🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Minden, amit tudnod kell a Mérleg csillagjegyről

A Mérlegek szeptember 23. és október 23. között születnek. Uralkodó bolygója a Vénusz, általában a Kos és Nyilas csillagjegyekkel kompatibilisek. A Mérleg jegyben születettek együttműködő, kedves emberek, ugyanakkor rendkívül határozottak is.

2021. július 10.

A Mérleg csillagjegy tulajdonságai

A Mérleg utál egyedül lenni, bármilyen helyzetről is legyen szó. Szereti a békét és az egyensúlyt, élete során ezek elérésére törekszik. Nagy jelentőséggel bír a társadalmi igazságosság és egyenlőség terén. Jó eséllyel megtalálod őt a helyi tüntetéseken.

A Mérleg levegő elemű jegy, ennek köszönheti különösen magas intelligenciáját. A Mérleg imád egy jó könyvet olvasni, s éjszakába nyúlóan beszélgetni róla. Nehezen hoz döntéseket, vagy foglal állást kényelmetlen szituációkban. Fél döntései következményeitől, így gyakran inkább semleges marad.

A Mérleg jegyet a természethez társítjuk, szeret a szabadban lenni, kirándulni és erdőket járni, amikor csak van rá ideje. Ideális vakációja mindenképpen a természethez kötődik.

A Mérleg személyisége

A Mérleg mindennek a két oldalát látja, élete folyamán örökösen mérlegel. Szereti a művészetet, s a szépség minden formáját. Igyekszik szép dolgokkal körülvenni magát, hogy ezzel is kifejezze kifinomult ízlését.
A Mérleg jó kezdeményező, ám előtte sorra veszi a történések minden lehetséges kimenetelét. Pontosan tudja, hogyan kell elegánsan eligazodni minden társadalmi helyzetben.

A Mérleg az egyik legbájosabb jegy. Gyakran személyiségével befolyásol más embereket, kapcsolatai általában harmonikusak. A szerelem bolygója, a Vénusz uralja, ennél fogva rendkívül tud szeretni.

A Mérleg uralkodó bolygója

A Vénusz a Mérleget a szó szoros értelmében materialistává teszi. Imád tárgyakat felhalmozni, s drága ízlése gyakran arra készteti, hogy rossz döntéseket hozzon vásárlásaival kapcsolatban. A fejében azzal racionalizálja a kiadásait, hogy csak így érzi magát teljesnek.

A Vénusz érzéki erőt ad a Mérlegnek, ha szeretetről és kapcsolatokról van szó. Vénusz a szerelem és a szépség istennője, ezek a jellemvonások pedig tökéletesen azonosulnak a Mérleggel. Egy Mérleg bármit is csinál, puszta személyiségéből adódóan elragadó és ellenállhatatlan lesz a többi ember számára.
Természete kiegyensúlyozott és nyugodt, a leginkább harmonikus jegy.

A Mérleg és a kapcsolatai

A Mérleg kapcsolatok nélkül olyan, mint a hal víz nélkül. Alap törekvése, hogy nyitott mindenkire, akivel csak találkozik és meg akarja találni benne a saját személyisége kiegészítőjét. A Mérleggel való kapcsolat fenntartásának legfontosabb pontja a béke. Elsődleges célja, hogy kapcsolatukat minél harmonikusabbá tegye partnerével.

Az egyedülálló Mérleg folyamatosan keresi a számára kompatibilis partnert, s addig nem áll le, amíg meg nem találja, hiszen utál egyedül lenni.

A Mérleg kedves és bájos a kapcsolataiban is, de nehéz neki megfelelni, s hamar igényli a változást.

Erős vonzalmat érez a hagyományok iránt, vonzza a házasság. Olyan partnert keres, akivel egyértelmű határokat állíthat fel, s aki bármi áron védelmezi őt.

Amikor a Mérleg elhatározza magát partnere mellett, hajlamos egy kissé túlzottan ragaszkodni. Mindent megtesz annak érdekében, hogy partnerével tölthessen minél több időt. Ha bármi az útjába áll, azt félrelöki, hogy magánéletében boldogságot és egyensúlyt teremtsen.

A Mérleg az üzleti életben

A Mérleg pontosan tudja, hogyan kell fenntartani az egészséges munka-magánélet egyensúlyt. Soha nem fog elköteleződni olyan munkahely mellett, ami túl sok időt venne el barátai és családja elől. Kiváló ügyvéd, stylist vagy zenész válhat belőle.

A Mérleg tehetséges előadó, jól beszél, s nagyon produktívan dolgozik csapatban.

Bőkezűen költ luxuscikkekre, arra azonban ügyel, hogy mindig legyen megtakarítása. Tudja, hogyan kell egyensúlyba hozni kiadásait és bevételeit.

Hogyan nyűgözz le egy Mérleget

A Mérleg férfi erős, magabiztos partnert keres, aki kiegészíti őt a bizonytalan helyzetekben, hiszen a döntéshozás nem tartozik az erősségei közé. Szereti, ha kezdeményeznek vele szemben egy randin, ez megkönnyíti döntéshozatalát a potenciális partnerekkel.
A Mérleg férfi szerint a szerelem művészet. Szenvedélye túláradó, s nagyon romantikus típus.

A Mérleg nő a legnőiesebb jegy, a Vénusz itt fejti ki a legnagyobb hatását. Ezekre a nőkre a finom lelki értékek jellemzők. Szereti a jó hallgatóságot, rendkívül fontos számára a kommunikáció a kapcsolatban. Szereti, ha új dolgokat tanítanak neki, s ha felnézhet partnerére.
A Mérleg feleség határozottan luxust jelent, általában nagyon szép, és mindenki csodálja.

A Mérleg csillagjegy története és szimbolikája

A Mérleg csillagjegy a hibernációt és a természet körforgását jelenti, az ősz jegye. A jel az ártatlanság görög istennőjéhez, Astraea-hoz kapcsolódik. A Mérleg a hétköznapokban képviseli az igazságosságot, a természet és az univerzum egyensúlyát, ezeket az értékeket igyekszik megteremteni a saját életében is.

A Mérleg az egyensúly és a lemenő Nap szimbóluma. A jelkép azokat az akadályokat jelöli, amiket le kell győzni, hogy a két oldal kiegyensúlyozott lehessen.

Mérleg mantrák

A Mérlegnek gyakran külső segítségre van szüksége, ha döntések meghozataláról van szó. A mantrák segítenek a Mérlegnek tiszta fejjel átgondolni a történéseket, hogy a legjobb döntést hozhassa.

  • Nem kell megvárni a tökéletes időt, hogy valami újba kezdjek.

  • A megfelelő alkalom mindig az itt és most.

  • Életem tele van érdekes tapasztalatokkal.

  • Bármit megteszek, hogy elérjem a kívánt életet.

  • Elkötelezett vagyok személyes és lelki fejlődésem mellett.

Ásványajánló a Mérleg számára

A Mérlegnek különösen fontos az ásványok alkalmazása, hiszen segítenek kiegyensúlyozni személyisége sarkalatos pontjait, és segítik őt a döntések meghozatalában.

  • Az ametiszt egyensúlyban tartja a Mérleg energiáit. Békét és higgadtságot teremt, ami lehetővé teszi, hogy átgondoltan és nyugodtan hozzon döntéseket.

  • Az akvamarin megnyitja a Mérleg elméjét, segíti a mások iránti toleranciát és csökkenti az előítéleteket. Megakadályozza, hogy vitába bonyolódjon másokkal.

  • A tigrisszem a harmóniát erősíti a Mérleg életében, továbbá egyensúlyba hozza a szervezet férfi és női energiáit.

  • A füstkvarc megerősíti a Mérleget abban, hogy kiálljon magáért, s könnyedén tudjon dönteni a fontos helyzetekben.

  • A labradorit stabilitást hoz a Mérleg kapcsolataiba, segíti az előrelépést és az elengedést.

Mérleg horoszkóp ásványkarkötő

...hogy kiaknázd a csillagjegyedben rejlő erőt.

Összefoglalva

A Mérleg egész életében a kiegyensúlyozottságot és a harmóniát hajtja. Az életét békében, tisztességesen szeretné élni. A legjobb, amit Mérleg barátodért tehetsz az az, ha tudtára adod, hogy milyen sokat jelent számodra.

Források:

  • https://www.astrology-zodiac-signs.com/zodiac-signs/libra/

  • https://csillagosvenyjosda.hu/amit-a-merlegekrol-tudni-erdemes--krosz-zsuzsa--asztrologus/


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.