🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Hogyan sugározz pozitív energiát?

Azt mondják, kétféle ember létezik ezen a világon: azok, akik természetüknél fogva bővelkednek pozitív energiában, és akik mindig félig üresnek látják azt a bizonyos poharat. Pechünkre sajnos nem tudjuk kiválasztani, milyen típusként születünk. Nem vagy született optimista? Hajlamos vagy a dolgok borús oldalát látni? Beszéljünk néhány módszerről, amelyek segítségével megtanulhatod, hogyan élj pozitívabb életet.

2021. május 21.

Mi is az a pozitív energia?

A pozitivitás - pozitívnak lenni - valójában nem egy személyiségjegy, sokkal inkább gyakorlat. Nevezhetjük úgy is, hogy a pozitív hozzáállás gyakorlata. Talán úgy tűnhet, egyes emberek veleszületett képessége az, hogy mindenben a jót látják. Azonban a pozitivitást fenn kell tartani és gyakorolni kell, különben elhalványul. Az az elképzelés, hogy a pozitív energia megváltoztathatja a gondolkodásmódod, évszázadokra nyúlik vissza. Legkorábbi feljegyzések szerint a Buddhisták voltak, akik először megértették, s hinni kezdtek a pozitivitás gyakorlásában. Ne feledd, pozitívnak lenni nem csak egyetlen, kőbe vésett módon lehet - épp ellenkezőleg. Az agy edzése, hogy másképp reagáljon bizonyos helyzetekre, jó indítás lehet a kezdők számára.

Miért fontos a pozitivitás?

A pozitív szemlélet elengedhetetlen ahhoz, hogy élvezzük az életet. Fontos megjegyezni, hogy az, ha valaki pozitív személyiség, nem azt jelenti, hogy állandóan boldog és fülig ér a szája. Ez egyfajta metódus, amely során megváltoztatod azt, ahogyan az elméd feldolgozza a mindennapok eseményeit. Minél többet gyakorlod tudatosan a pozitivitást, annál természetesebbnek fogod érezni. Pozitivitás nélkül nem lenne értelme az életünknek. A saját érdekünkben meg kell találni mindenben a jót, hogy megbirkózzunk a mindennapok szürkeségével és a nehéz időszakokkal. A pozitivitás ereje sokszorosan felülírja a negatív gondolkodási mintákat a fejünkben, elősegítheti az ördögi körből való kilábalást.

Hogyan legyek pozitív személyiség?

Pozitívan látni a világot, s ezt sugározni magunkból kifelé egy és ugyanaz az út. Számtalan dolgot tehetsz annak érdekében, hogy pozitívabb legyél. Íme néhány példa:

Fókuszálj a céljaidra

Ha a saját fejlődésedre és a céljaid elérésére törekszel, automatikusan boldogabbnak fogod magad érezni. Nagyobb önbizalmat ad, ha kézbe veszed a saját sorsod, s elkezded tudatosan építeni az életed. Higgy abban, amit csinálsz, higgy magadban, és képzeld el, hogy sikerülni fog. Amikor azon dolgozol, amit szeretsz, végtelenül egyszerű pozitív hangulatba kerülni. Ha nem vagy biztos abban, hogy mit szeretnél csinálni, akkor kezdj el kutatni az interneten. Olvass különböző érdeklődési körökről, gondolkodj el azon, hogy mi inspirál, miben vagy jó, miről szoktál elkalandozni, amikor csak úgy magadban gondolkozol.

Pozitív megerősítések

Pszichológiai kutatások kimutatták, hogy a pozitív megerősítések működnek, s hozzájárulnak a szervezet szerotonin szintjének (=első számú boldogsághormonunk) növekedéséhez. Pozitív megerősítések alkalmazása lehetővé teszi, hogy ne csak a gondolataiddal, de verbálisan is kifejezd azt, hogy mit szeretnél elérni az életben. Kezdj és fejezz be minden napot azzal, hogy néhány percre megteremted a nyugalom állapotát magad körül, s az elméd tudatosan a pozitivitás irányába tereled. Mondd ki hangosan, amire gondolsz, s képzeld el magad előtt, amire vágysz, mintha már el is érted volna azt az állapotot. A pozitív megerősítések az általános közérzetre és a napi teljesítményre is elképesztő hatással vannak.

Hálanapló írás

A mai káosszal teli világban könnyű megfeledkezni a jó dolgokról, szinte automatikusan a rosszra terelődik a figyelmünk. A közösségi média túl könnyűvé tette számunkra, hogy belekerüljünk egy-egy negatív örvénybe. Ezt az örvényt azonban könnyedén elkerülhetjük hálanapló írásával. Fogj egy noteszt, s kezdd el bele leírni minden nap azokat a dolgokat, amikért hálás vagy. Nem kell nagy dolgokra vagy anyagi, materiális dolgokra gondolni. Hálát adhatsz az egészségedért, a családodért, a párodért, vagy akár azért, hogy reggel olyan szépen csicseregtek a madarak. Minden nap legalább öt dolgot írj le, amiért hálás vagy.

Keresd a pozitívat másokban is

Emberként hajlamosak vagyunk olyan viselkedést utánozni, amit másokban imponálónak és kívánatosnak tartunk. Figyeld meg az embereket, s amikor másban valami pozitívra lelsz, valamire, ami megfog, próbáld meg leutánozni. Koncentrálj arra a kisugárzásra, ami téged is megfogott az illetőben. Mindezt tudatosan építsd be a mindennapi rutinodba. Amikor jól érzed magad a bőrödben és pozitív vagy, mások is automatikusan jól fogják érezni magukat melletted.

Testbeszéd

A testbeszédünk jobbára ösztönös, amikor mások közelében vagyunk. Bizonyos mozdulatok, például a karjaink keresztezése, negatív energiát adhatnak a körülöttünk lévőknek. Egy ilyen mozdulattal zárkózottnak és távolinak tűnhetünk. Ellenben ha magunk mellett pihentetjük a kezünket egy beszélgetés alkalmával, azzal nyugodtságot és kiegyensúlyozottságot árasztunk. Mindig próbálj nyitottságot sugározni a testeddel, amikor másokkal beszélgetsz.

Légy jelen

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy egy közösségben beszéltél valakihez, akit szemlátomást jobban érdekelt a telefonja. Ez a viselkedésforma azonnal negatív gondolatokat ébreszt a többi emberben. Azt fogják hinni, hogy nem érdekel, amit mondanak, és egyáltalán nem szórakoztató a közelükben lenni. Maradj a jelenben mások társaságában, s ne kezdd el a telefonodat nyomkodni. Ehelyett inkább törekedj a mély kapcsolatok kialakítására. Beszélgess, érdeklődj, s figyelj oda másokra.

Bánj bőkezűen a bókokkal

Nincs kellemetlenebb egy bóknál, ami nem szívből jön. Könnyű észrevenni, és roppant kellemetlen helyzetbe hozhatja a “feladót” és a “vevőt” egyaránt. A mások iránti őszinte tisztelet és bizalom elnyerésének egy jó módja ha valódi, szívből jövő bókokkal árasztod el az embereket. Dicsérd meg az édesanyád főztjét, emeld ki, hogy miért volt különösen finom az étel. Kérdezd meg a barátnőd, hogy hol vette ezt a csinos blúzt, mert te is szeretnél ilyet magadnak. Fejezd ki a hálád a párodnak, amiért felhozta a csomagokat az autóból. A lényeg, hogy légy őszinte s bőkezű, a szívből jövő bókokat mindenki nagyra értékeli.

Jóga és meditáció

Mindkettő fantasztikus eszköz a pozitív energiák fellendítéséhez és egy új életszemlélet átalakításához. Kombinálhatod is a kettőt, egy fél órás jóga óra után például meditálhatsz tíz percet, hogy kiegyensúlyozottabbnak érezd magad. A meditáció és a jóga felszabadítják az endorfint a szervezetedben, csökkentik a stresszt, és növelik a boldogságérzetet. Még jobbá teheted az élményt, ha ásványokat alkalmazol a meditáció vagy jóga alkalmával. Viselheted őket karkötőként, vagy meditáció alkalmával marokkőként fogd a kezedben, jóga során pedig helyezz ásványokat a közvetlen környezetedbe.

A citrin tökéletes ásvány a csakrák stimulálására. Segíti a manifesztációt és valósággá alakítja a vágyakat.

Az ametiszt az egyik legerősebb tisztító ásvány. Nem csak a környezet negatív rezgéseitől szabadít meg, hanem segít a benned lévő negatív energiákat átalakítani pozitívvá. Az ametisztet a koronacsakra kiegyensúlyozására is használhatod. Segít az elalvásban és nyugalmat kölcsönöz, különösen az esti meditáció alkalmával lehet hasznos.

A rózsakvarc javítja a kapcsolatokat, segít abban, hogy nyíltan és pozitívan álljunk másokhoz. Erősíti az önszeretetet és az önelfogadást, pozitív energiáival megnyitja a szívcsakrát.

Összefoglalva

Ne feledd, minden nap minden percében energiát küldünk a világba, s energiát kapunk vissza, hiszen mi magunk is energia vagyunk. Az elménkben, lelkünkben és testünkben lévő energiát az egyedi rezgéseink miatt mások is érzik. Ez a rezgéskibocsátás az oka annak, hogy egyesek közelében nyugodtnak érezzük magunkat, míg mások szorongást, aggodalmat váltanak ki belőlünk.
A legfontosabb amit tehetsz, hogy tudatosan ügyelsz az általad kibocsátott energiákra. Ha azt tapasztalod, hogy eluralkodik rajtad a negativitás, vedd sorra a fentebb említett lépéseket.


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.