🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Minden, amit tudnod kell a Nyilas csillagjegyről

A Nyilas az állatöv kilencedik csillagjegye, születésnapjukat november 22. és december 21. között ünneplik. Uralkodó bolygója a Jupiter, leginkább az Ikrek és Kos jegyekkel kompatibilisek. A Nyilasok általában idealisták és remek humorérzékkel rendelkeznek.

2021. július 12.

A Nyilas csillagjegy tulajdonságai

A Nyilas nagylelkű jegy, jobban szeret adni, mint kapni. Elragadó, okos személyisége párosul egy nagy adag humorral. Negatív tulajdonsága, hogy szeret olyan dolgokat ígérni, amiket nem feltétlenül tud teljesíteni.

A Nyilas rendkívül türelmetlen, ha másokról van szó - szereti a gyors, közvetlen kommunikációt, fecsegés nélkül. Kissé forrófejű, s nem neki a legerősebb az idegrendszere. Ami a szívén, az a száján, bátran kifejezi a nemtetszését anélkül, hogy belegondolna a következményeibe. Fontos a szabadság, az, hogy bármikor, bárhová el tudjon menni, kötöttségek nélkül. Nem tűri, ha túlzottan ragaszkodnak hozzá, vagy megpróbálják korlátozni. A Nyilas tele van energiával, extrovertáltság jellemzi, s valójában állandó változásra vágyik.

A Nyilas személyisége

A Nyilas spontán és szórakozott személyiség. Számtalan barátja és ismerőse van, szereti körülvenni magát érdekes, változatos emberekkel. Nagyon társaságkedvelő, ő az egyik legjobb beszélgetőpartner. Kiváló motivátor, arra ösztönzi a körülötte lévő embereket, hogy hozzák ki magukból a legtöbbet.

Mivel egy Nyilas az átlagnál jobban igényli a változásokat, könnyen elunja magát. Ez az egyik legrosszabb tulajdonsága, amellett, hogy retteg az elköteleződéstől.

Bár szereti és igényli is mások társaságát, tudja értékelni a függetlenséget is, és időnként vágyik egy kis magányra. A Nyilasnak pontos elképzelése van mindenről az életben, épp ezért könnyedén megtalálja a helyét a világban. A világ leginnovatívabb emberei közé tartozik, bármilyen helyzetben feltalálja magát, s mesterien vállalja a kockázatot.

A Nyilas intellektusa magas színvonalú, széles látókörrel rendelkezik és mindig vidám természetű. Hajtja őt az élet szeretete és a tudásvágy. Érdekesség, hogy a Nyilas az állatöv egyik legmagasabb életkort megért jegye.

A Nyilas uralkodó bolygója

A Nyilast a Jupiter uralja, ami a hit és optimizmus bolygója. Ez a bolygó felkelti a Nyilas élet iránti kíváncsiságát, és fokozza a humorérzékét. Lehetőségeket, és önmaga kiteljesedését erősíti.

Előfordul, hogy a Nyilast felelőtlen kiadási döntések meghozatalára ösztönzi a Jupiter. Lehetővé teszi számára, hogy a lehetőségek jelentősebbnek tűnjenek, mint valójában.

A Jupiter adottsága, hogy a Nyilas az életet könnyen éli, s áramlik a lehetőségekkel. Hisz egy spirituális erőben, ami nagyobb nálunk.

A Nyilas és a kapcsolatai

A Nyilas jegyben születettek játékosak és szeretnek szórakozni. Egy Nyilas olyan partnerre vágyik, aki hozzá hasonlóan nyitott és szórakozott személyiség. A legtöbb Nyilas hajlandó szinte bármit kipróbálni, hogy megtalálja a másik felét.

Arra vágyik, hogy partnere intellektuális legyen, s működjön kettejük között a kommunikáció. Ez a jegy rendkívül elkötelezett a családja iránt, emellett pedig remek barát. Szereti, ha különböző kultúrákból származó, sokféle ember veszi körül.

A Nyilas az üzleti életben

A Nyilas rendkívül vizuális személyiség. Szinte rögtön maga előtt látja az eredményét bárminek, amibe belevág. Imádja a kihívást jelentő feladatokat, ezeket keresi a munkahelyén is.

Kiváló állás lehet számára bármilyen művészi tevékenység, például a festészet vagy a fotózás.

A Nyilas szórakozott jegy, hajlamos a költekezésre és nem különösebben érdeklik a megtakarításai. Szeret kockáztatni, a most vagy soha elv alapján él. Úgy érzi, az univerzum velük van és szerencsét hoz neki, végtelenül optimista jegy.

Hogyan nyűgözz le egy Nyilast

A Nyilas férfi mély gondolkodású, vágyik a kalandokra. Mindent szeretne felfedezni a világon, imád utazni és új dolgokat kipróbálni. Ha egy Nyilas férfit próbálsz meg elcsábítani, ne légy túl ragaszkodó, tartsd tiszteletben a privát életét.
Egy Nyilas férfinak minden esetben bölcs, diplomatikus feleségre van szüksége, aki féltékenységtől mentes. Nem árt, ha jó színész, hogy fenntartsa a férfi érdeklődését.

A Nyilas nő barátságos és minden helyzetben kitartó. Szereti kifejezni magát, s annak megfelelően élni az életét, amire vágyik. Mindig kimondja a véleményét és túlságosan őszinte, ez néha feszült helyzeteket eredményez.
A Nyilas nőt vonzza minden szabadtéri tevékenység a horgászattól a szabadtéri sportokon át a lovaglásig bármi, így a legjobb, amit tehetsz, ha a természetben töltesz vele időt. Ha szeretnél lenyűgözni egy Nyilas nőt, légy spontán, és romantikus.

A Nyilas csillagjegy története és szimbolikája

A Nyilas jegy története egy kentaurtól származik, akit Chiron-nak hívtak. A kentaur a hagyományok értelmében részeges, vad lény, aki hírhedt arról, hogy rosszul viselkedik. Az ember állati részének jelképe.
Azonban a mitológia szerint Chiron nem ilyen volt. Hivatalosan Titan ivadéka, de őt Apolló, a művészet zene és íjászat istene nevelte fel - ezért szerethető és kedves kentaur lett. A Nyilasok épp oly kifinomultak, mint Chiron, a kentaur ábrázolás a jegy természetére utal. Az állati rész a földhöz kötött, míg az emberi az ég felé céloz nyilával.

A Nyilas jegy célja az életben a nagy távolságok legyőzése, áthidalása.

A csillagkép neve latinul Sagittarius, ami íjászt jelent. Csupa csillag és köd, mert galaxisunk középpontjában van. A csillagkép az élet változatosságának szükségességét szimbolizálja, és kihangsúlyozza, hogy mindannyian ugyanarra - a halálba - tartunk.

Nyilas mantrák

A mantrák sokféleképpen javíthatják az életminőséget a Nyilas számára. Ennek a jegynek segítségre van szüksége ahhoz, hogy bölcs döntéseket hozzon, túlzott kockázatvállalási hajlama miatt.

  • Megfelelően kezelem a megtakarításaim.

  • Megfelelek a körülöttem lévő embereknek.

  • Bőségben élek, az életszemléletem meghatározza az eredményem.

  • Szabadon választom meg az utam.

Ásványajánló a Nyilas számára

A kristályok alkalmazása a legjobb módszer arra, hogy összehangold az energiáid a körülötted lévő világgal. Kézzelfogható módon biztosítják az energiák megfelelő áramlását, így közelebb kerülhetsz önmagad legjobb változatához.

  • Az ametiszt összeköti a Nyilast az intuíciójával és segíti a spirituális kapcsolat kialakítását az Univerzummal. Segíti a Nyilast abban, hogy türelmesebb és nyugodtabb legyen.

  • Az amazonit szerencsét hoz a Nyilasnak, valamint segít megnyugtatni az idegrendszert.

  • A citrin fokozza a kreativitást és az optimizmust. Hatékony a munkahelyi teljesítmény fokozására.

  • A szodalit segít az önfelfedezésben és fokozza az összpontosítást, lehetővé téve a Nyilas számára, hogy megtalálja az életcélját.

  • A labradorit megnyugtatja az elmét, miközben elősegíti a vizualizációt, hogy a Nyilas elérjen mindent, amit szeretne. Visszafogja a túlzottan vakmerő viselkedést.

  • A füstkvarc megsokszorozza a pozitív energiákat a Nyilas életében. Világosságot nyújt bizonytalanság idején, és segíti a célok megvalósítását.

Nyilas horoszkóp ásványkarkötő

...hogy kiaknázd a csillagjegyedben rejlő erőt.

Összefoglalva

A Nyilas mindig a tudásra szomjazik és kalandok után kutat. Rendkívül szenvedélyes és temperamentumos jegy, így ha szeretnéd felrázni egy kissé az életed, csak keress egy Nyilas barátot, akivel bejárhatod a világot.

Források:

  • https://www.astrology-zodiac-signs.com/zodiac-signs/sagittarius/

  • https://csillagosvenyjosda.hu/amit-a-nyilasokrol-tudni-erdemes--krosz-zsuzsa--asztrologus


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.