🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Manifesztáció kisokos kezdőknek

Sokan kételkednek a manifesztáció gyakorlásában és a vonzás törvényében, s nem kívánják használni azt a belső hatalmat, amivel mindannyian rendelkezünk. Mindannyian képesek vagyunk a teremtésre. A manifesztáció segítségével a vágyainkból valóságot teremthetünk. Cikkünkből most megtudhatod a teremtés minden csínját-bínját.

2021. szeptember 1.

Mi is az a manifesztáció?

A manifesztáció röviden azt jelenti, amikor a gondolatainkkal erősen koncentrálunk valamire, amit szeretnénk elérni. Ezt a víziót az elménkkel megteremtjük, míg végül valósággá válik.


Hogyan működik a manifesztálás, hogyan kell manifesztálni?

Ahelyett, hogy azokra a dolgokra fókuszálnánk, amiket szeretnénk elérni és megvalósítani, ahelyett hogy a vágyaink töltenék be a gondolatainkat, a legtöbben a félelmeken rágódunk újra és újra. Elképzeljük a történések legrosszabb forgatókönyvét, és örökösen ezt játsszuk le a fejünkben mindaddig, amíg a félelmek valósággá válnak, és magukkal rántanak bennünket a mélybe.

Sokkal többet érhetünk el, ha a félelmeink helyett a vágyainkra összpontosítunk, hiszen a teremtés minden irányban működik. Tudatosan teremthetsz pozitív dolgokat a gondolataiddal, vagy tudattalanul negatívakat.

Nem kell spirituális beállítottságúnak lenni ahhoz, hogy belássuk, hogy érzéseink és gondolataink manifesztálják a valóságot. Számos kutatás és klinikai teszt bizonyítja, hogy másképp reagál a szervezetünk a forró vízbe mártott kéz fájdalmára akkor, ha felkészítenek rá, hogy kellemetlen érzést fogunk átélni, mint amikor azt az információt kapjuk, hogy csak kellemesen meleg folyadékot érintünk majd. A placebo-hatás tehát létezik és valóságos, számos esetben orvosok is élnek vele.

Mindannyian folyamatosan, állandóan, egész életünkön át teremtünk. Rajtunk áll, hogy ez a teremtés pozitív, vagy negatív irányú.

S habár a legtöbb teremtés egyáltalán nem tudatos - hiszen ki akarna megcsalást, betegséget, munkahelyi kirúgást rendelni az életébe?! - azonban képesek vagyunk arra, hogy kontrolláljuk a mérgező gondolatokat, helyette pedig olyan energiákra koncentráljunk, amiket örömmel fogadnánk az életünkben.

A tudatos teremtés valójában az, amikor pontosan látjuk magunk előtt a célunkat, s ahhoz igazítjuk a gondolatainkat, érzéseinket, szavainkat és tetteinket. Konkrét lépéseket teszünk a cél érdekében, vizualizáljuk, pozitív kontextusban beszélünk róla és önmagunkat is pozitív megerősítésekkel, mantrákkal tápláljuk.

Manifesztációs gyakorlatok

Ha még csak ismerkedsz a manifesztációval, az alábbi gyakorlatokkal nyugodtan kísérletezhetsz, hogy ráérezz a teremtés ízére. Ha eddig teljesen idegen volt számodra ez a dolog, érdemes kicsiben elkezdeni, hogy hozzászoktasd magad az érzéshez - ahhoz, hogy fókuszáltan kell a gondolataid felé fordulni. Később, amikor már gyakorlott vagy, nyugodtan bővítsd a gyakorlatok körét.

Írd le, amit szeretnél bevonzani az életedbe

A manifesztáció gyakorlásában különösen fontos pont, hogy írj le mindent, amit szeretnél megvalósítani és bevonzani az életedbe. A gondolatnak teremtő ereje van, a leírt gondolatnak még erősebb, az írás pedig terápiás hatással is bír. Minél részletesebben fejtsd ki azt az állapotot, vágyat, célt, amiben szeretnél élni, amit el szeretnél érni. Koncentrálj az egészen apró, lényegtelennek tűnő részletekre: “...Sikeres, anyagi függetlenségben élő üzletasszonyként egy kávézóban ücsörgök az egyik befolyásos, potenciális ügyfelemre várva. Forró csoki és fahéj illat terjeng a levegőben, az emberek körülöttem jókedvűen töltik az ebédszünetet. A laptopomon vetek még egy utolsó pillantást az általam készített pitch-re, amit prezentálni fogok az ügyfélnek. Megigazítom a blézerem gombját, miközben arra gondolok, hogy tökéletesen kipihent és magabiztos vagyok, és szinte az egész testemben érzem a sikert.
...
Miután megkötjük a szerződést a lelkes ügyfelemmel - akit az imént nyűgöztem le az új típusú, külvárosi ingatlan infrastruktúrával kapcsolatos ötleteimmel - hálát adok az Univerzumnak, amiért ezt az életet élhetem.”

Ez az írásgyakorlat egy összetett folyamat, miközben papírra veted a vágyaid, önkéntelenül el is képzeled, vizualizálod őket. Ez a vizualizáció páratlan erővel bír, hatalmas energiákat mozgósít meg!

A kész listát a nap folyamán többször is vedd elő, egészítsd ki, ha tudatodba ötlik az adott helyzet még részletesebb képe, és képzeld el, hogy már el is érted amit szeretnél, képzeld el milyen a vágyott helyzetben élni.

Vezess hálanaplót

Szintén egy írásgyakorlat, amely jó kiindulási pont lehet a manifesztáció felé vezető út során. A hálanapló egy könyvecske, amibe minden nap, reggel vagy este leírod azokat a dolgokat, amiért az adott napon hálás vagy. Nem kell nagy dolgokra gondolni, sőt. Minden egyes nap hálát adhatsz azért, hogy egészséges vagy, hogy szerető családod van, hogy a párod támogat a céljaid elérésében. Hálát adhatsz azért, hogy elolvastál egy újabb személyiségfejlesztő könyvet, vagy hogy ma is volt időd elmenni az edzőterembe. A lényeg a rendszeresség, folyamatosan trenírozd az agyad arra, hogy előhívja az aznapi érzelmeket és történéseket. Ezen a ponton kapcsolódik a hálanapló vezetése a manifesztációhoz - megtanítja, hogyan hívd elő az érzéseket, hogyan tudsz előidézni bizonyos állapotokat. Ez a segítségedre lesz abban, hogy a tudatos teremtéskor azokra a dolgokra tudj koncentrálni, amiket tárt karokkal fogadsz az életedben.

Végezz vezetett meditációt

Számtalan guided meditation videót találsz a videómegosztókon, akár stresszkezelésről vagy a pozitív energiákról bevonzásáról. Bőséges választékban megtalálod ezeket, az egészen rövid ötperces videóktól elkezdve a több órásig. Érdemes egy hosszú nap után kipróbálni, segít visszatalálni önmagadhoz, megnyugodni, a belső világodra és az érzelmeidre koncentrálni különböző légzőgyakorlatokon keresztül. A vezetett meditációk segítségével megalapozhatod a saját vizualizációidat, s koncentrált állapotba kerülve vetheted bele magad az írásgyakorlatokba.

Készíts vision board-ot

Az egyik kedvenc időtöltésem, minden év elején elkészítem a saját vision board-om, vagyis vizualizációs táblám. Ennek az alapja lehet egy parafatábla, egy keményebb merített papír, de akár digitálisan is elkészítheted, például a telefonod háttérképeként - így mindig előtted lesz. Fogalmazd meg a legfőbb vágyaid és céljaid, keress róluk képeket, és nyomtasd ki/szerkeszd meg, ezekből fog összeállni a te saját vision board-od. Érdemes maximum 4-6 képet használni, hiszen ha túl sok célt tűzöl ki egyszerre, előfordulhat, hogy nem tudsz majd kellő energiát fordítani mindegyikre. Inkább kezdj kevesebbel, és miután megvalósítottad az egyiket, felkerülhetnek újabb célok a táblára. A kedvenc motivációs idézeteid vagy szöveg részleteid is használd nyugodtan, ezekből mindig erőt tudsz majd meríteni. Kisebb-nagyobb célokat is tűzz ki a táblád készítése során.

Álmodozz bátran, merészen

Az egyik leghatásosabb gyakorlat a manifesztáció során az, ha kötetlenül szabadjára engeded a fantáziád, és álmodozol mindenről, amit szeretnél elérni és megvalósítani az életed során. Nem baj, ha egyelőre nem tudod, hogy ezeket hogyan fogod véghezvinni, a lényeg az, hogy elhidd, hogy meg tudod csinálni. Az egyik kedvenc mondásom úgy szól: “ne az álmaidhoz vezető úton aggódj, hanem először is találd ki, hogy mi a vágyad.” Minél jobban elképzeled, hogy a dolgok működnek, annál inkább bekerülsz abba a térbe, ahol jól érezd magad, érzed a vágyaidban rejlő lehetőségeket, s annál inkább kezded elhitetni magaddal, hogy bármi sikerülhet, és a vágyaid úton vannak hozzád. Még egyszer szeretném kihangsúlyozni, ne az oda vezető úton gondolkodj, hanem csak képzeld el, hogy sikerül.

Összefoglalva

A sikeres manifesztáció kulcsa tehát elsősorban az, hogy tudod mire vágysz. Szép lassan kikristályosodik előtted az út, hogy hogyan érheted ezt el, teszel a céljaid érdekében, ám nem görcsösen, hanem türelmesen. A konkrét fizikai tettek mellett megerősítéseket használva erősíted ezen dolgok megjelenését az életedben, s a gondolataiddal tudatosan megteremted a vágyott állapotot.

Ne feledd, az egyetlen, aki megállíthat a teremtésben, te magad vagy...


Olvass tovább

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.

Színezz, hogy jól legyél (+ ingyen letölthető felnőtt színezők)

2023. január 20.