🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Minden, amit tudnod kell a Bika csillagjegyről

A Bika az állatöv második csillagjegye, a Kos után következik. Születésnapjukat április 20. és május 21. között ünneplik. Uralkodó bolygója a Vénusz, ennek köszönhetően a szépséget és harmóniát keresi az életben. Leginkább a Skorpió és Rák jegyűekkel kompatibilis. A Bika praktikus és megbízható jegy, érzéki személyiség, aki úgy érzi, mindig szépséggel és luxussal kell körbevennie magát. Egyedülállóan materialista és hedonista.

2021. július 5.

A Bika csillagjegy tulajdonságai

A Bika szenzitív, kedves és konzervatív jegy. A végletekig ragaszkodnak a céljaikhoz, s mindent megtesznek, amíg elégedettek nem lesznek. Türelmes, szívós és kitartó személyek.

A Bika föld elemű jegy, így mindig praktikus és reális perspektívából látja a dolgokat. Mély elkötelezettsége gyakran makacsságnak tűnik, ez a tulajdonság azonban kiváló alkalmazottá, nagyszerű baráttá és hosszútávú partnerré teszi a Bikát.
Egyaránt fontos számára a szeretet és a vagyon, gyakran bélyegzik meg a materialista jelzővel.

A Bika személyisége

A Bika jó testi erővel rendelkezik, örömmel tölti el bármilyen fizikai tevékenység végzése. Rendkívül fontos az életében a sport, napi szinten igényli a mozgást. Szereti a természetet és az állatokat, gondoskodó típus és jól bánik a gyerekekkel.

Általános jellemzője a meggondoltság, óvatosság és türelem, a mindennapi életben ez a három szó jellemzi leginkább.

Gondolkodása egy kissé lassú, cserébe viszont a leginkább megfontolt és alapos csillagjegy. Kissé konzervatív, hajlamos sablonokban és hagyományokban ragadva gondolkodni, inkább régimódi típus.

Kapcsolatait és a környezetét tekintve nagyon ragaszkodó, nehezen megy neki az elengedés. A párkapcsolatában kissé féltékeny. Fontos számára a közösséghez tartozás, szívesen dolgozik csapatban.

Negatív tulajdonsága, hogy könnyen rabjává válik szokásainak, amik nem mindig viszik előre az életben. Emellett akárcsak a kapcsolataihoz, az általa birtokolt tárgyakhoz is nagyon ragaszkodik. Éretlenebb formájában mohóság és irigység jellemzi.
Gyűjtögető típus, telerakja a házat mindenféle limlommal, mondván, egyszer majd minden jó lesz valamire.

A Bika uralkodó bolygója

Az asztrológiában a Bika uralkodója bolygója a Vénusz. Ez a szeretet, vonzerő, szépség, kreativitás és a hála bolygója. A bolygó gyengéd természete teszi a Bikát kiváló szakáccsá, kertésszé vagy művésszé.

A Vénusz bolygó nagymértékben meghatározza az oltalma alatt álló csillagjegyet, így neki köszönhetően a Bika érzelmes, ösztönös és intuitív oldala érvényesül kapcsolataiban. A Bika nem kedveli a magányt. Hűséges típus, nem szereti a hirtelen bekövetkező változásokat az életében. A kritikát rosszul viseli.

A Bika és a kapcsolatai

A Bika olyan társat keres, aki nyugalmat és biztonságot nyújt számára, hiszen mindig a kiszámíthatóságra vágyik. Melankolikus hangulatú és az ellentmondások jelleme, így partnerének mindenképp szüksége van nyitottságra, s jól kell tudnia kezelni a hangulatváltozásait. A Bikát nem nehéz lenyűgözni, minden apróságot értékel az életben s mindennek meglátja a jó oldalát.

A Bika mélyen, gyengéden és odaadással szeret, élethosszig tartó kapcsolatra vágyik. Akit megszeret, az iránt már-már hódolattal van.

Konzervatív és csökönyös természete miatt általában nincs nagy baráti társasága, viszont a közeli barátaival rendkívül szoros és értékes kapcsolatot ápol. Hűséges és megbízható barát, ám nem túl beszédes, így kapcsolataiban inkább a jó hallgatóság szerepét tölti be. Nem a Bika a leginspirálóbb barát, de bármilyen kapcsolatban állandóságot és megbízhatóságot nyújt.

A Bika az üzleti életben

A Bika határozott és türelmes személyiség, főként ez a két jellemvonás viszi előre az üzleti életben. Talán nem ő a vállalat esze, de ő végzi el a legtöbb munkát. Nagyon kitartó, félkész munkát soha nem ad ki a kezéből. Mindig a tökéletességre törekszik, s állandóan képezi magát, hogy tartsa a tempót a változó piaccal. Hűséges és őszinte munkavállaló.

A Bika ösztönösen hozzáértő a földművelés ágazatában, így kiváló kertész, mezőgazdász és őstermelő lehet.

A Bika rendkívül anyagias, igyekszik mindent megszerezni amire vágyik, s a kemény munka gyümölcsét meg is becsüli. Jól bánik a pénzzel, takarékos saját és környezete erőforrásaival, utálja a pazarlást.

Hogyan nyűgözz le egy Bikát

A Bika férfi igazi macsó, számára az érzéki szerelem rendkívül fontos. Ha megtetszik neki valaki, komoly udvarlásba kezd. Tüzes szerető, ám sosem sieti el a dolgokat. Taktikusan megtervezi az együttléteket a kettesben elfogyasztott vacsorától át a kellemes utóhangig.
A Bika férfi nem a szavak embere, de kisugárzásának, férfias kiállásának és eltökélt ostromának nehéz ellenállni, így a legjobb, amit tehetsz, hogy átadod magad a csábításának.

A Bika nő ellenállhatatlanul vonzó és szeretetreméltó. Nőies, kifinomult megjelenésű, igazi feleség és anya típus, aki rendben tartja a családi házat, s mindig melegséggel vár haza.
Nagyon fontos számára a szexualitás, csakúgy, mint a házasság, hiszen hagyománykedvelő személyiség. A Bika nő élvezi az élet örömeit, szereti a szépet, s mindenből a legjobbat akarja magának. Apró tárgyi ajándékokkal lehet levenni a lábáról.

A Bika csillagjegy története és szimbolikája

A Bika jegy története Taurushoz, a vándor bikához kapcsolódik, aki elárulta legjobb barátját, Hera istennőt. Taurus egy szerencsétlen lény, akinek a Földre kell vándorolnia a szabadság megleléséhez. Magányosan, mindentől elszakadva, zárkózottan járta a világot. Az egykori boldogságra gondolva folyamatosan marcangolta ez az érzés. Ahhoz, hogy újra kiegyensúlyozott, szeretetteljes életet éljen, Taurusnak meg kellett változtatnia a nézőpontját, amellyel a világ felé fordult.

A Bika a Minósz vesztét okozó birtoklási vágy szimbóluma, a dolgokhoz és személyekhez való végtelen ragaszkodás jelképe.

Minósz földi javakat szerzett. Nagy dilemmája, hogy melyik Istent szolgálja inkább: saját magát és személyes vágyait, vagy a Poszeidón által képviselt fontosabb erényeket. A minószi dilemma kifejezi, hogy miből mennyit őrizzünk meg s mennyit adjunk tovább, hogy melyek életünk alapvető értékei, s mi nélkülözhetetlen számunkra. Aki képes ezt az értékrendet felismerni és betartani, az könnyebben érvényesülhet az életben.

Bika mantrák

A Bikának nehezére esik a spontaneitás, emellett túlságosan racionalista és makacs. Negatív tulajdonságait segíthet kiegyensúlyozni, ha meditáció közben mantrákat alkalmaz.

  • Szeretek, s szeretve vagyok.

  • A tárgyakhoz való túlzott ragaszkodás nem visz előre.

  • A jelenben élek, s átadom magam a pillanatnak.

  • Nyugalom, béke és harmónia jellemző életemre.

  • Élvezem az életet.

Ásványajánló a Bika számára

A Bika tűz elemű jegy, gyakran forrófejű és haragtartó. Az ásványok segítségével könnyebben kezelheti a konfliktusokat, segítenek, hogy megértéssel és empátiával forduljon másokhoz.

  • Az achátok érzelmi és fizikai egyensúlyt teremtenek, s pontosan ez az, amire a Bikának a legnagyobb szüksége van.

  • Az akvamarin az egyik legerősebb érzelmi stabilizáló ásvány, s a Bika mindig erre törekszik. A nyugalom és biztonságérzet a legfontosabb az életében.

  • A rodokrozit segíti a Bikát a kapcsolatai ápolásában és a megbocsátásban.

  • A citrin a bőség köve. Az anyagi jólét rendkívül fontos a Bika életében, hiszen szereti drága tárgyakkal körülvenni magát. Támogatja a célok iránti kitartást, vonzza a sikert és a bőséget.

  • A hegyikristály az erő ásványa. Segíti a Bikát, hogy a melankolikus személyiségéből felvirágozva jókedvvel, életörömmel álljon minden naphoz.

Bika horoszkóp ásványkarkötő

...hogy kiaknázd a csillagjegyedben rejlő erőt.

Összefoglalva

A Bika - bár személyiségéből adódóan nem a legegyszerűbb eset - páratlan barátot s hűséges, odaadó szerelmet jelenthet az életünkben. A végletekig megfontolt Bika viselkedése olykor megmosolyogtató, ám kétségkívül az egyik legbiztosabb pont lehet az életünkben.

Források:

  • https://www.astrology-zodiac-signs.com/zodiac-signs/taurus/

  • https://csillagosvenyjosda.hu/amit-a-bikakrol-tudni-erdemes--krosz-zsuzsa--asztrologus-


Olvass tovább

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.

Színezz, hogy jól legyél (+ ingyen letölthető felnőtt színezők)

2023. január 20.