🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Zöld ásványok a bőségért és a békéért

A zöld ásványok még a legstresszesebb időszakban is megteremtik a békét, hogy nyugodt és fókuszált lehess egész nap. Zöld színű ékszerek viselése a természet ősi energiáját szimbolizálja a mindennapjaidban - vonzzák a bőséget és a jószerencsét, megteremtik a siker és a béke egységét az életedben.

2022. április 11.

A zöld ásványok tulajdonságai

A zöld színű kristályok a természet gyógyító energiáját, Gaia földanya erejét reprezentálják. Viselésük egyértelmű üzenet az Univerzumnak - azt sugallják, hogy készen állsz befogadni a Föld bölcsességét, elérni a béke állapotát és megtenni mindent a céljaid elérése érdekében.

A közel-keleti országokban a zöld szín a jólét és a gazdagság szimbóluma, a zöld színű drágakövek pedig magukban hordozzák a béke, a bőség és az egészség hármasát.

A zöld ásványok a szívcsakrával vannak kapcsolatban, ám erőteljes gyógyító tulajdonságaik minden energetikai központra hatnak. A világoszöld kristályok a magasabban fekvő csakrák gyógyulását segítik, a sötétzöldek pedig inkább az alsó csakrákra vannak hatással.

Segítik az érzelmi gyógyulást, visszaállítják az élet iránti szenvedélyt. Gondoskodnak arról, hogy a pozitív energia áramoljon az egész testedben. Elősegítik a spirituális növekedést az életed minden területén.

Amikor a zöld ásványok között válogatsz, mindig hallgass az intuíciódra - ha úgy érzed, egy belső útmutatást kapsz, kövesd az érzést.

8 zöld kristály a bőségért és a békéért

Aventurin

Az aventurin segít elengedni mindazokat a viselkedési mintákat és szokásokat, amik nem szolgálnak, vagy károsak rád nézve. Segít leküzdeni a kudarcokat, hogy mielőbb egyensúlyba álljon a szervezeted, és visszatérj a nyugalom állapotába. Támogatja a spirituális növekedést, valamint visszaállítja az optimizmust és az életörömöt a mindennapjaidba.

Mohaachát

A mohaachát zöldes-szürkés színű ásványi zárványokból áll, melyek mohaszerű mintázatot alakítanak ki a felületén. A mohaachát fizikai szinten segít mielőbb felépülni a betegségekből, gyulladáscsökkentő hatása van. Tisztítja a keringési rendszert és erősíti az immunrendszert. Az egyensúly kövének is nevezik, segít rendszerezni a gondolatokat s lecsillapítja az elmét. Mint minden zöld színű ásvány, a mohaachát is összefüggésbe hozható a jószerencsével és a sikerrel, segíti az ötletelést, a kreatív gondolatokat, s az új kezdetet.

Zöld achát

A zöld achát a spirituális növekedés és a fejlődés köve, amely felerősíti az ambíciókat, hogy mielőbb sikerre vihesd a céljaidat. A szívcsakrára hatva kiegyensúlyozza az energiákat, hogy stabilnak és megingathatatlannak érezd magad minden helyzetben. Segíti a kommunikációt, ha nehézségeid akadnak például egy prezentáció kapcsán, érdemes segítségül hívni.

Fluorit

A fluorit a világoszöldtől a sötétig minden árnyalatban megtalálható. Különleges fajtája aszivárvány fluorit, ami a zöld mellett lila színekben is játszik. A fluorit a teljes energetikai rendszert megtisztítja, negatív energiát von ki az aurából, ezzel segítve a testi-lelki gyógyulást. Az új kezdet, az új élet szimbóluma. Megnyugtatja az elmét, lazító hatással van az izomzatra és az idegekre. A jólét kövének is nevezik, citrinnel kombinálva sokszorosan erősítheted a sikerességet az életedben. Szellemileg támogat az anyagi- és lelki meggazdagodás útján, miközben megvéd a kiégéstől.

Zöld jáde

Másik nevén kínai jáde, ami a közel-keleten ősidők óta megbecsült drágakő, s Kína nemzeti köve. A tisztaság, a nyugalom és a béke jelképe. Segíti a méreganyagok kiválasztását a szervezetben, csökkenti az ingerlékenységet és az agressziót, hogy mindig önmagad legjobb verziója lehess.

Malachit

A malachit átlátszatlan, gazdag zöld-fekete sávos megjelenésű kristály. Ha úgy érzed, elakadtál az utadon és kilátástalannak látod a helyzetet, hű segítőd lesz a siker rögös útján. Főként a materiális, anyagi jólétre van hatással, vonzza a bőséget és a szerencsét.

Rubin fuchsit

A rubin fuchsit erős szorongásoldó ásvány. Nyugalmat és békét teremt a közvetlen környezetében, így érdemes az otthonod központi részein elhelyezni. Auratisztító hatású, szinte szó szerint elmossa a negatív energiákat. Zöld színe lévén vonzza a bőséget és a szerencsét - a legjobb, ha ezt a tulajdonságát erősítve a bejárati ajtó környékén helyezed el.

Prehnit

Megjelenését tekintve a prehnit áttetsző, halvány olívazöld kristály fekete zárványokkal. Nagyon erős szerencsevonzó kő. Jótékonyan hat a hiperérzékenységre, s javítja a pszichés belátásod is, hogy hideg fejjel, tiszta tudattal állj neki minden napnak. Gyógyító energiájával az összes csakrát harmonizálja. Egyfajta lökéshullámot küld az energiarendszeren keresztül, amellyel erősíti a szándékaid, így különösen hasznos ha meditáció közben alkalmazod.

Ásványok, amik jól működnek együtt a zöld kristályokkal

A zöld kristályok leginkább a barna ásványokkal vannak összhangban, hisz mindkettő föld elemű energiát képvisel, s a földanya hatalmát reprezentálja. A fehér drágakövek is jól kombinálhatók a zöld színűekkel, ez a két szín együttesen a magasabbrendű kozmikus energiát képviseli.

A torokcsakrán dolgozva a zöld kristályokat kombinálhatjuk kék színűekkel, így a föld és a víz elem energiái kapcsolódnak össze, szilárd egységet létrehozva.

Összefoglalva

Ha anyagi területen szeretnél fejlődést elérni az életedben, válaszd a zöld ásványok támogató erejét. Az életed számtalan aspektusán javíthatsz velük, hiszen pozitívan befolyásolják a hangulatod, csökkentik a szorongást, s támogatják a céljaid elérését. Kéz a kézben segítenek bejárni a sikerhez vezető utat.


Olvass tovább

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.

Színezz, hogy jól legyél (+ ingyen letölthető felnőtt színezők)

2023. január 20.