🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Minden, amit tudnod kell a Bak csillagjegyről

A Bak az állatöv tizedik jegye, december 22. és január 19. között születnek. A Szaturnusz az uralkodó bolygója, ami a karmát jelképezi. Leginkább a Rák és Bika csillagjegyekkel kompatibilis. A Bak jegyűek felelősségteljes, fegyelmezett emberek, akik szeretik a hagyományokat követni.

2021. július 13.

A Bak csillagjegy tulajdonságai

A Bak föld elemű jegy, általában az anyagi világra összpontosít. Kiválóan gyakorolja az önkontrollt, pontosan tudja, hogy mennyi munkával jár az álmai megvalósítása. Reális célokat tűz ki és szilárd tervekkel áll elő. A hibáiból tanul, s újult erővel próbál meg ezekre a tapasztalatokra támaszkodni a jövőben. Szorgalmas, dolgos, óvatos és anyagias jellem. Éles elméjű és rendkívül ambíciózus.

A Bak makacs és énközpontú, nehéz számára, hogy más perspektívából lássa a dolgokat. Nehezen tud elfogadni másokat, akikkel semmilyen közös vonása nincs.

Egyik fő gyengesége a könyörtelenség. Ha szembe kerülsz egy Bakkal, inkább menekülj! Természete időnként leereszkedővé teszi, ami egyesek számára visszataszító lehet.
Az átlagnál jóval hajlamosabb a búskomor, mogorva tekintetre, arca és hajszíne általában sötét, vonásai csontosak és szögletesek.

A Bak személyisége

A Bak mindig tudja, hogy mit akar, nagyon szívós és állhatatos személyiség. Kitűzött céljait így vagy úgy, de megvalósítja, nem ismer lehetetlent. Számára a szabályok és a hierarchia szent és sérthetetlen, így tudja magából a legtöbbet kihozni. Nem szereti a semmittevést és a túl sok szabadságot, úgy érzi, ez megbénítja és határozatlanná teszi.

Szeret a részletekkel foglalkozni, nagyon precíz. Mindig kész új dolgokat elsajátítani, szeret iskolába járni kortól függetlenül. Az egyik negatívuma, hogy nagyon kemény önmagával szemben. Sosem pihen, az én-időt pedig távolról sem ismeri.
Hajlamos felhalmozni magában a haragot, valamint beszűkült nézőpontja lehet az élet bizonyos dolgairól.

Sokan úgy tartják, hogy a Bak rendkívül öreg lélek már fiatalkorban is, ám ez nem feltétlenül igaz. A Bak kivirágzik, ahogy halad előre az életben, s egyre több célját valósítja meg. Életkora előrehaladtával optimistábbá és vidámabbá válik.

A Bak uralkodó bolygója

A Bakot a Szaturnusz uralja, ami igen csak feladja neki a leckét. A Szaturnusz sztoikus természetéről ismert, ami az időért és az univerzum egyéb korlátjaiért felelős. Gyakorlatilag ez teszi a Bakot olyannyira szabálykövetővé.

A Szaturnusz kissé hűvös, távoli személyiséggé teszi a Bakot mások szemében. Nagyon nehezen bocsájt meg magának és másoknak is, ebben tud élete során a legtöbbet fejlődni.

A Szaturnusz korlátai rákényszerítik a Bakot arra, hogy ok-okozati törvények szerint éljen. Azonban ezt az energiát az előnyére is tudja fordítani, ha meditációnál alkalmazza, s így bölcsesség lesz a jutalma.

A Bak és a kapcsolatai

Megnyerni egy Bakot nem könnyű feladat. Nagyon sok időbe telik, mire a maga köré felhúzott falak leomlanak, s elfogadja a másoktól érkező szeretetet. Az érzékenység és szenvedély kimutatását gyakran kötelességnek érzi, nem pedig a szívéből jön. Hosszú időbe telhet, míg sikerül egy Bak közelébe férkőzni.

Néha úgy tűnhet, a Bakból hiányzik az együttérzés. Ez a kapcsolatok kialakítását kezdetben nehézzé teheti, pláne, hogy a Bak nem hajlandó kompromisszumokat kötni, s mindenben csak a problémát látja, ami másokhoz kapcsolódik.

Szánt szándékkal nem keresi a barátságot. Nem igazán bízik az emberekben, gyakran még saját családtagjaiban sem. Kevés azon emberek száma, akik előtt megnyílik.

A Bak az üzleti életben

Karrierje során a Bak értékeli a hűséget és a kemény munkát. Szeret olyan munkatársakkal együtt dolgozni, akiket kellően intelligensnek ítél meg önmagához mérten. Leginkább olyan kollégákkal tud azonosulni, akikkel hasonlóak a céljai.

Találékony jegy, pontosan tudja, mikor és milyen módon kell besegítenie egy projektben. Nem bánja, ha hosszú órákat kell eltöltenie egy megoldás megtalálására - az időnél fontosabb számára a jól elvégzett munka. A személyiségéhez passzoló állás lehet bármilyen pénzügyi terület, a programozás és a menedzsment.

Szinte soha nem megy szabadságra, és nem mulasztja el a feladatait. Irigylésre méltó aprólékossággal végzi el a rá bízott munkát.

A pénz nem okoz gondot a Bak számára, pontosan tudja, hogyan tartsa egyensúlyban a bevételeit és kiadásait. Ha mégis valami miatt eladósodna, olyan keményen dolgozik, hogy újra és újra képes megteremteni az anyagi függetlenséget.

Hogyan nyűgözz le egy Bakot

A Bak jegyű férfi olyan fantáziát kerget, ami nem igazán létezik. Szüksége van az irányításra és a felelősségvállalásra, partnere könnyen alattvaló szerepben érezheti magát. Ő akar lenni az, aki megalkotja a szabályokat, s kedvesétől természetesen elvárja, hogy betartsa azokat.
A Bak férfi általában önzőségből házasodik, hiszen alapvetően is önző természetű. Jó családfenntartó, nagyon keményen dolgozik, valójában azonban hajlamos ő vezetni az egész háztartást, és mindenkivel szemben korlátokat állít fel.

A Bak nő általában férfiasabb megjelenésű és természetű. Az állatöv egyik legnagyszerűbb háziasszonya, örömet okoz neki a háztartás rutinja. Tehetséges, hűséges és megbízható személy. Ambíciózus és rendkívül céltudatos a kapcsolatait illetően is. Szeretne valaki olyat találni, aki egy életen át boldoggá teszi őt. Időbe telik, amíg meg tud nyílni partnere előtt.

A Bak csillagjegy története és szimbolikája

A Bak a negyvenedik legnagyobb csillagkép az égen. A görög mitológiában a csillagkép a vadon istenéhez, Amalthea-hoz kapcsolódik. A bak jelentése latinul Capricorn, vagyis “szarvas kecske”.
A tengeri kecske mitikus lény, ami a babiloni istenhez, Enkihez kötődik, kinek halfarka és kecske felsőteste van.

A Bak csillagkép a szezon kezdetét jelenti. A kora bronzkorban a téli napforduló kezdetét jelentette.

A Bak jel mítosza a vadon egy másik istenéhez, Panhoz kapcsolódik. A történet szerint Pan éppen beszédet tartott az istenek összejövetelén, amikor egy óriás félbeszakította. Az istenek megijedtek az óriástól, ezért alakot váltottak, ám Pan erre nem volt képes. Nem tudott mást tenni, beugrott hát a Nílusba. Ettől a lábai halfarokká, teste kecskévé alakult, s ez menten összezavarta az óriást. Innen ered egyébként a pánik szó is.

Bak mantrák

A Bak a túlzott munka hevében hajlamos megfeledkezni saját igényeiről, s arról, hogy szeresse és értékelje magát. A mantrák nélkülözhetetlenek a Bak számára ahhoz, hogy lelkileg kiegyensúlyozott legyen.

  • Elég vagyok.

  • Meg tudom csinálni, sikerülni fog.

  • Szerethető vagyok kívül-belül, s viszont szeretek.

  • Arra fogok koncentrálni, amit élvezek.

  • A kudarc álruhában rejlő áldás.

  • A küzdelem nem egyenlő a kudarccal.

Ásványajánló a Bak számára

Számos ásvány segítheti a Bakot az élete során, hogy harmonikus és kiegyensúlyozott életet éljen.

  • Az aventurin egyensúlyban tartja a Bak munka és magánélet viszonyát. Segíti őt abban, hogy prioritásainak megfelelően élhessen.

  • Az ónix védelmezi a Bakot, s arra ösztönzi, hogy nézzen szembe félelmeivel és küzdje le azokat.

  • A gránát eltökéltséget és bátorságot ad a Bak számára. Megszabadítja a rossz energiáktól.

  • A hegyikristály összekapcsolja a Bakot a magasabb energiákkal. Lehetővé teszi számára, hogy a munkája és céljai mellett személyes fejlődésére is tudjon koncentrálni.

  • A holdkő elősegíti a tiszta elmét. Segít a Baknak a fontos projektekre és célokra összpontosítani.

  • A füstkvarc segít a jelenben maradni a Baknak, s megélni a pillanatokat, miközben kiegyensúlyozza az érzelmeit.

Bak horoszkóp ásványkarkötő

...hogy kiaknázd a csillagjegyedben rejlő erőt.

Összefoglalva

A Bak már a földi korlátok tudatában születik, de ez nem akadályozza meg abban, hogy buzgón megvalósítsa az álmait. Állandóan nyüzsög és dolgozik, birtokló és tekintélyelvű gondolkodásmódja mellé olyan társ való, aki képes kihozni a Bak érzelmes és lágy oldalát. Légy vele türelmes, s nem fogod megbánni.

Források:

  • https://www.astrology-zodiac-signs.com/zodiac-signs/capricorn/

  • https://csillagosvenyjosda.hu/amit-a-bakokrol-tudni-erdemes--krosz-zsuzsa--asztrologus-


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.