🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 20.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Minden, amit tudnod kell a Skorpió csillagjegyről

A Skorpió az állatöv nyolcadik jegye, születésnapjuk október 23. és november 21. közé esik. A Plútó és a Mars uralja, leginkább a Bika és Rák jegyekkel kompatibilis. A Skorpió víz elemű csillagjegy, ennek megfelelően találékony, szenvedélyes és kifejezetten féltékeny jellem.

2021. július 11.

A Skorpió csillagjegy tulajdonságai

A Skorpió bátor és szenvedélyes jegy az élet minden területén. Igyekszik kiállni mindenért, amiben hisz, függetlenül a következményektől. Vállalja a kockázatot és megtesz bármit, hogy elérje a céljait.
A Skorpió hűséges barát, bármikor segítő kezet nyújt és támogat. Kiválóan tud tanácsot adni, s jót lehet sírni a vállán. Nagyon empatikus jegy, legtöbb barátsága egy életen át tart.

A Skorpió legjobb tulajdonsága, hogy pontosan tudja, hogyan érvényesítse az akaratát. Remek döntéshozó, nem futamodik meg a kihívást jelentő helyzetektől, s mindig eléri, amit akar. Veleszületett tehetséggel rendelkezik mások irányításához, vezetői készségei kimagaslóak.

Azonban a Skorpió a leginkább uralkodó, önkényeskedő és zsarnoki jegy az állatöv jegyei közül. Szenvedélyes és lázongó típus, mindig a saját szükségleteinek megfelelően cselekszik.

A Skorpió személyisége

Személyiségéből kifolyólag a Skorpiót gyakran a tűz elemmel asszociálják, tévesen. Erősségeiket a víz elemből nyerik, akárcsak a Halak. A Skorpió gazdag érzelmi életű, és erősen intuitív jellem, általában már azelőtt ismeri a következő lépésedet, hogy te magad tisztában lennél vele.

Bár kissé számító jellem, emiatt nem lesz csaló vagy rossz ember, csupán szeret tisztában lenni környezetével, és sikeres akar lenni. Mindezek a tulajdonságok néha kritikus gondolkodást és mentális sakkjátszmát igényelnek.

A Skorpió a legjobb titoktartó. Ez is egy mentális stratégia ahhoz, hogy mások ne tudják megfejteni a következő lépésüket. Ez a tulajdonság egy kissé megnehezíti kapcsolatteremtő képességeit, mert az emberek hajlamosak lehetnek megijedni vagy megfutamodni előle.

Azonban mindez csak egy páncél, ha igazából megismersz egy Skorpiót, tudhatod, hogy valójában csupaszív lélek. Alapvetően a szíve vezeti, csak ezt nem mindig hagyja.
Szeret érdekes kapcsolatokat kialakítani másokkal, nem kenyere a small-talk. Ne is próbálj meg vele beszélgetni az időjárásról, vagy egyéb lényegtelen dolgokról.

A Skorpió uralkodó bolygója

A Skorpió jegyet a Plútó irányítja, ami az átalakulás bolygója. Arra készteti a Skorpiót, hogy irányításra és hatalomra vágyjon. Néha hagyja, hogy az egója túl nagy legyen, s elrugaszkodik a valóságtól. A Skorpió heves és makacs természetű. A Plútó impulzusai a Skorpió jegyében teljesednek ki.

A Mars bolygó elemző, filozofikus természetet biztosít a Skorpió számára. Azonban hajlamos időnként sötét, pesszimista színben látni a világot, még akkor is, ha az esze mást diktál.

A Skorpió és a kapcsolatai

A Skorpió intenzív természete ellenére az egyik legérzékenyebb jegy. Intimitásra vágyik, olyan társat keres, akivel őszintén megoszthatja legmélyebb érzéseit. Fontos számára az őszinteség és a nyílt kommunikáció, hogy bizalmat tudjon építeni.

Ha a Skorpió szerelmes, biztosan hű marad a társához. Óvatosan merészkedik bele egy kapcsolatba, azonban ha már benne van, az örökkévalóságig igyekszik megtartani.

A Skorpió őszinte és tisztességes barát, biztosan nem kell a részéről hátsó szándékra számítani. Ha egy Skorpióval barátkozol, valószínűleg tudod, hogy okos, intelligens és szellemes jellem. Soha nem fog cserben hagyni, s ha szomorú vagy, bármikor fordulhatsz hozzá.

A Skorpió az üzleti életben

A Skorpió a munkája iránt is rendkívül szenvedélyes. Szeret problémákat megoldani, s másokat irányítani. Vezetésre született, amikor nehéz helyzetbe kerül, pontosan tudja, mit kell tennie. Tevékeny és szorgalmas jegy.

Maximalista és profizmusra törekszik a munkájában. Ideális állás lehet számára a rendőr, pszichológus, vagy tudós munkakör. Tisztességesen tud másokkal együttműködni.

A Skorpió felelősségteljesen viszonyul a pénzéhez, tudja, hogyan kell megtakarítani, s beosztani úgy, hogy semmiből ne szenvedjen hiányt, de megtakarítása is legyen. Szereti uralni a pénzét, anyagilag mindig biztonságban érzi magát.

Hogyan nyűgözz le egy Skorpiót

A Skorpió férfi intenzív és szenvedélyes a társával kapcsolatban. Hajlamos a rögeszmékre, ami túlzott féltékenységhez vezethet. Ha szeretnéd elnyerni egy férfi Skorpió szívét, titokzatosnak kell lenned, s mindig fenn kell tartanod az érdeklődését.

A Skorpió nő összetett jellem. Szeretne mindenkihez kedves lenni és jobbá tenni a világot. Valaki olyanra vágyik, aki meghallgatja őt, és teljes figyelmét neki szenteli. Ha szeretnéd elnyerni a Skorpió nő szívét, ügyelj arra, hogy mindig tartsd tiszteletben az érzéseit.

A Skorpió csillagjegy története és szimbolikája

A Skorpió a változást jelenti, és bizonyos értelemben a halált is. Télen a természetben minden elesik, majd tavasszal újjászületik, akár a főnix madár hamvaiból. Ezt a körforgást szimbolizálja a Skorpió.
Az ókori babiloniak úgy hívták, “az égő csípésű lény”. A csillagkép legfényesebb csillaga az Antares, vöröses színe miatt a Skorpió szívének tartják.

A mitológia szerint Gaia, a Földanya felbőszült egy Orion nevű vadász miatt, aki meg akart ölni egy bikát. Gaia Skorpiót küldött a vadászra, ezzel megmentve az ártatlan életet.

Skorpió mantrák

A Skorpió számára a meditáció és a mantrák ismétlése pozitív hatással van lobbanékonysága és tüzes jelleme féken tartására.

  • Értékes vagyok.

  • Az egyéniségem vonzza a különleges embereket az életemben.

  • Nem hasonlítom magam senkihez.

  • A kudarc diadal, hiszen a legnagyobb tanítóm.

Ásványajánló a Skorpió számára

  • Az akvamarin segíti a Skorpiót, hogy jobban megértse céljait, s nyugtató hatással van intenzív természetére.

  • Az obszidián védi a Skorpiót a körülötte lévő negatív energiától, s javítja a teljesítőképességét.

  • A malachit egyensúlyba állítja a Skorpió energiáit, segíti a csakrák megfelelő működését.

  • A gránát mindig jókedvet biztosít a Skorpió számára, és támogatja a szenvedélyes oldalát.

  • A jáspis földi energiát biztosít a Skorpió számára. Kitartást, akaraterőt és bátorságot ad a céljai eléréséhez.

Skorpió horoszkóp ásványkarkötő

...hogy kiaknázd a csillagjegyedben rejlő erőt.

Összefoglalva

A Skorpió intenzív és szenvedélyes természete miatt elsőre kissé félelmetes lehet, ám a legjobb döntés, ha adsz neki egy esélyt, hiszen igazán szeretnivaló, jólelkű emberek.

Források:

https://www.astrology-zodiac-signs.com/zodiac-signs/scorpion/


Olvass tovább

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.

Színezz, hogy jól legyél (+ ingyen letölthető felnőtt színezők)

2023. január 20.