🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Mi a Te születésköved? – kisokos

Mi a születéskövem a születésnapom alapján? Milyen színű ásvány illik hozzám legjobban? Melyik csakrához milyen szín tartozik? Születéskő útmutatónkból választ kaphatsz mindezekre a kérdésekre, hogy a születésköved használatával fókuszált és kiegyensúlyozott életet élhess.

2022. július 10.

"Honnan tudhatom, mi a születéskövem?"

A születésedhez rendelt ásványok a születési hónapodon alapulnak. A gemológiai színelmélet szintén fontos része a születéskövek meghatározásának. Eszerint minden hónaphoz tartoznak bizonyos színek is, amelyekkel az adott hónap csillagjegye a leginkább azonosulni tud.

"Miért jó, ha a születéskövemből készült ékszert viselek?"

A szanszkrit bölcsek úgy tartották, hogy az egyes csillagjegyeket támogatják bizonyos ásványok rezgései, így minden hónaphoz társítottak egy-egy kristályt. Ez a társítás aszerint született meg, hogy melyik csillagjegynek melyik csakra erősítésére van leginkább szüksége. A csakra harmonizálás igen fontos, az ájurvéda szerint a testünk egészségét a csakráink állapota jelentősen befolyásolja. Tipikus példa, hogy akit túlhajszolnak a munkahelyén, de nem képes kiállni önmagáért - energiablokk keletkezik a torokcsakrában -, azt előbb vagy utóbb láz, torokgyulladás vagy komolyabb betegség dönti le a lábáról. A szanszkrit hagyományok szerint egyes ásványok rezgése képes a hozzá csatlakozó csakrát energiával feltölteni és harmonizálni.

A születéskövek továbbá képesek felerősíteni benned az adományként kapott jó tulajdonságokat, előtérbe helyezik az erősségeid és bizsergető energiával töltik meg a tested. A születéskövünkből készült ékszert boldogságékszernek is nevezik.

Mi a születésköved? - születési hónap alapján

Január születésköve: gránát
Február születésköve: ametiszt
Március születésköve: akvamarin, hematit, jáspis
Április születésköve: gyémánt, füstkvarc
Május születésköve: smaragd
Június születésköve: holdkő
Július születésköve: karneol, rubin
Augusztus születésköve: prehnit, labradorit
Szeptember születésköve: kalcedon, angelit
Október születésköve: ónix, opál, turmalin
November születésköve: citrin
December születésköve: türkiz, howlit

Mi a születésköved? - horoszkóp alapján

A születésköveid a csillagjegyed alapján is kiválaszthatod.

A Kos csillagjegyhez március és április hónap tartozik. A Kos születésköve az akvamarin, hematit, jáspis és gyémánt mellett a füstkvarc, s közel áll hozzá a zöld aventurin és a howlit is.

A Bika csillagjegy április és május hónapot öleli fel, melyhez a gyémánt, füstkvarc és smaragd a legjobb ásvány. Alternatíva lehet még a rózsakvarc, a tigrisszem és a kalcedon is.

Az Ikrek csillagjegy a májusi és júniusi hónapokra vonatkozik. Az Ikrek legerősebb születésköve a holdkő, ezt lehet párosítani tigrisszemmel, hegyikristállyal és rózsakvarccal.

A Rák csillagjegy június és július hónapokat érinti, így a holdkő, karneol és rubin passzol hozzá leginkább. Egy Rák karkötő jól kiegészíthető holdkővel, szelenittel, rózsakvarccal és hegyikristállyal.

Az Oroszlán csillagjegy a júliust és augusztust jelenti, születésköve a prehnit, karneol és labradorit. Az Oroszlánra jótékony hatással van a citrin, a pirit, a tigrisszem és a sárga jáspis is.

A Szűz csillagjegy augusztus és szeptember hónapokat érinti. A szűz születésköve a kalcedon, angelit, labradorit, amely kiegészíthető hegyikristállyal, amazonittal és lapis lazulival.

A Mérleg csillagjegy a szeptemberi és októberi hónapokhoz kapcsolódik. A Mérlegnek érdemes ónix, opál, turmalin vagy angelit ásványból készült ékszert viselnie.

A Skorpió csillagjegy október és november hónaphoz tartozik. A Skorpióknak citrin, ónix, opál vagy turmalin ásványékszert érdemes választaniuk. Ezek a kristályok a céljaidnak megfelelően kiegészíthetők malachittal, ametiszttel és füstkvarccal.

A Nyilas csillagjegy a novemberi és a decemberi hónaphoz kapcsolódik. A nyilasoknak citrin, türkiz vagy howlit születésköves ékszereket érdemes viselniük. A céljaidnak megfelelően ezeket az ásványokat kiegészítheted lapis lazulival, akvamarinnal és hegyikristállyal.

A Bak csillagjegy december és január hónapot érinti. A Baknak érdemes gránát, howlit vagy türkiz ékszert viselnie. Ezek az ásványok kiegészíthetők gránáttal, fluorittal és malachittal.

A Vízöntő csillagjegyűek januárban és februárban születnek. A Vízöntő születésköve a gránát és az ametiszt, amely kiegészíthető holdkővel, fluorittal és hegyikristállyal.

A Halak csillagjegy februárhoz és márciushoz tartozik. A Halak születésköve az ametiszt, az akvamarin és a hematit, amely kiegészíthető cölesztinnel, apatittal, hegyikristállyal és labradorittal.

Mi a születésköved? - színek alapján

Bika, Szűz, Bak: zöld, barna, fekete, vörös
Kos, Oroszlán, Nyilas: piros, sárga, átlátszó
Rák, Skorpió, Halak: kék, rózsaszín, lila
Ikrek, Mérleg, Vízöntő: átlátszó, fehér, kék

Mi a születésköved? - csakrák alapján

Egy másik módja annak, hogy megválasszuk a születéskövünk színét, ha azt a csakrát választjuk ki szín alapján, amellyel kapcsolatba szeretnénk lépni.

Koronacsakra: fehér, átlátszó
Harmadik szem csakra: lila
Torokcsakra: kék
Szívcsakra: zöld, rózsaszín
Napfonat csakra: sárga
Szakrális csakra: narancs
Gyökércsakra: piros, barna, fekete

Ha részletesebben olvasnál a 7 csakráról és jelentéseikről, nézd meg blogposztunkat ide kattintva.

Természetesen a születésnapunktól függetlenül vannak az életünknek bizonyos területei, amelyeken szeretnénk dolgozni és fejlődni. Semmi baj, ha úgy érzed, hogy nem tudsz kapcsolódni a születéskövedhez, vagy több ásványt is viselnél egyszerre. Ebben az esetben aszerint válassz ásványt, hogy az életed mely területén szeretnél fejlődni, milyen problémákat szeretnél megoldani.

Ehhez segítségül hívhatod ingyenesen letölthető ebook-unkat is, ide kattintva.

Összefoglalva

Ne feledd, kőbe vésett szabályok nincsenek. Azt az ásványt válaszd, amely felől hívást érzel, amelyhez úgy érzed, ösztönösen kapcsolódsz. Ha például erős elhivatottságot érzel egy kristály színe iránt, akkor ezt a megérzést kell követned.

Szeretnél te is születési köveid segítségével utat törni egy kiegyensúlyozottabb élet felé? Nézd meg ásványkarkötő kínálatunkat!


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.