Mi a Te hatodik érzéked?

Tudtad, hogy az öt alapvető érzékszervünk mellett mindannyiunknak van egy hatodik érzéke is? És mit szólnál, ha azt mondanám, hogy ha ismernéd és fejlesztenéd a hatodik érzéked, az a hasznodra válna a mindennapokban?

·4 perc olvasási idő
Mi a hatodik érzéked

Ahhoz, hogy a világunkban el tudjunk igazodni, öt érzéket használunk, ezek a hallás, látás, szaglás, ízlelés és tapintás. Ez az öt alapérzék a túlélésünket és fennmaradásunkat segíti. Létezik azonban egy olyan érzék is, ami kevésbé kézzel fogható – ez nem más, mint a hatodik érzékünk. Minden embernek van, csak sokan nem ismerik fel.

Mi is az a hatodik érzék?

A hatodik érzék alapvetően arra való, hogy az ember érzékeljen valamit, ami valójában nincs is ott. Például érzed a zsigereidben, hogy valami történni fog, mielőtt még ténylegesen megtapasztalnád. Vagy álmodsz valamiről, ami később valóra válik. Ilyenkor használod a hatodik érzékedet.

A hatodik érzék olyan, mint egy útmutató – megkönnyíti, hogy válassz a jó és a rossz között. Ez az összes többi érzék kombinációja, amely végül egyetlen erős erővé válik. Mindenki életében megmutatkozik legalább egyszer, azonban gyakran előfordul, hogy az illető nem ismeri fel. A hatodik érzéknek sok formája van, lehet egy belső érzés vagy egy hirtelen jött gondolat, egy ismerős emlék vagy egy visszatérő deja vu.

Hogyan ismerd fel a hatodik érzéked?

Lassulj le

A rohanó mindennapokban, a kimerültség határán gyakran nem vesszük észre, hogy mit súgnak a megérzéseink. Épp ezért fontos, hogy minden nap megállj egy kicsit, és legalább néhány percet tölts el azzal, hogy magadra koncentrálsz – nyugalomban, csendben.

Tölts némi időt egyedül

Ha egy fontos döntést kell meghoznod, próbálj előtte egyedül maradni, és koncentrálni a lelkedre. A hatodik érzéked ugyanis próbál segíteni rajtad, de a nagy hangzavarban sokan ezt nem hallják meg.

Figyelj a megérzéseidre

Előfordult már veled, hogy találkoztál valakivel és azonnal elöntött a nyugtalanság? Vagy azt érezted, mintha valaki figyelne? Ezek nem a paranoia jelei; a különféle rezgések eljutnak hozzád, a tudatalattid pedig fogadja és feldolgozza ezeket az üzeneteket. Ilyenkor a megérzés erejével próbál figyelmeztetni arra, hogy valami nem stimmel. Ha hirtelen ilyen érzésed támad, ne hagyd figyelmen kívül a jeleket.

Vezess álomnaplót

Napközben gyakran elnyomjuk és elhessegetjük a megérzéseinket, éjszaka azonban nem tudjuk kontrollálni őket. Ilyenkor az összes érzésed és gondolatod megjelenik az álmaidban, így nagyon sokat tudhatsz meg önmagadról, ha ezeket rendszeresen leírod és nyomon követed. Az álmaid erőteljes üzeneteket hordoznak, és gyakran azt közvetítik, amit éber állapotban a hatodik érzéked nem képes a tudtodra adni.

Menj ki a természetbe

Amikor közel kerülsz a természethez, azzal feléleszted az agyad azon részeit, amelyek egykor a túlélésért voltak felelősek. Összekapcsolódsz a növények rezgéseivel, a föld energiájával, s mindezek segítenek a lelki gyógyulásban, a regenerálódásban. Ilyenkor érezheted igazán azt, hogy kapcsolatban vagy a saját lelkeddel.

Meditálj

Nem kell nagy dolgokra gondolni és órákon át lótuszülésben ülve meditálni – elég, ha néhány percre elcsendesedsz, lelassítod a légzésed és tudatosan odafigyelsz rá. Idővel egyre nyugodtabbnak érzed majd magad meditáció közben, és egyre inkább képes leszel meghallani a belső hangod.

Mi a Te hatodik érzéked?

Természetesen ezt a képességet egyedileg kell önmagadban meglelned és felismerned, nincsenek rá előre meghatározott szabályok. A hatodik érzéked rengeteg formában megnyilvánulhat, mert minden embernek más és más dolgokra fogékonyak az érzékei, azonban bemutatunk néhány példát, amelyek mentén elindulhatsz.

Ha alturista típus vagy, és mindig azt nézed, hogy hogyan tudsz másoknak segíteni, a hatodik érzéked valószínűleg a lelki gyógyítás. Azt tapasztalhatod, hogy mások hozzád fordulnak segítségért, ha bántja őket valami és tőled várnak útmutatást. Nagyon jó hallgatóság vagy, ösztönösen bíznak benned az emberek.

Ha impulzív és energikus személyiség vagy, az energiaátadás lehet a hatodik érzéked. Mások feltöltődnek általad pusztán attól, hogy a közelükben vagy. Nagy ismeretségi és baráti köröd van, s azt tapasztalhatod, hogy szeretnek téged az emberek. Gyakran vagy a társaság középpontjában, mások folyamatosan keresik a társaságod.

Ha érzékeny és emocinális típus vagy, a ráérzés a hatodik érzéked. Önkéntelenül is rávezeted az embereket a helyes megoldásra vagy a jó útra, amikor beszélgetsz velük vagy segítesz nekik egy probléma megoldásában.

Ha ambíciózus személy vagy és mindig azon jár az eszed, hogy hogyan nyerj meg egy helyzetet, vagy hogyan kerülj ki egy negatív szituációból is győztesen, a tisztánlátás a hatodik érzéked. Jó emberismerő vagy és mindig az élet napos oldalára koncentrálsz.

Ha vezető karakter vagy, a jövőbelátás a megfoghatatlan érzéked. Biztos jövőképpel rendelkezel, határozott vagy és az A terv mellett mindig van egy B és C terv is a zsebedben arra az esetre, ha problémákba ütköznél. Amit a fejedbe veszel, azt többnyire meg is valósítod.

Ha extrovertált típus vagy és akkor érzed jól magad, ha társaságban vagy, akkor a telepátia a hatodik érzéked. Nagyon jól simítod el a konfliktusokat, és minden helyzetben jól működsz mediátorként két ember között.

Ha befelé forduló és magadnak való típus vagy, a baj előrejelzése a különleges képességed. Ösztönösen felismered azokat a helyzeteket, amelyek negatív módon hatnak rád, s igyekszel elkerülni ezeket.

És Te tudod már, hogy mi a hatodik érzéked? Írd meg nekünk, hogy használod-e a mindennapokban.

  • #spiritualitás,
  • #hatodik érzék

Megosztás

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Értesülj elsőként az újdonságokról