🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Rózsaszín ásványok az érzelmi egyensúlyért

Alkalmazd a rózsaszín ásványok erejét, s meglátod, hamarosan az egész aurád egészségtől, vitalitástól és önszeretettől fog ragyogni. Az áttetsző rózsaszíntől a barackos árnyalatokon át egészen a lazacig, a rózsaszín kristályok a legjobb érzelmi támogatók és gyógyítók. Használd őket bátran, ha nehéz időszakon mégy keresztül, túlságosan stresszes vagy, vagy a kapcsolataid javítására van szükséged.

2022. április 1.

A rózsaszín ásványok tulajdonságai

A rózsaszín ásványok gyengéd energiájú, lágy rezgésű kövek, Vénusz és Aphrodité istennőhöz társítjuk őket. A tisztaság és nőiesség jelképei. Ezek a kristályok az érzelmeken keresztül hatnak. Segítenek a kapcsolatok ápolásában, a szeretet és szenvedély erősítésében, és elősegítik az érzelmi egyensúlyt. A rózsaszín kristályok a romantika, a szenvedélyes szerelem és a termékenység szimbólumai is.

A szívcsakra és a rózsaszín ásványok

A rózsaszínű kristályok a szeretet energiájával harmonizálnak, így a szívcsakrához kapcsolódnak. A legmagasabb fokú szeretet energiáját aktiválják. Használatukkal sokkal könnyebben átlendülhetsz a feszültségen, az érzelmileg megterhelő időszakokon és könnyebben megbékélsz majd a viták után. Ezek az érzelmek mind a szívcsakrából érkeznek, így a kristályok közvetve hatnak rájuk.

A rózsaszín kristályok úgy viselkednek, mintha csak egy párterápián lennél. Kapcsolódnak a te, és a partnered szívcsakrájához, és segítenek leküzdeni azokat a problémákat, amelyek egyénileg, és párként is foglalkoztatnak.

Ha problémáid vannak azzal, hogy kapcsolatot létesíts másokkal (nem feltétlenül romantikus kapcsolatot, lehet szó családi kötelékről vagy barátságról is), ezek a kristályok segítenek átlépni azt a korlátot, ami visszatart, s feloldják a gátlásokat.

A rózsaszín ásványok gyógyhatása

A legtöbb rózsaszínű drágakő a kristálygyógyászok szerint érzelmi síkon hat. Gyógyítják az érzelmi sebeket és a múltban elszenvedett traumákat, legyen szó akár egy fájdalmas szakításról vagy egy szerettünk elvesztéséről. Hatékonyan oldják fel a gyerekkori traumákból származó korlátokat is; segíthetnek megérteni egy-egy problémát, amit már régóta cipelünk magunkkal, viszont nem értjük pontosan, hogy honnan származnak. Elősegítik az érzelmi rugalmasságot, s jó hatással vannak a túlzott érzékenységre is.

A rózsaszín kristályok a legjobb ellenfelei a bizonytalanságnak - jó választás lehet, ha önbizalomhiányban szenvedsz, vagy nem vagy megbékélve magaddal. A halványabb rózsaszínű árnyalatok megtisztítanak a negatív energiáktól, míg a sötét rózsaszínek a mély érzelmi sérüléseken való túladást segítik.

Amellett, hogy rózsaszínű kristályokat viselsz, érdemes az otthonodban is elhelyezni őket, olyan központi helyeken mint a nappali és a konyha. Így biztosíthatod azt, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott energia vegyen körbe egész nap.

Rózsaszín kristályt ajándékba adni mindig nyerő, hiszen az életünk minden aspektusát javítják, nyugtató energiájukból pedig mindenki profitálhat.

8 rózsaszín ásvány az érzelmi egyensúlyért

Rózsakvarc

Az örök klasszikus, a legnépszerűbb kristály nem csak a rózsaszínű árnyalatok között. Áttetsző ásvány gyönyörű, üveges fénnyel. A rózsakvarc a nyugalmat, gyengédséget, a nőiességet és az együttérzést képviseli. Az egyetemes szerelem köve, ami helyreállítja a bizalmat és a harmóniát a kapcsolatokban. Feltétel nélküli szeretetre és érzelmi gyógyulásra ösztönöz.

Eperkvarc

Az eperkvarc a kvarc egy kevésbé telített, halvány, áttetsző változata, ami egyszerre úszik a vörös és a rózsaszín minden árnyalatában. Apró fekete zárványokat és nyomelemeket tartalmaz, amik úgy néznek ki, mint az epermag - innen ered a neve is. Ez a kristály növeli az önmagunkba vetett hitet és a magabiztosságot, és megtanít arra, hogy mennyire fontos az önszeretet.

Rózsaszín aventurin

A rózsaszín aventurin átlátszatlan kristály, némi barackos beütéssel és világos-fehér foltokkal. A boldogságot, az örömöt és az együttérzést szimbolizálja. Segít megbirkózni a nehéz időszakokkal és könnyebben venni a mindennapi akadályokat. Bölcsességre tanít, s emlékeztet rá, hogy az apró dolgokért is légy hálás minden nap.

Rodonit

Nevét a görög "rhodon" szóról kapta, ami rózsapirost jelent. Színe az egészen világos rózsaszíntől a pirosig terjedhet, szürkés-fehér foltokkal. Ez az ásvány segít fenntartani a kiegyensúlyozott energiaszintet, s támogat abban, hogy meglásd magad előtt a lehetőségeket. Ha rózsakvarccal együtt használod, még inkább fokozhatod a gyógyító erejét.

Rodokrozit

A rodokrozit karbonát ásvány mangán örvényekkel, ami azt jelenti, hogy fehéres-szürkés sávok futnak végig a felületén. Úgy tartják, hogy bőséget és beteljesülést hoz viselője életébe. Ez az ásvány gazdagítja az érzelmeket, és segít megoldani a múlttal kapcsolatos problémákat.

Virág achát

A virág achát amellett, hogy az egyik legszebb ásványunk, támogatja az érzelmi egyensúlyt, segíti az önmegvalósítást és az életünk értelmének megtalálását. Felszínre hozza az elfeledett gyermekkori képességeket, hogy ezek segítségével élhessünk teljesebb életet. Átsegít a traumákon és az érzelmi válságokon, szeretetteljes energiájával megtölti az egész lényünket.

Botswana achát

A botswana achát különleges ásvány, a szürke, lila és rózsaszín minden árnyalatában játszik, színpalettája inkább hideg tónusú. Megjelenése sávos csíkozású és rétegzett, sávjaiban megkövesedett zárványok és színes foltok találhatók. Nyugtató hatású kő, ellensúlyozza a félelmet és bátorságra sarkall. Növeli az önbizalmat, amiből a kapcsolatainkat illetően is profitálhatunk. Úgy tartják, segíthet leszokni a dohányzásról és más függőségekről.

Kunzit

A kunzit a halvány rózsaszínes-lilás árnyalattól az egészen sötét liláig terjedhet. A szeretet energiáit táplálja, magasabb szinten segít megbirkózni az érzelmeinkkel. Ha változás, vagy nagy erejű döntés előtt állsz, hasznos társad lesz. Ez a kristály begyógyítja az érzelmi sebeket, s újra lángra lobbantja a szenvedélyt a lelkedben.

Ásványok, amik jól működnek együtt a rózsaszín kristályokkal

A rózsaszín a fehér és vörös színek keveréke, így minden világos, fehér, piros és vörös ásvánnyal jó kombinációt alkotnak, ugyanúgy, ahogy az átlátszó hegyikristállyal is. Általánosságban is elmondható a rózsaszín kristályokról az, hogy az összes csakrával jól működnek együtt.

A szívcsakrához rendelt színek a rózsaszín és a zöld, így ezt a két színt együtt is alkalmazhatjuk, egy természetes, ősi energiát létrehozva. E két szín együtt Gaia földanya hatalmát képviseli, bátorítanak az érzelmek megélésében, és segítenek kifejezésre juttatni önmagunkat.

Ha fekete és barna színű kristályokkal kombinálod a rózsaszínűeket, azzal a szívcsakra mellett a gyökércsakrát erősíted, ami egy lelkileg felemelő, földelt állapotot hozhatsz létre.

Összefoglalva

Kezdd el meggyógyítani a lelked, s győzd le a korábbi életedből származó sérelmeket és hiányosságokat a rózsakvarc erejével. A segítségével elérhetsz egy olyan energetikai egyesülést, ami az egész életedre kihat. A rózsaszín ásványokkal szeretetre és boldogságra hangolódva élhetsz minden nap.

Fejleszd magad az ásványok segítségével, dolgozz a csakráid egészségén akár egy 7 csakra meditációt alkalmazva, s hamarosan az egész aurád egészségtől, vitalitástól és önszeretettől fog sugározni.


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.