🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Minden, amit tudnod kell a Szűz csillagjegyről

A Nap augusztus 23. és szeptember 22. között tartózkodik a Szűz jegyében. Uralkodó bolygója a Merkúr, amely az aratást és a betakarítást jelképezi. A Szűz jegyűek leginkább a Halak és Rák jegyűekkel passzolnak. Ez a csillagjegy főként logikus életszemléletéről ismert, ám ennél sokkal több is rejlik bennük.

2021. július 9.

A Szűz csillagjegy tulajdonságai

A Szűz csillagjegyet röviden a hűség, alaposság és szerénység megtestesítőjeként lehetne definiálni.

Rendkívül empatikus, odafigyel az emberekre s átérzi mások problémáit. Önmagával szemben kritikus, döntéseit mindig nagyon alaposan átgondolja, s elgondolkodik azon, hogy hosszú távon hogyan lesznek hatással az életére. Racionális jegy, inkább az eszével, mintsem a szívével gondolkodik. Mindent elemez és analizál, precíz, takarékos és megbízható.

A Szűz karakteres és hajthatatlan, pontosan tisztában van vele, kicsoda ő, s mik a céljai. Hajlamos arra, hogy túlságosan elszöszöl a részletekkel, legyen szó munkáról, vagy az élet bármely más területéről. Könnyen fennakad olyan apró dolgokon, amiket mások észre sem vesznek, ez olykor a mindennapjaikat is megnehezíti. Gyakran beleesik abba a hibába, hogy a “fától nem látja az erdőt”.

A Szűz személyisége

A Szűz mindig szorgalmas és szenvedélyes az aktuális tevékenysége iránt. A precíz, pontos munkával tudja magát legjobban kifejezni. Nehéz lenne megbízhatóbb embert találni egy Szűznél, rendkívül komoly és felelősségteljes.
Másokkal szemben birkatürelmű, nem lehet egykönnyen kihozni a sodrából. Szeret tanítani, ösztönözni és inspirálni másokat, ehhez pedig szüksége is van egy jó nagy adag türelemre. Nagyon segítőkész, mindig lehet rá számítani.

Nagyon makacs, szeret utat törni, s azt képzeli, mindig mindent ő tud a legjobban. Vonakodik attól, hogy megváltoztassa a döntését, nem lehet könnyen meggyőzni.
Hajlamos a dolgok túlgondolására, mindig öt lépéssel mások előtt jár, s már előre keresi az összefüggéseket akár olyan dolgok között is, amik nem is kapcsolódnak egymáshoz.

A Szűz uralkodó bolygója

A Szüzet a Merkúr uralja, ami a leggyorsabb Nap körül keringő bolygó. Ez a tulajdonság fejleszti a Szűz kommunikációját és intelligenciáját. Mentális mozgékonyságot biztosít számára. A világ legokosabb emberei közé sorolják a Szüzeket.

Kiváló érzéke van a beszédhez és az íráshoz, tisztában van a hatékony kommunikáció minden csínjával-bínjával. A Szűz a legalkalmasabb az újságírói, riporteri, írói munkákra, vagy bármely kommunikáció központú állás betöltésére.
Mindig nagyon figyel s odafigyel arra, ami körülötte történik. Logikus gondolkodása miatt pontosan tudja, hogyan férjen hozzá a “magasabb ismeretekhez”, ez pedig a munkamoráljára is befolyással van.

A Szűz és a kapcsolatai

A Szűz gyakran küzd azért, hogy méltónak érezze magát a szeretetre. Amint elnyerik a Szűz bizalmát, az biztonságban érzi magát, s elkezd megnyílni. Egy Szűznek nehéz közvetlenül, szavakkal kifejezni, hogy mit érez a párja iránt, nem az érzelmek embere. Kifejezetten ideges és ingerlékeny lesz, ha érzelmi reagálást várnak tőle.

A Szűz inkább megmutatja, mintsem kimondja, hogy mit érez a párja iránt. Inkább stabil kapcsolatot szeretne, mintsem izgalmasat és vakmerőt. A testiség nem a legfontosabb tényező az életében, ezt partnerének el kell tudni fogadnia.

A Szűz barátai tudják, hogy hozzá mindig fordulhatnak a problémákkal. Rendkívül bölcs tanácsadó, s kellemes hallgatóság, az emberek szeretnek a közelében lenni. A Szűz élete során szilárd barátságokat alakít ki.

A Szűz az üzleti életben

A Szűz szakmai élete kimagasló, tekintettel a gyors, logikus észjárására és problémamegoldó képességeire. Tudja, hogyan kell jól megszervezni a feladatokat és beosztani az idejét. Nem hagyja, hogy a kihívások elriasszák a megoldás megtalálásától.

Egy Szűznél nincs megállás, ha 100%-ig arra koncentrál, amit éppen csinál. Neki van a legjobb szeme a részletekre, ebben verhetetlen.
Szeret olvasni, fontos része az életének a naplózás, ez az egyik legjobb mód arra, hogy kifejezze magát, s rendezze a gondolatait.

Mivel praktikus jegy, pontosan tudja, hogyan kell a pénzzel bánni. Mindig rendelkezésére áll egy vészhelyzeti tartalék, fel van készülve az előre nem látható helyzetekre. A Szűznek nincs késztetése az irracionális pénzköltésre, ezen a területen is megmutatkozik szilárd fegyelme.

Hogyan nyűgözz le egy Szüzet

A Szűz férfi szereti, ha a dolgok rendben vannak körülötte, vonatkozik ez a kapcsolataira is. Lassan és óvatosan kell megközelíteni, időt szánva a kellő ismeretségre. A Szűz férfinak nagyon sok igénye van, amelyek kielégítését a partnerétől várja, annak ellenére, hogy megjelenése nem ezt tükrözi.

Meg kell csillogtatnod munka iránti hajlandóságod ahhoz, hogy elnyerd a Szűz férfi szívét. Szüksége van valakire, aki mindig tudja őt inspirálni, s megoszthatja vele a szenvedélyét. A Szűz férfira nem jellemzőek az egy éjszakás kapcsolatok, mély, hosszan tartó szerelmet keres.

A Szűz nő rendkívül okos és tevékeny, így elsőre megközelíthetetlennek és ridegek tűnik. Ez azonban nincs így, csupán óvatos, szereti teljes mértékben felmérni partnerét, mielőtt teljesen elkötelezi magát.
A Szűz nőnek olyasvalakire van szüksége, aki megfelel az intelligenciájának és kellőképpen kimutatja szeretetét. Tiszteletben kell tartanod azokat a falakat, amiket a Szűz nő emel, annak érdekében, hogy ne sérüljön. Biztos lehetsz benne, hogy ezek a falak örökre leomlanak, ha kitartó vagy és elnyered a bizalmát.

A Szűz csillagjegy története és szimbolikája

A Szűz csillagképet Kr.e. 700-ban fedezték fel az ókori babiloniak. Az elnevezés a latin Virgo szóból származik. A Szűz csillagkép legfontosabb csillagát Spicának nevezik.

A Szűz jegy római és görög mítoszokhoz kötődik. Égi szűz néven ismerték, ő volt az utolsó halhatatlan lény, aki az emberek között élt az aranykorban. Ezután elhagyta az embereket s otthagyta a Földet a gonoszság miatt, amit ott látott.

Szűz mantrák

A mantrák segítik a Szüzet a koncentrációs képességei fejlesztésében. Meditáció közben fejlesztheti velük szellemi képességeit.

  • Hiszem, hogy számomra minden lehetséges.

  • Önmagam legjobb változata vagyok.

  • Üdvözlöm az életemben megjelenő új lehetőségeket és kalandokat.

  • Megvalósítom a legmerészebb álmaim is.

  • Felszabadítom a gátlásaim, hogy helyet teremtsek a szerelemnek.

Ásványajánló a Szűz számára

A kristályok elősegítik az intuíciót, s összekapcsolják a spirituális testet a fizikaival. Segítik a Szüzet abban, hogy elmélyítse a meditatív állapotot.

  • A jáde arra ösztönzi a Szüzet, hogy vállaljon felelősséget a boldogságáért. Ez az ásvány kontrollt ad számára és fokozza a céltudatosságot, miközben erősíti a Szűz legjobb vonásait.

  • Az indiaachát enyhíti a Szűz feszültségét és segít abban, hogy jobban megnyíljon az emberek előtt. Felszínre hozza az elfojtott érzelmeket, segíti ezek kifejezését.

  • Az ametiszt nyugtató energiát hoz a Szűznek. Fokozza a derűt, s arra ösztönzi, hogy mások mellett önmagára is kellő figyelmet fordítson.

  • A jáspisok segítik a Szüzet a föld elemmel való kapcsolódásban. Segítenek a szervezési, rendszerezési készségeik fokozásában, s előmozdítják a célokhoz vezető utat.

  • A citrin hasznos a Szűz számára a gyors gondolkodáshoz, segít csökkenteni az egójukat. A negatív energiákat elnyeli, s pozitívvá alakítja át.

Szűz horoszkóp ásványkarkötő

...hogy kiaknázd a csillagjegyedben rejlő erőt.

 

Összefoglalva

A Szűz magasra helyezi a lécet az életében megjelenő szituációkkal és emberekkel kapcsolatban, de valójában nagyon egyszerű és nyugodt életre vágyik. Mély kapcsolata van a körülötte lévő természettel, ezért a legjobb program, amit a Szűzzel eltölthetsz, a kirándulás.

Források:

  • https://www.astrology-zodiac-signs.com/zodiac-signs/virgo/


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.