🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Minden, amit tudnod kell a Rák csillagjegyről

A Rák víz elemű jegy, június 21. és július 22. között ünneplik születésnapjukat. Uralkodó bolygójuk a Hold, amelyből érzékenységük adódik. Általában jól megtalálják a közös hangot a Bak és Bika jegyűekkel. A Rák szülötteinek számtalan szenvedélyes tulajdonsága van, ami megkülönböztetik őket a többi jegytől. A Rák számára legfontosabb tényezők az otthon, az érzelmek, a kapcsolatok és a gondoskodás.

2021. július 7.

A Rák csillagjegy tulajdonságai

A Rák általában gondolkodó, ötletekkel teli ember, aki mindig forgat valamit az agyában. Ez egyszerre jó és rossz tulajdonság, hiszen képesek a történések lehető legrosszabb és legjobb végkimenetelét is elképzelni. A szorongással küzdő Rák jegyűeknek gyakran nem könnyű optimistának lenni.
Egy Rák rendkívül hűséges ahhoz, akit szeret. Általában egész életében szilárd baráti társasága van, nem jellemző, hogy az emberek ki-be járnak az életéből. A kapcsolatok sokkal fontosabbak számára, mint más jegyeknek. Lelki békét és biztonságot keres, ez a legfőbb célja az életben.

A Rák szimpatikus, meggyőző, jól kommunikáló jegy, aki olykor manipulatív is lehet. Az egyik legmélyebben érző ember, őszintén törődik a családjával még akkor is, ha azok mérgezőek. Mindig ragaszkodik azokhoz az emberekhez, akik körülveszik.

A Rák személyisége

Csakúgy, mint a Skorpió és Halak, a Rák is víz elemű jegy. Érzelmei és a szíve vezérli őt a mindennapokban. A Rák általában nem a türelméről híres, ez az idő múlásával hangulatváltozásokban mutatkozhat meg. Jellemző rá a túlzott önsajnálat.

Egy Rák bár szeret segíteni másokon, igyekszik elkerülni a konfliktusokat, nem konfrontatív típus. Akkor a legboldogabb, amikor béke, nyugalom és összhang van az otthonában és a magánéletében.
A Rák legfőbb erénye, hogy rendkívül gondoskodó másokkal szemben. Mindent megtesz azért, hogy akiket szeret, azok jól érezzék magukat. Nem csak a körülötte élő emberekre igaz ez, hanem az állatokra s növényekre egyaránt.

A Rák tipikus felhalmozó típus, hiszen érzelmessége miatt nehezen válik meg bármitől is. Ez a tulajdonság képes nosztalgikus állapotba keríteni egy Rákot, sőt, hajlamos a múltbéli történések romantizálására is - különösen jellemző rá a múltbéli emlékek megszépítése.

A Rák uralkodó bolygója

A Rákot a Hold ciklusa befolyásolja. Olyan érzelmi áramlatot hozhat az életébe, amivel nem mindig tud megküzdeni. A Rák gyermek gyakran nem rendelkezik elegendő “megküzdési” mechanizmussal a külvilág felé, gyakori a túlságosan szenzitív Rák gyermek.

A holdfázisok változásával a Rák megtapasztalja élete különböző szakaszait. A Hold energiája könnyen irányíthatja érzelmeit, és gyors életbeli változásokat hozhat, amikre nem biztos, hogy mindig kellően felkészült.

Egy Rák számára egész életen át tartó küzdelem az, hogy felelősséget vállaljon érzelmei iránt. Gyakran gondolja úgy, hogy - mivel a hangulatváltozások sokszor a semmiből jönnek - valami nincs rendben vele. Ezt elkerülvén, a Rákoknak különösen ajánlott a meditáció és manifesztáció gyakorlása.

A Rák és a kapcsolatai

A Rák számára kritikus pont a kapcsolataiban az éppen aktuális hangulata. Könnyen kiszolgáltatva érezheti magát másoknak, s gyakran észre sem veszi ennek következményeit. A Rák általában olyan partnert választ, aki pusztán a teste jelzéseiből, szavak nélkül megérti őt.
Hajlamos már-már túlságosan elkötelezettnek lenni egy kapcsolatban. Hajlandó kompromisszumot kötni a veszekedések elkerülése érdekében, amely visszaélésszerű, vagy mérgező kapcsolatokhoz vezethet.

Fontos, hogy soha ne vedd magától adódónak egy Rák együttérzését, még a személyisége ellenére sem.

A Rákhoz leginkább passzoló csillagjegy a Bika, s nekik kettőjüknek a kommunikáció a legerősebb vonásuk. Képesek tökéletesen megérteni egymás csendjét, pontosan tudják, mire van szüksége a másiknak. Egy Ráknak és egy Bikának a közös célja a szeretet, a család, és az otthon.

A Rák az üzleti életben

A Rák kiválóan elvégzi a munkát, függetlenül attól, hogy ez mennyi ideig tart. A legjobban önállóan teljesítenek, nem pedig csapatban. Egy Rák nagyszerű politikus, ápoló vagy vállalkozó lehet.

A pénz és az anyagi biztonság fontos a Rák életében. Ez a fő oka annak, hogy mindig keményen dolgozik, nem szeret lazsálni. Tudja, hogyan kell megtakarítani, s befektetni a bevételeit, ahelyett, hogy felesleges dolgokra költené. Egy Rák általában kontroll alatt tartja partnere pénzügyeit is.

Hogyan nyűgözz le egy Rákot

A Rák nő kissé bonyolultabb az átlagnál. Időbe telik, amíg kivívod a bizalmát, és bebizonyítod a hűséged. Ha el szeretnél csábítani egy Rák nőt, a legjobb út ehhez az igényei tiszteletben tartása.

Egy Rák férfinak tetszik, ha a nő teszi meg az első lépést, de csak annyira, hogy még mindig úgy érezze, ő viseli a nadrágot. Mivel a férfi Rák számára is kulcsfontosságú a család, hosszútávú kapcsolatot keresnek.

A Rák csillagjegy története és szimbolikája

Fontos megjegyezni, hogy a Rák jel nem esik egybe a Rák csillagképpel. Az ókorban a Rák a Nap legészakibb helyén, a nyári napfordulón volt.

A görög mitológia szerint Zeusz felesége, Héra, meg akart szabadulni Herkulestől. Amíg Herkules a Hydra ellen harcolt, egy rák csipkedte a lábát. Hercules megelégelve ezt, rálépett, s összetörte a rák páncélját. A mítosz azt az üzenetet hordozza magában, hogy az ember nincs tisztában valódi erejével.

Rák mantrák

A Rák sokat profitálhat a mantrák erejéből, hiszen segíthetnek érzelmei megértésében és élete irányításában.

  • Biztonságban vagyok.

  • Másoknak nem lesz ellenére, ha a saját igényeimre is odafigyelek.

  • Néhány ember nem érdemli meg az erőfeszítésem, és ez rendben van.

  • A kedvesség erősebbé tesz.

  • Semmi sem olyan nagy, mint a szeretet ereje.

Ezeket a mantrákat meditációhoz is használhatod.

Ásványajánló a Rák számára

  • A karneol előtérbe helyezi a Rák kreatív oldalát. Energizál és felfrissíti az időnként megfáradt lelket, és harmonizálja az energiákat.

  • A citrin segít a Ráknak, hogy magabiztosabb legyen. Ez az ásvány vonzza a boldogságot és a bőséget, ami nagyon fontos a Rák életében. Segíti, hogy más szemszögből is meg tudja vizsgálni a történéseket.

  • A smaragd főként akkor hasznos egy Rák életében, ha nehéz időszakot él meg. Elősegíti a lelki és testi gyógyulást és táplálja a békét. Alternatívája lehet a smaragdkvarc.

  • A rodokrozit segíti a Rákot abban, hogy kevésbé függjön másoktól. Megtanítja arra, hogy egyedül is biztonságban érezheti magát, és egyedül is kerek egész.

  • A lapis lazuli anyagi függetlenséget hoz a Rák életébe, valamint segít a túlgondolás leküzdésében.

Alkalmazd ezeknek a kristályoknak bármely kombinációját a hatás fokozásához.

Rák horoszkóp ásványkarkötő

...hogy kiaknázd a csillagjegyedben rejlő erőt.

Összefoglalva

Bár a Ráknak sok negatív tulajdonsága van, és olykor fojtogató lehet a szeretete, valószínűleg sosem fogsz még egy olyan jegyet találni, aki ennyire szeret és megbecsül. Ha szükséged van rá, ő biztosan ott lesz.

Források:

  • https://www.purewow.com/wellness/cancer-personality


Olvass tovább

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.

Színezz, hogy jól legyél (+ ingyen letölthető felnőtt színezők)

2023. január 20.