🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 20.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Minden, amit tudnod kell a Vízöntő csillagjegyről

A Vízöntők január 20. és február 18. között ünneplik születésnapjukat. Levegő elemű jegy, uralkodó bolygója az Uránusz és a Szaturnusz. A Vízöntő jegy szülöttei leginkább az Oroszlán és Nyilas jegyekkel kompatibilisek.

2021. július 14.

A Vízöntő csillagjegy tulajdonságai

A Vízöntő független és progresszív jegy, egyedi ötletei és végtelen mennyiségű kreativitása van. Általában humanitárius személyiség, félénk és kissé különc. Tele van energiával, szeret másokon segíteni és különösen jó tulajdonsága, hogy az érem mindkét oldalát egyaránt figyelembe veszi döntései meghozatalakor.

A Vízöntő időnként hajlamos lehet arra, hogy távol tartja magát az érzelmei kifejezésétől. Nem ritkán temperamentumos és zárkózott. Igényli a szabadságot, épp ezért gyakran küzd azzal, hogy korlátozottnak érzi magát. Időbe telhet, amíg egy Vízöntő megnyílik mások előtt, csak azoknak a személyeknek tárulkozik ki, akikben teljesen megbízik.

A Vízöntő személyisége

A Vízöntő utálja, amikor az emberek megszegik az ígéreteiket. Ha azt mondod egy Vízöntőnek, hogy ezt és ezt meg fogod tenni valamikor, akkor jobb betartani, különben igen sértődékennyé válik. Nem szereti az unalmas helyzeteket és az egyedüllétet. Olyan emberek társaságában szeret lenni, akik szórakoztatóak és érdekesek, mert könnyen elunja magát.

A Vízöntő sokszor érzi magát meg nem értettnek, s nehéz rá érzelmileg hatni. Idealista, független jellem, aki igazságosságra és önzetlenségre törekszik.
Levegő elemű jegy, emiatt minden helyzetben igyekszik az eszével, tiszta fejjel gondolkodni.
Időnként agresszív lehet, ilyenkor nehéz a közelében lenni, mert a feszültség szinte harapható.

A Vízöntő uralkodó bolygója

A Vízöntőt az Uránusz uralja, ettől a bolygótól származik félénk természete. Szeret előre tervezni, általában pontosan meg tudja mondani, hol látja magát tíz év múlva. Ez a bolygó az átalakulás erejét adja a Vízöntőnek, ami arra ösztönzi őt, hogy keresse mások társaságát.

Az Uránusz a szabadság és a változás bolygója is. Az egyik legfurcsább bolygónak tekintik, ugyanis a holdjai hátrafelé mozognak. Ez jelképezi azokat a különös dolgokat, amik a Vízöntő életében történnek. Tehát ha Vízöntő jegyben születtél, és visszagondolva volt néhány furcsa időszaka az életednek, valószínűleg az Uránusz állhat a háttérben.

A Vízöntő és a kapcsolatai

A Vízöntőt leginkább az intelligencia nyűgözi le, az érdekes beszélgetések megszállottja. Szereti, ha partnere hajlandó kockáztatni, és nem hétköznapi témákról beszél vele. Ez lehet a kulcs a Vízöntő bizalmának megszerzéséhez is.

Nagyra értékeli az őszinteséget és a hűséget, ugyanakkor nem akarja birtokolni a partnerét. A Vízöntő pontosan tudja, mikor adjon teret párjának, kapcsolatai általában kiegyensúlyozottak és harmonikusak. Nehéz elnyerni a szívét, erős természete és zárkózottsága miatt eleve nehéz a közelébe kerülni. Sokszor egy baráti kapcsolatot előbbre tart a szerelemnél.
A Vízöntő rendkívül hűséges típus a családja iránt, gondoskodó és gyermekszerető, függetlenségét azonban a családon belül is meg akarja őrizni.

A Vízöntő az üzleti életben

A Vízöntő a munkahelyén lendületes és energikus, szereti a fantáziáját használni a problémák megoldásához. Magas intelligenciájával és páratlan kreativitásával inspirálja a körülötte lévőket. Merész stílusérzéke van, amit a munkában sem fél megmutatni.

A Vízöntő jól bánik a pénzzel, pontosan tudja, mikor kell megtakarítania, s mikor költekezhet egy kicsit jobban.
Megfelelő állás lehet a Vízöntő számára az írói karrier, pszichológus, bármilyen tanítói pálya vagy a színészet. Ezek az állások megadják a kellő szabadságot a számára, s lehetővé teszik, hogy szigorú szabályok nélkül oldjon meg problémákat.

Hogyan nyűgözz le egy Vízöntőt

A legegyszerűbb módja annak, hogy lenyűgözz egy Vízöntőt az, ha nyugodt és összeszedett vagy a közelében. Légy egy kissé távolságtartó, a Vízöntő nem szereti az erőszakos megközelítést és a túlzott intenzitást sem.

A Vízöntő férfi független, s időnként kiszámíthatatlan. Mindig igaza van, rendkívül makacs, ezzel számolnod kell, amikor megkörnyékezed.
A Vízöntő nő különc, ötletes és titokzatos személyiség, szenvedélyes és rendkívül szerelmes típus.

A Vízöntő csillagjegy története és szimbolikája

A Vízöntő a Bak jegyet követi, a tél állandóságának szimbóluma. A név latin megfelelője Aquarius, jelentése “vízhordozó”. Ez az egyik legrégebbi csillagkép, ami felismerhető az égen.

Az ókori Babilonban a csillagképet úgy nevezték, a “Nagy”. Egyik istenüket képviselte, aki a Nap útját irányította. Egyiptomban a Vízöntő jele a Nílus éves áradásához kötődött. A mítoszok szerint a Vízöntő az istenek irgalmát képviselte.

Vízöntő mantrák

A mantrák ismételgetése a Vízöntő számára önbizalmat és boldogságot nyújthat, s hozzásegíti őt a pozitív életszemlélethez.

  • Minden nap a boldogságot választom.

  • Magabiztosan haladok előre a céljaim felé.

  • Amikor másokban a jót keresem, magamban is a jót látom.

  • Erős vagyok, hogy elengedjem. Bölcs vagyok, hogy továbblépjek. Elég türelmes vagyok ahhoz, hogy elérjem, amit keresek.

Ásványajánló a Vízöntő számára

A kristályok segítségével a Vízöntők fokozhatják természetes adottságaikat, s javíthatnak a hiányosságaikon.

  • Az ametiszt erősíti a Vízöntő intuícióját, összekapcsolja a spirituális tudattal. Csökkenti a stresszt és segít a helyes döntések meghozatalában.

  • Az akvamarin az együttérzés ásványa, empatikusabbá teszi a Vízöntőt.

  • A hematit megalapozza az energiákat, ami ahhoz szükséges, hogy a levegő elemű jegy szilárdan a földön álljon. Csökkenti a stresszt és motivációt biztosít a Vízöntő számára.

  • A labradorit segít a Vízöntőnek kapcsolatba kerülni a legjobb önmagával. Türelmet és higgadtságot biztosít.

  • A holdkő kiegyensúlyozottá és összeszedetté teszi a Vízöntőt. Egyensúlyba hozza az érzelmeket, nyugodtságot biztosít és csökkenti a szorongást.

  • Az aventurin nagyszerű gyógyító kő, emellett fokozza a kreativitást és az intuíciót. Ez a kő segíti a Vízöntőt a gyógyulásban és az élet pozitív dolgaira összpontosításban.

Vízöntő horoszkóp ásványkarkötő

...hogy kiaknázd a csillagjegyedben rejlő erőt.

Összefoglalva

A nap végén a Vízöntő nem vágyik másra, mint szabadságra. Ha szeretnéd megnyerni őt, nincs más dolgod, mint szabadságot biztosítani a számára, s engedni, hogy önmaga lehessen. Hagyd, hogy kibontakoztassa a különcségét.

Források:

  • https://www.astrology-zodiac-signs.com/zodiac-signs/aquarius/

  • https://csillagosvenyjosda.hu/amit-a-vizontokrol-tudni-erdemes--krosz-zsuzsa--asztrologus-


Olvass tovább

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.

Színezz, hogy jól legyél (+ ingyen letölthető felnőtt színezők)

2023. január 20.