🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Minden, amit tudnod kell a Kos csillagjegyről

A Kos az állatöv kezdete, az első csillagjegy a zodiákusban. Ha az életet kör alakú mozgásnak tekintjük, akkor a Kos az élet kezdete, a dolgok eredete. Tüzes jegy, amelyet a Mars bolygó irányít, születésnapjukat március 21. és április 19. között ünneplik. A Kos a tavasz és az élet megújulásának szimbóluma, leginkább a Mérleg és Oroszlán csillagjegyekkel egyezik.

2021. július 4.

A Kos csillagjegy tulajdonságai

A Kos jegy általában bátor, magabiztos és lelkes az élet iránt. A kolerikus személyiségtípusba sorolhatók be, született vezetők az élet minden területén. Egy Kos mindig keresi a versenyszituációt, számára nem a részvétel a fontos, hanem a győzelem. Ahol ő megjelenik, ott soha nincs nyugalom és langyosság, ott súrlódási hő keletkezik. Gyakran előbb cselekszik, s csak utána gondolkodik.

A Kos legfőbb gyengesége impulzív természetében rejlik. Hajlamos makacsul fejjel a falnak menni. Inkább kockáztat, minthogy biztosra menjen, így ez a tulajdonság néha a visszájára sül el.
A Kos legfőbb erőssége a multitasking, vagyis könnyedén képes egyszerre több dolgot menedzselni, s ezekre megfelelően oda is figyelni - ez az egyik tulajdonságuk, ami miatt remek vezetők.

A Kos személyisége

A Kos életének legfőbb célja, hogy megtalálja a saját útját e világon. Mindig őszinte és közvetlen másokkal. Soha nem kell kiskaput keresni hozzá, vagy azon gondolkodni, vajon megbántottad-e őt - hidd el, ha így lesz, arról tudni fogsz.
A Kos szereti kézben tartani a dolgokat, utánajár mindennek ami fontos számára, nem szívesen adja ki ezt a feladatot a kezéből.

Bátor és vakmerő jegy, szereti felfedezni az ismeretlent és nem riad meg az új kalandoktól. Annak ellenére, hogy rendkívül jól boldogul versenyhelyzetben, a Kos nem szeret játszani.

Ritkán kér bocsánatot impulzív természetéért, igen makacs, még akkor is, ha ő árt másoknak. Ez gyakran bukást jelent a személyes kapcsolataiban.
Általában intenzív, szenvedélyes érzelmek vezérlik, pozitív és negatív értelemben egyaránt.

A Kos uralkodó bolygója

A Mars bolygót gyakran a római háború istenéhez hasonlítják. Ez a bolygó arra készteti a Kosokat, hogy szembenézzenek a problémáikkal, s ne futamodjanak meg. Ha van valami, amivel egy Kost igazán ki lehet borítani, az az, ha hisztizünk vagy duzzogunk a közelében.
A vörös bolygó mindig emlékezteti a Kost a benne rejlő intenzív energiára, s lehetővé teszi számára, hogy ezt jó célokra használja fel. A félelem és merészség furcsa elegye erőt és kitartást biztosít a Kos számára a mindennapi élethez.
A Kos Marstól kapott leglényegesebb vonása a siker iránti elhivatottsága. Tudja, mikor kell felállni és harcolni az igazáért. Mindezen jellemvonások teszik lehetővé hogy bármit sikeresen véghez vigyen, amit a fejébe vesz.

A Kos és a kapcsolatai

A Kos imád kezdeményezni, ha párkapcsolatról van szó. Nem fél kifejezni érzéseit a számára szimpatikus embereknek. Szenvedélyes szeretettel tölti el partnere életét, még akkor is, ha párjának időnként ez már túl sok.

A Kos partnerének szem előtt kell tartania, hogy minden nap izgalomra és változatosságra van szüksége az igényei kielégítéséhez. Türelmének hiánya megnehezíti a partnerre való összpontosítást konfliktus idején.

A Kos szociális jegy. Széles baráti körrel rendelkezik és folyamatosan új kapcsolatokat alakít ki. Örökké kutatják az érdekes személyiségjegyű embereket, ugyanis nem kenyerük a monogámia. Közvetlen és őszinte személyiségéből fakadóan élete során rengeteg emberrel létesít kapcsolatot.

Ha egy Kos barátja vagy, és nem voltál őszinte, vagy tisztességes vele szemben, akkor ne csodálkozz, ha kivág az életéből. A Kos fontosnak tartja a hosszútávú barátságokat, de csakis olyan emberekkel, akik képesek minden nap ápolni a barátságot, csakúgy, mint kapcsolatuk kezdetén.

A Kos az üzleti életben

A Kos született vezető típus, így természetesen kimagasló a teljesítménye a munkahelyen. Szüntelenül megmutatja ambícióit és kreativitását a körülötte lévő embereknek. Inkább parancsokat és utasításokat ad, mintsem fogad. Az elméje szuper sebességgel pörög, így nem ritka az, hogy három lépéssel munkatársai előtt jár.

Ha egy Kos kihívással néz szembe, igyekszik minél gyorsabban, mindenki számára megfelelő megoldásokat találni az adott helyzetre. Az egyetlen akadály, amivel a Kos a munkahelyén szembesülhet, a türelem és a csapatmunkát igénylő feladatok.

Hogyan nyűgözz le egy Kost

Ha el akarsz csábítani egy Kost, nagyon fontos, hogy az ő szabályai szerint játssz. Egy Kos mellett mindig izgalmas az élet, hiszen örökké a kalandokat keresi. Nem lehet mellette unatkozni, különösen igaz ez a Kos férfiakra.
Ha nincs elegendő energiád megzabolázni egy Kost, nem valószínű, hogy kapcsolatotok tartós lesz.

A Kos nő szenvedélyes, erotikus kisugárzású, aki soha nem engedi, hogy a férfiak visszatartsák őt. Egyszerre vágyik szeretetre és irányításra, nehezen adja oda magát bárkinek is. Okos, intelligens és csodálatra méltó jegy, szabadidejét gyakran önképzéssel tölti. Mivel ő maga is különleges, ezért általában szokatlan elfoglaltságokat keres.

A Kos csillagjegy története és szimbolikája

A kos latin eredetű szó, a görög mitológiában a háború istenét Ares néven ismerjük.
A Kos csillagkép fő csillaga egy arab mondásból származik, melynek jelentése “a kos feje”.
Ez a jel az első az állatövek között. A hetedik századig nyúlik vissza, amikor a babiloniak egy-egy hónapot jelöltek ki mindegyik jelnek. A jel helyével kezdték a tavaszi napéjegyenlőségen, amely akkor a Kos volt.

Kos mantrák

A mantra egy pozitív megerősítés, melynek mentálisan hatalmas ereje van. Ezeket az energiában gazdag kifejezéseket naponta ismételgesd, hogy a helyes útra tereljenek.

  • A testem erős, a szellemem szabad.

  • Nyugodt vagyok, két lábbal állok a földön.

  • Pozitív hozzáállásom megteremti számomra a lehetőségeket.

  • Elég szerény vagyok ahhoz, hogy tudjam, mind egyenlőek vagyunk.

Ásványajánló a Kos számára

Egy Kos erősítheti a bátorságot és függetlenséget az életében a megfelelő ásványok alkalmazásával. Az ásványok azokat a tulajdonságait erősítik, amelyeknek már birtokában van, s vonzza azokat, amelyekre vágyik.

  • Az ónix segít a megfelelő döntések meghozatalában. Segít megfékezni a túl gyors és merész döntéseket. Kiegyensúlyozó energiát ad a Kos számára, emellett földelő hatású.

  • A karneol leginkább a Mars bolygó felszínéhez hasonlít szikrázó vörös színével. Szenvedélyt hoz a Kos életébe, s feltölti pozitív energiával azokon a napokon, amikor alacsony rezgésekkel működik, s kissé elveszti az önmagába vetett hitet.

  • A citrin lehetővé teszi a Kos számára, hogy elfogadja mások kritikáját anélkül, hogy csalódna.

  • A gránát a bátorságot és a sikert erősíti egy Kos életében, főként amikor egy új, addig ismeretlen területre evezik.

  • A lapis lazuli megóvja a Kost a bajtól, és segít abban, hogy a multitasking során ne csússzon ki a talaj a lába alól.

Kos horoszkóp ásványkarkötő

...hogy kiaknázd a csillagjegyedben rejlő erőt.

Összefoglalva

Mindaddig nem érthetjük meg igazán a Kos személyiségét, vakmerőségét és pimaszságát, amíg meg nem ismerjük. Tüzes energiája nem mindenki számára kezelhető, de igazán megéri őt megismerni.

Források:

  • https://www.astrology-zodiac-signs.com/zodiac-signs/aries/

  • https://csillagosvenyjosda.hu/amit-a-kosokrol-tudni-erdemes--krosz-zsuzsa--asztrologus-


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.