlyozatlan érzelmeket és sérelmeket.

Mikor használd a rózsakvarcot?

  • Az öröm hiánya - ha nehezen találod az igazi, tartós örömet, és nem tudsz örülni a mindennapok apró történéseinek.

  • Veszteség - veszteségek vagy szeretteink elveszítése után gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy hogyan fogja az ember újra megtalálni a boldogságot. A rózsakvarc rezgései segítenek a lélek sebeinek begyógyításában és az érzelmi traumák feldolgozásában.

  • Anyai szeretet - a rózsakvarc a legősibb női energiákkal rendelkezik, jótékony hatással van az anya-gyermek kapcsolatra. Növeli a szeretetre való képességet és a megbocsátást.

  • Önszeretet és elfogadás - a rózsakvarc mély önszeretetre és önismeretre tanít. Ha önmagaddal kapcsolatban nem vagy rendben, akkor nagyon nehéz lesz másoknak szeretetet adni és empatikusan viselkedni.

A rózsakvarc fizikai hatása

A rózsakvarc támogatja a szív egészségét, az egyenletes szívverést és a keringést. Jótékonyan hat a várandósság és a szülés időszakában, kismamák kedvelt ásványa. Nyugodt álmokat hoz, megkönnyíti az alvást kisgyermekek számára is. Torok- és garatproblémák kiegészítő kezelésére is alkalmazható, például torokfájás, herpesz vagy pajzsmirigy egyensúlyhiány esetén. Segít fenntartani az egészséges, sima bőrt és serkenti a bőrsejtek megújulását.

A rózsakvarc spirituális hatása

A rózsakvarc segít a testi-lelki egyensúly megteremtésében azáltal, hogy a szívedet összhangba hozza az önmagad és mások iránt érzett szeretettel. Teret enged a tökéletlenségnek és az elfogadásnak.

A rózsakvarc és csakrái

A csakrák gyógyítása ásványokkal ősi hagyomány. A csakrákban összpontosul az energia, ezek a test energiamezői. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan és jól érezd magad a bőrödben, a test hét csakráját nyitva kell tartani. Ha egy csakra blokkolva van, az eredmény érzelmi és fizikai fájdalom lehet. A kristályokat arra használjuk, hogy segítsük az energiaáramlást a csakrák között.

  • Szív csakra - a szív csakrához kapcsolódik önmagunk és mások szeretete, az együttérzés, az empátia és a megbocsátás. A rózsakvarc segít egyensúlyba hozni a szív csakrát, segíti a sérülések gyógyulását és gördülékennyé teszi a pozitív energiák áramlását.

  • Torok csakra - a torok csakra irányítja a kommunikációt, az önkifejezést és az igazságérzetet. Az elzáródott torok csakra félelmet, szorongást és önkifejezési nehézségeket okozhat. Hiperkritikussá tehet valakit önmagával és másokkal szemben is. A rózsakvarc tisztítja a torok csakrát azáltal, hogy lehetőséget kínál a szükségletek kifejezésére, és kapcsolataink elmélyítésére.

A rózsakvarc és csillagjegyei

A rózsakvarc ásvány a Bika, Rák, Mérleg és Szűz csillagjegyek szülötteinek szerencseköve.

Mikor viselj rózsakvarcot?

A rózsakvarc az első ásvány, amit kezdő ásvány használóknak ajánlanak a kristálygyógyászok. A szeretetből és pozitív energiából sosem elég, így bárki viselheti.

Jó választás lehet, ha inspirációra, motivációra vágysz, vagy a negatív érzéseket szeretnéd kiseperni az életedből. Használd bátran, ha szerelemre, szenvedélyre vagy új kapcsolatok kialakítására vágysz.

A rózsakvarc ásvány tisztítása

Ahhoz, hogy helyreállítsd a rózsakvarc egyensúlyát, bizonyos időközönként meg kell tisztítani. Számtalan tisztítási módszer közül választhatsz. A legegyszerűbb a folyó vízzel és füstölővel történő tisztítás, mindkettőt könnyen kivitelezheted a mindennapokban.

Ha többet szeretnél tudni az ásványok tisztításáról, feltöltéséről és alkalmazásáról, töltsd le az ingyenes ebook-ot, IDE kattintva.

Összefoglalva

Ha most kezdesz ismerkedni az ásványok világával, a rózsakvarc a legjobb választás. Bárki profitálhat ennek a gyönyörű kristálynak az energiájából, amely harmóniát, melegséget és testi-lelki gyógyulást kínál.


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.