🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Minden, amit tudnod kell az Oroszlán csillagjegyről

Az Oroszlán tűz elemű jegy, a zodiákus legbüszkébb és legkirályibb jegye. Születésnapjukat július 23. és augusztus 22. között ünneplik. Uralkodó bolygója a Nap, jól tud azonosulni a Vízöntő és Ikrek csillagjeggyel. Az Oroszlán mindig melegszívű és életvidám, ám időnként arrogáns lehet.

2021. július 8.

Az Oroszlán csillagjegy tulajdonságai

Az Oroszlán fenséges, energikus jegy. Életöröm, optimizmus és elevenség jellemzi. Páratlan kisugárzással rendelkezik és erős vágy sarkallja arra, hogy vezető legyen. Rendkívül kreatív, szeret új dolgokat kitalálni és mindig mindenre van egy ötlete. Mindent, amit csinál, szenvedéllyel teszi. Az Oroszlán céltudatos karakter, mindig tudja, hogy mit akar, s megteremti önmaga számára a kívánt életkörülményeket.

Negatív tulajdonsága, hogy nagyon makacs, s időnként lusta, ugyanis nagyon szereti a kényelmet életet. Ha meg van kötve a keze a kreativitást illetően, akkor elkedvetlenedik és hajlamos feladni, hacsak nem győzik meg őt az ellenkezőjéről.

Az Oroszlán imádja, ha rajonganak érte. Szereti drága dolgokkal körülvenni magát, fontos számára a luxus. A körülötte lévő emberek hajlamosak a féltékenységre. Kedvenc időtöltése az utazás, nyaralás, és bármely program, amit a barátaival tölthet.

Az Oroszlán személyisége

Az Oroszlán született vezető típus. Rendszerint nagyon drámai, így a színház tökéletes terep lehet a számára. Személyisége egy kissé uralkodó és manipulatív, nagyon nehéz neki ellenállni. Az Oroszlánt élete során rengeteg ember veszi körül, szeret teljesen különböző baráti társaságokban lenni.

A tűz elemből adódóan egyik legfőbb személyiségjegye, hogy kedves, odaadó és melegszívű másokkal. Minden kihívást jelentő problémát megold úgy, hogy mindeközben még jól is érzi magát.
Legfőbb motivációja, hogy korlátozás nélkül éljen és megvalósítsa önmagát.

Az Oroszlán uralkodó bolygója

Az Oroszlánt a Nap uralja, tüzes energiája a környezetére is kiterjed. A Nap hatására minden Oroszlánban rejlik egy nagy adag ego, és maszkulin energia.
Szeret a figyelem középpontjában lenni, csakúgy, ahogyan a Nap is a Naprendszer központja. Egy Oroszlánt mindig, mindenhol észrevesznek, bárhova is megy, ez a személyiségéből adódik.
A Nap kihozza az Oroszlán domináns oldalát. Vezetői készségei időnként már diktatúrába fordulnak át, erre tudatosan oda kell figyelnie.

Az Oroszlán és a kapcsolatai

Az Oroszlán rendkívül szenvedélyes a kapcsolataiban. Nem fél a kiszolgáltatottságtól, mindig kimutatja érzéseit partnerének és a barátainak. Amikor egy Oroszlán szerelemre lel, hűség és nagylelkűség jellemzi. Hatalmas szíve van, teljes valóját beleadja a kapcsolatba. Kellemes, nagyvonalú és gáláns partner.

Az Oroszlán szereti hordani a nadrágot kapcsolataiban. Bizonyos mértékű függetlenségre is szüksége van ahhoz, hogy boldog legyen, gyűlöli a ragaszkodó-akaszkodó embereket. Olyan partnerre vágyik, aki hajlandó a kompromisszumokra.
Hajlamos lehet arra, hogy nem veszi észre a másik igényeit, ezért olyan partnerre vágyik, aki megtalálja és elő is tudja hozni az érzékeny oldalát.

Az Oroszlán az üzleti életben

Az Oroszlán nem csak a munkahelyén, de azon kívül is mindig elfoglalt. Szeret alkotni, tele van ambíciókkal, s mindig azon töri a fejét, milyen új üzletbe/projektbe kezdhetne. Vállalkozó szelleme nagyon meghatározó, szeret a saját főnöke lenni. Önmaga irányításával boldogul a legjobban. Jól passzoló állás lehet számára a politikus, színész, vagy bármilyen oktató. Munkájában elengedhetetlen, hogy kreatívan is ki tudja fejezni magát.

Beosztottként az Oroszlán figyelmes és lelkiismeretes. A dicséretből sosem elég számára, ennek hiányában csalódottnak és sértettnek érezheti magát. Ha rövid időn belül nem jut előre a ranglétrán, gyorsan továbbáll, vagy olyan munkát keres, ahol a maga ura lehet.

Az Oroszlán könnyen csinál pénzt, a munkamoráljából adódóan. Költeni is szereti, előfordul, hogy olyan új, divatos holmikra költ, amire valójában nincs is szüksége.

Hogyan nyűgözz le egy Oroszlánt

Az Oroszlán férfi nagylelkű, s drámai gesztusokkal fejezi ki szerelmét. Szeret bókokat kapni és imádja, ha magasztalják. Lehet, hogy túlzottan is magabiztosnak tűnik, ám néha megnyugtatásra van szüksége partnere jóvoltából. Nehezen talál tartós kapcsolatra.

Az Oroszlán férfiakhoz hasonlóan a nők is odáig vannak a csábításért, figyelemért és rajongásért. Ahhoz, hogy elnyerd egy Oroszlán nő szívét, bőséges tiszteletet kell mutatnod iránta, s rendkívül jól kell bánni vele. Az Oroszlán nő imádja az apró, figyelmes meglepetéseket és ajándékokat, ne felejtsd el rendszeresen meglepni valamivel, hogy kifejezd a szereteted.

Az Oroszlán csillagjegy története és szimbolikája

Az Oroszlán a nyár évszakát, és az ezzel járó forróságot képviseli. A csillagképet Kr.e. 4000 évvel fedezték fel, az ókori Mezopotámiában a babiloniak “nagy oroszlánnak” nevezték. Legfényesebb csillagát Regulusnak hívják.

Az Oroszlán csillagjegy a görög mitológiához, azon belül pedig Herkuleshez kapcsolódik. A történet szerint Herkules megölte a Nemeai oroszlánt. Ebből a történetből tudhatjuk, hogy az Oroszlánokat a bátorsággal és sikerrel azonosítják.

Oroszlán mantrák

Amikor egy Oroszlán motiválatlanná válik, nehéz őt újra inspirálni és cselekvésre bírni. Az egyik legjobb dolog, amit ilyenkor tehet, hogy meditáció közben rendbehozza saját hangulatát. Ebben a mantrák is segítségére lehetnek.

  • Elfogadom és becsülöm magam.

  • Hálás vagyok az életért, amit magamnak teremtettem.

  • Kapcsolatba lépek a bennem rejlő kreatív életerővel.

  • Felelős vagyok az erőmért.

Ásványajánló az Oroszlán számára

Az Oroszlán tüzessége miatt gyakran küzd konfliktusokkal, s könnyen vitába keveredik másokkal. A kristályok ereje segíthet kiaknázni ezeket az indulatokat, hiszen segítenek abban, hogy tiszta fejjel állj a dolgokhoz.

  • A lapis lazuli fokozza az Oroszlán elszántságát és magabiztosságát azáltal, hogy támogatja a szenvedélyes életvitelt.

  • A fekete turmalin védelmet nyújt az Oroszlánnak, feloldja a rossz energiákat, s pozitívval helyettesíti.

  • A karneol az Oroszlán legfőbb születésköve, ugyanazon a frekvencián mozognak. Fokozza a kreativitást, ösztönöz a boldogságra és a jókedvre.

  • A citrin előhozza az Oroszlán érzékeny oldalát. Lehetővé teszi számára, hogy szabadon kifejezze az érzéseit, emellett új lehetőségeket jelenít meg az életében.

  • A rózsakvarc segíti az Oroszlánt az érzelmi traumák és múltbéli sérelmek gyógyításában. Fokozza az empátiát, ami a munkahelyükön különösen jól jöhet.

  • A tigrisszem segít egyensúlyba hozni az Oroszlán energiáit. Áttöri a kreativitást akadályozó blokkokat, fokozza a bátorságot és az akaraterőt.

Oroszlán horoszkóp ásványkarkötő

...hogy kiaknázd a csillagjegyedben rejlő erőt.

 

Összefoglalva

Egy Oroszlán leginkább pezsgő energiájáról ismert, ám nem szabad elfelejteni, hogy mekkora szíve van, ha a szeretteiről van szó. Igazi kiváltság egy Oroszlán barátjának lenni, jól becsüld meg a társaságát.

Források:

  • https://www.astrology-zodiac-signs.com/zodiac-signs/leo/


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.