🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Tigrisszem – tudnivalók, tulajdonságok, felhasználás

A gyönyörű tigrisszem márványszerű, macskaszemhez hasonlító külsejéről kapta a nevét. Teljes útmutatónkból megtudhatod e fantasztikus ásvány minden tulajdonságát, felhasználási módját, és hogy hogyan profitálhatsz a hatásaiból a mindennapjaidban.

2021. október 6.

A tigrisszem

A tigrisszem megjelenése

A tigrisszem barna színű ásvány, helyenként aranysárga, sötét narancssárga árnyalatokkal, fekete csíkokkal. Létezik belőle vörös és világos sárga változat is. Márványszerű mintázata miatt a macskaszemhez hasonlít. Amikor a fény visszaverődik róla, különlegesen fénylik, hasonlóan ahhoz, ahogyan a fény tükröződik a macska szemében. Átlátszatlan kő, könnyen csiszolható, az ékszerek kedvelt alapanyaga.

A tigrisszem keletkezése

A tigrisszem akkor keletkezik, amikor a kvarc egy meglévő krokidolit nevű kőzet felett képződik, majd teljes egészében felváltja azt. Tulajdonképpen az egyik kőzet legyőzi a másikat. A krokidolit sűrű rostanyagokból, szálakból áll, s ezek hullámos orientációban képződnek, ez adja a tigrisszem márványszerű mintázatát. A képződési folyamat során a krokidolitban lévő vas feloldja és elszennyezi a kvarcot, így alakul ki az aranysárga-barnás szín. Az érdekes kialakulási folyamata miatt is rendkívül erőteljes ásványnak tartják.

A tigrisszem eredete

Az első tigrisszem kőzeteket Dél-Afrikában fedezte fel Martin Lichtenstein német természettudós. A mai napig Dél-Afrika a kvarc fő lelőhelye. Előfordul még Ausztráliában, Indiában, Brazíliában és az Egyesült Államokban, valamint Kanada egyes részein is. A Georgia állambeli Blue Ridge nevezetű bánya például kifejezetten híres a benne található tigrisszem mennyiségéről.

A tigrisszem tulajdonságai

Akárcsak névadója, a tigrisszem az erő, a bátorság és a kitartás szimbóluma. Segít, hogy kihasználhasd a benned rejlő akaraterőt, növeli az elszántságot és a motiváltságot. Hihetetlen magabiztosságot tud adni. Használatával növelhetjük az önmagunkba vetett hitet és az önszeretetet. Elősegíti a tisztán látást, segít döntéseket hozni és problémákat megoldani, így különösen jó választás lehet azok számára, akik nehezen hoznak döntéseket. A tigrisszem az egyik legerősebb motivátor, mindig arra ösztönöz, hogy hajszoljuk a szenvedélyeinket és céljainkat, amikben igazán hiszünk. 
A legegyszerűbben úgy lehet megfogalmazni, hogy amikor tigrisszemet viselsz, hirtelen harmóniába kerülsz önmagaddal.

A tigrisszemre őseink amulettként tekintettek, úgy tartották, hogy megvéd a csatában.

A tigrisszem fizikai hatásai

Erősíti a légutakat és a tüdőt, megfázás, köhögés esetén segítheti a gyógyulást. Hatással van az izomzatra és a csontokra, valamint az idegi alapú betegségek kezelésében is jótékony hatású. Pozitív hatással van a koncentrációs képességekre, segít fókuszálni, ha tanulás vagy munka során tigrisszemből készült karkötőt viselsz.

A tigrisszem spirituális hatása

Földelő ásványként tökéletesen használható meditációhoz és jógához. Ha még csak nem rég kezdtél el meditálni, és nehezen találod a fókuszt a belső hangoddal, vagy nem tudsz kellően koncentrálni, a tigrisszem segít gyengéden visszaterelni az elméd a gyakorlatra. Ehhez meditáció során csak fogj a kezedbe tigrisszemet, vagy viseld karkötőként.

A tigrisszem története

Őseink számára a tigrisszem a hatalmat, a bátorságot és a szerencsét szimbolizálta.

A római katonák a csata megkezdése előtt tigrisszemet tettek a mellvértjükbe, hogy bátorságra buzdítsa őket, és segítsen győzelmet avatni.

A hagyomány szerint az ókori egyiptomiak bálványként imádták a tigrisszemet. Annyira el voltak ragadtatva a kőtől, hogy isteni erőt tulajdonítottak neki. Viselték ékszerként, és talizmánként is.

A tigrisszem működése

A tigrisszem ereje abban rejlik, hogy robusztus földelésével és stabil rezgéseivel nem hagyja, hogy kialudjon benned a tűz, a motiváció. Erőt ad ahhoz, hogy végigmenj a siker útján, ami bizony senki előtt nincs kikövezve. Alapjaiban változtatja meg a hozzáállásod, segít bízni önmagadban, és elűzi a negatív gondolatokat.

A tigrisszem mások negatív energiáját is elűzi, így különösen hasznos, ha olyan emberekkel töltöd a napod - például egy munkahelyen - akik nincsenek rád jó hatással.

A citrin mellett a pénzügyi stabilitás és a siker egyik legfontosabb kövének tartjuk.

A tigrisszem használata

A feng shui szerint a tigrisszemet az otthonunkban az asztalok, és a kanapé környékén érdemes elhelyezni. Mindenképpen olyan helyen és azokban a helyiségekben tartsd, ahol általában döntéseket hozol, ez lehet például a nappali vagy a dolgozószoba. Szülőként elhelyezheted a gyermeked hálószobájában is, hogy növeld a gyermeked önbizalmát.

A tigrisszem az egyik legkedveltebb ásvány a kisgyermekek körében is.

A tigrisszem és a csakrák

A tigrisszemet a napfonat csakrához rendeljük, ami a köldök fölötti csakra. A napfonat csakra irányítja az egónkat, a személyiségünket, az akaraterőnket és az önbizalmunkat. A csakra egyensúlyhiánya megmutatkozhat az alacsony önbecsülésben, önmagad leértékelésében, döntésképtelenségben és nárcizmusban.

A tigrisszem kiegyensúlyozza a napfonat csakrát, biztosítva egy egészséges kapcsolatot önmagaddal.

A tigrisszem és csillagjegyei

A tigrisszem ásvány az Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió és Nyilas csillagjegyek szerencseköve.

A tigrisszem ásvány tisztítása

A tigrisszem magas keménységű, tartós kő, így gyakorlatilag a tisztítási módszerek közül bármelyiket választhatod. A legegyszerűbb a folyó vízzel történő tisztítás, amihez forrásvizet, vagy sima csapvizet is használhatsz. Egyszerűen hagyd, hogy a víz végigfolyjon a kövön, miközben elképzeled, ahogyan minden negatív energiát magával visz.

Ha többet szeretnél tudni az ásványok tisztításáról, feltöltéséről és alkalmazásáról, töltsd le az ingyenes ebook-ot, IDE kattintva.

Összefoglalva

Ha önbizalomra, extra motivációra és bátorságra van szükséged, akkor a tigrisszem a te ásványod. A legjobb megoldás, ha szeretnéd az energiákat egy helyre összpontosítani, hogy igazán nagy dolgokat vigyél véghez. Használatával mindig biztonságban érezheted magad, hiszen stabilan magas szinten tartja a rezgéseid és az önbizalmad.


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.