Hogyan készíts holdvizet?

A Holdhoz mindig mágikus hatást rendeltünk, minden kultúrában fontos szerepet játszott és játszik. Folyamatos, ismétlődő fázisainak köszönhetően a legelső naptár is a Hold mozgásán alapult. Havi rendszeressége miatt a női termékenységgel kapcsoljuk össze, számos nép hitvilágában pedig egyfajta istennőként tekintenek rá. A spirituális tanok szerint a holdvíz gyógyító erejű elixír, ami által magasabb spirituális szintre léphetünk.

·3 perc olvasási idő
Holdfázisok

A holdfázisok jelentése

Spirituális tanok szerint a holdfázisok változásához rendelünk bizonyos tevékenységeket. Ha valami újba szeretnél belekezdeni, érdemes azt újhold idejére időzíteni. Ha valamit szeretnél bevonzani az életebe és növekedni szeretnél egy adott területen, azt a növekvő hold alatt tedd meg. A növő hold a megszületés, kibontakozás és létrehozás ideje. Az újholdkor begyűjtött erővel felvértezve ilyenkor produktívabbnak érezheted magad. A termékenység és beteljesülés ideje a telihold. Az aratás ideje is ez. A fogyó hold az elengedés időszaka, ekkor szabadulj meg minden érzéstől, ami nem szolgál. Kiváló időszak ez a böjtöléshez, a lomtalanításhoz és a szervezet méregtelenítéséhez. A legnagyobb sikerrel a fogyó hold alatt szabadulhatsz meg a rossz szokásaidtól is.

A holdfázisokat lebonthatod az egész életedre levetítve is. Az újhold a köztes lété, a növő hold a megszületésé, a telihold a felnőttkoré, a fogyó hold pedig az idős kor szimbóluma.

Hogyan készíts holdvizet?

Az asztrológusok szerint a Hold ereje kétségbevonhatatlan. A vízre gyakorolt különleges hatását napjainkban már egyre inkább elismerik, hiszen tudjuk, hogy ez az égitest befolyásolja például a tengerek, óceánok árapályát is.

Az egyik legegyszerűbb spirituális mágia a különböző vizek készítése. Kezdőként is bátran állj neki, hiszen nagyon egyszerű. Növényi részeket, gyógynövényeket, vízben nem oldódó ásványokat használhatsz a víz energetizálására. Úgy tartják, a víz az a közeg, ami leginkább magába szívja a Hold tiszta erejét.

Ájurvédikus gyógyítók szerint a Hold energiája segíthet a gyulladások csillapításában, helyreállíthatja a hormonális egyensúlyt, továbbá segíthet a migrén és csalánkiütés kezelésében. Ez a lágy energia segít a stressz és szorongás könnyebb feldolgozásában is.

Általában telihold ideje alatt készítünk holdvizet, de attól függően, hogy milyen energiára van szükséged az életedben, más holdfázisban is nekiállhatsz. Holdvíz készítésére a legjobb a tiszta forrásvíz, de természetesen csapvizet is használhatsz. Szükséged lesz egy átlátszó üvegre, amit előzőleg tisztíts meg a füst erejével - egy füstölő pálcával vagy szárított növényköteggel kívül-belül tisztítsd meg az üveget. Tehetsz bele néhány holdkő vagy hegyikristály ásványt is, amik növelik a holdfény begyűjtésének sikerességét.

Jól zárd le az üveget, majd néhány órára tedd olyan helyre, ahol bőségesen magába tudja szívni a Hold energiáját. Fontos, hogy az üveget még napfelkelte előtt vidd sötét helyre, és felhasználásig tárold is ott, ellenkező esetben a Nap felülkerekedik a Hold energiáján!

Holdvíz begyűjtése

A holdvíz felhasználása

A holdvíz egyensúlyt teremt és távol tartja a negatív energiákat. Rendszeres használatával egy magasabb spirituális szintre juthatunk. Felruház a természet energiájával, ami nem vásárolható meg a boltban.

A Hold erejéből életed bármely területén profitálhatsz.

A holdvizet használhatod például:

 • tárgyak és ásványok megtisztítására

 • arclemosásra és hajmosásra

 • növények öntözésére

 • rózsavízzel keverve a fürdővizedhez is adhatod

 • párologtathatsz vele

 • készíthetsz belőle testpermetet, parfümöt, arckrémet

A vizet kiegészítheted különböző szárított gyógynövényekkel is, áztasd őket néhány percig a holdvízben, majd szűrd le.

Holdvízben növények

Forrás:

https://www.healthline.com/health/moon-water#uses

https://www.ujegyensuly.hu/spiritualitas/egyutt-aramolni-a-holddal

 • #spirituális,
 • #mindennapi mágia,
 • #ezotéria,
 • #holdvíz,
 • #Hold

Megosztás

 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail

Értesülj elsőként az újdonságokról