🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Minden, amit tudnod kell az Ikrek csillagjegyről

Az Ikrek levegő elemű csillagjegy, születésnapjukat május 21. és június 20. között ünneplik. Uralkodó bolygója a Merkúr, leginkább a Nyilas és Vízöntő jegyűekkel kompatibilis. Az Ikrek szeretnivaló, gyors észjárású jegy, s általában sokkal több van bennük, mint azt elsőre gondolnánk. Az ikerpár a jelképe az értelmek és érzelmek közötti örökös vívódásnak.

2021. július 6.

Az Ikrek csillagjegy tulajdonságai

Az Ikrek szelíd, kedves és elragadó jegy. Mindig tudja, hogyan alkalmazkodjon a környezetéhez. Szeret tanulni és olvasni, legyen szó könyvekről, magazinokról, vagy csak a müzlis doboz oldaláról. Az Ikrek utál egyedül maradni, s nem bírja azokat a tevékenységeket, amik ismétléssel járnak. Ebből kifolyólag általában nincs rutinja, vagy ha igen, szereti sűrűn változtatni, hogy mindig megfeleljen az aktuális hangulatának.

Az Ikreknek két személyisége van - időnként rendkívül szociális, s igényli mások társaságát, míg máskor nyugtalan és ingerlékeny, ha túl sokan vannak körülötte. Az, hogy az Ikreknek épp melyik oldala mutatkozik meg, az aznapi hangulatától függ.

Az Ikrek személyisége

Az Ikrek az ellentétek jegye. Gyakran bélyegzik meg azzal, hogy hamis és kétszínű, ez azonban nagyon távol áll az Ikrektől. Nem tud jól hazudni, mindig kimondja, amit gondol. Gyakran vádolják felszínességgel is, mert nehezen tud bármiben is elmélyülni. Ellenben viszont szeret felfedezni, kipróbálni új dolgokat, s belevágni új hobbikba. Az Ikrek játékos és kíváncsi, ha a környezetéről van szó. Hajlamos arra, hogy túlságosan izgatott lesz egy-egy ötlet kapcsán, viszont nem tudja hosszútávon megvalósítani a tervet. Nagyon kreatív, sosem fogy ki az ötletekből.

Az Ikrek uralkodó bolygója

Az Ikrek bolygója a Merkúr, a leggyorsabban mozgó bolygó a Naprendszerben. Ez a rendkívüli gyorsaságú energia ad lendületet az Ikreknek a mindennapokhoz. A Merkúr energiája javítja a kommunikációs készségét és a gondolkodási folyamatait, lehetővé téve számára, hogy mások felett álljon a kommunikációban. Az Ikrek nagyon szeret és tud is beszélni. Ügyesen forgatja a szavakat, és szinte ragadnak rá az idegen nyelvek. A Merkúr hajlamos időnként nyughatatlanná tenni az Ikreket.

Az Ikrek és a kapcsolatai

Az Ikrek számára nagyon fontos a verbális kommunikáció. Ő a szavak embere, igazi közvetítő. Ez a legfontosabb vonás, amit másokban is keres. Olyan emberekre van szüksége, akik tudják kezelni gyakori hangulatváltozásait. Sokszínűségre és újdonságokra vágyik a mindennapi életben, így partnereit könnyen megunja az egyhangúság miatt.

Bár nehéz tartós kapcsolatot kialakítani egy Ikrekkel, ám amikor megtalálja a másik felét, hihetetlenül hűséges típus. Ha talál egy olyan partnert, aki képes lépést tartani a tempójával, s napról napra lenyűgözni őt, az Ikrek el lesz ragadtatva.

Az Ikrek az üzleti életben

A munkahelyen az Ikrek szereti a kihívásokat. Inkább nagy projekteken dolgozik szívesen, mintsem unalmas és monoton feladatokon. Találékony és okos ember, akinek sok barátja van az irodában.

Az Ikrek számára jól passzoló állás lehet bármi, ami emberközpontú, s folyamatos fejlődési lehetőséget biztosít. Olyan munkára van szüksége, amiben jól ki tudja használni rendkívüli kommunikációs képességeit. Szeret egyszerre több feladaton dolgozni párhuzamosan, s megoldani a kihívást jelentő problémákat.

A pénzhez fűződő viszonya elég változatos. Gyakran nem biztos abban, hogyan kellene beosztani a jövedelmét s megtakarítani az ínségesebb időkre. Nem ritka, hogy adósságai vannak élete során. Ha olyan partner van mellette, aki megfelelően tudja kezelni a pénzügyeket, az Ikrek számára biztonságérzetet és megnyugvást ad.

Hogyan nyűgözd le az Ikreket

Az Ikrek férfi rendkívül humoros, s nagyon lelkes, ha romantikáról van szó. Olyan partnert keres, akivel úgy tud együtt nevetni, ahogyan senki mással. Ahhoz, hogy elnyerd a szívét, elengedhetetlen a hasonló érdeklődés, és hogy mindig értékeld a vicceit. Az Ikrek férfi nem bírja a túlzottan ragaszkodó partnert, szüksége van a szabadságra.

Az Ikrek nő szenvedélyes, humoros és romantikus a kapcsolataiban. Lelkitársat keres, egy olyan partnert, aki nyitott, és mindig tud neki újat mutatni. Az Ikrek nőnek nehéz elnyerni a szívét, nincs túl sok tartós kapcsolata élete során. Flörtölő természettel áldotta meg a sors, ám soha nem áldozná fel a házasságát és családját valamiért, amiről tudja, hogy csak egy kis verbális pimaszság.

Az Ikrek csillagjegy története és szimbolikája

Az Ikrek jelentése latinul Gemini, a csillagképet először Kr.e. 300-ban fedezte fel Arisztotelész. A Bika és Rák csillagképek között helyezkedik el. Az Ikrek csillagkép legfényesebb csillagát Polluxnak hívják.

Az ókori mitológia szerint az Ikrek története Lédától származik. Léda Sparta királyának, Tyndareus-nak a felesége, akit Zeusz hattyúnak álcázva csábított el ugyanazon az éjszakán, amikor a nő férjével is hált. Nem sokkal később két tojást szült, amelyekben két gyermek volt. A gyerekek - különböző apjuk miatt - egyszerre voltak halandók s halhatatlanok. Castornak és Polluxnak nevezték el őket.

Ikrek mantrák

A mantrázás jótékony pozitív energiát szabadít fel az Ikrek életében, segít csökkenteni a stresszt, s megnyugtatni a kissé túlbuzgó szellemét.

  • Minden, amit keresek az életben, már megvan bennem.

  • Az élet túl rövid ahhoz, hogy aggodalmaskodással töltsem.

  • Amin nem tudok változtatni, azon felesleges aggódni.

  • Bízom abban, hogy az Univerzum mindent megad számomra, amire szükségem van.

Ásványajánló az Ikrek számára

  • Az apatit az energiák és csakrák kiegyensúlyozásáért felel, segít az Ikreknek egyensúlyba hozni az élete különböző területeit.

  • A citrin motivációt és lendületet hoz az Ikrek életébe. Fokozza a sikert és a szerencsét.

  • A holdkő egyensúlyt teremt az Ikrek érzelmi és logikai döntései között. Véd a túlfeszítéstől és az érzelmi kimerüléstől.

  • A hematit segíti az Ikreket abban, hogy stabil és kiegyensúlyozott életet élhessen, semlegesíti a negatív, nyugtalanító energiákat. Vitalizáló hatású.

  • A tigrisszem mentális felfrissülést jelent az Ikreknek egy hosszú nap során. Növeli a bátorságot és segít a döntések meghozatalában.

Használd ezeknek a kristályoknak bármely kombinációját a hatás fokozásához.

Ikrek horoszkóp ásványkarkötő

...hogy kiaknázd a csillagjegyedben rejlő erőt.

Összefoglalva

Az Ikrekben túlteng az energia, az egyik legélénkebb csillagjegy. Nehéz kapcsolatba lépni vele mélyebb szinten a figyelmi hajlandósága miatt, de ha tiszta szívből szereted őt, mindig veled lesz, s kalandot hoz az életedbe.

Források:

  • https://www.astrology-zodiac-signs.com/zodiac-signs/gemini/


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.