🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 20.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Lelki megtisztulás spirituális módszerekkel

Ha szoktál azon töprengeni, hogy hogyan tisztítsd meg a lelked s kezdj mindent tiszta lappal, akkor jó úton haladsz a legjobb éned felé. Az aurád és a lelked megtisztulásával a változásokat a tested is tükrözni fogja - így ha egészségügyi problémáid vannak, a gyógyulási folyamat részeként is segíthet az auratisztítás.

2022. április 20.

Mit jelent a lelki megtisztulás?

A lélek és az aura megtisztítása tulajdonképpen azt jelenti, hogy megszabadulunk az alacsony rezgésektől és a negatív energiáktól, amik hatással vannak a szívünkre, az elménkre és a testünkre. A spirituális megtisztuláskor elengeded a téged nem szolgáló negatív érzéseket, s azokat pozitívakkal helyettesíted. A tartósan boldog és egészséges emberek aurája mindig magas rezgéseket bocsát ki, ezért is érezheted azt, hogy bizonyos emberek közelében egyszerűen csak jó érzés lenni, mert szinte sugárzik belőlük az energia. Ezt az állapotot te is elérheted, hiszen a folyamatok összefüggnek: a spirituális fejlődés a kiegyensúlyozott lelkiállapotot biztosítja, ami pedig az általános egészségünket is meghatározza.

Hogyan tisztulj meg spirituálisan?

A lelki megtisztulásnak számtalan módszere létezik, ki kell kísérletezni, hogy kinek melyik válik be legjobban. Nyugodtan kombinálhatod is az egyes módszereket. A különböző auratisztító módszerek során kapcsolatba léphetsz Gaia földanya energiájával, ami segíteni fog abban, hogy mielőbb megszabadulj a negatív energiáktól. Segítenek méregteleníteni az elmét és a testet, hogy helyreállíthasd az egyensúlyt az életedben.

1. Kapcsolódj a természethez

A legegyszerűbb és legősibb módszer, ha a lelki megtisztulást a természetben kezded.Sétálj nagyokat, kirándulj, légy mezítláb, amikor csak teheted. A Föld gyógyító, tisztító energiájához semmi sem fogható, így a hatás garantált. A mezítláb járás még közvetlenebbé teszi a földdel való érintkezést, de természetesen nem kötelező. Próbálj tudatosan kapcsolódni a Föld tápláló, bőséges energiájához. Egyszerűen érezni fogod, ahogy a természet energiája eláraszt - feltölti a szíved, egyensúlyt teremt a gondolataidban. Az érzelmi sebeid gyorsabban begyógyulnak, a hangulatingadozásaid megszűnnek. A negatív energiát a hullámokhoz hasonlóan a természet elmossa...

2. Használj ásványokat a megtisztuláshoz

Az egyik leghatékonyabb spirituális módszer lelki megtisztuláshoz a kristályok használata. Az ásványok segítségével egyensúlyt és harmóniát teremthetsz az életedben,miközben minden téren fejlődhetsz. Az ásványok segítenek rálelni az egyes problémák gyökereire, hogy könnyedén megjavíthasd ezeket. Az ásványok a legjobb barátaink, a mindennapok támogatói. Szabadulj meg velük az energetikai terhektől, s érezd, ahogyan a nehéz súly lekerül a válladról.

Megtisztulást segítő ásványok:

Szelenit - a szellemi tisztaságot, a fényt és az angyali kapcsolódást jelenti, s egyensúlyba hozza az energiákat

Hegyikristály - az ásványok királya, erősíti a pozitív energiákat és segít, hogy elengedd a negatív érzéseket

Ónix - földeli a negatív energiákat és fokozza az életerőt

Akvamarin - a jelenben tart, ösztönöz arra, hogy mindig kapcsolódj a természet ősi energiájához és az elemekhez

3. Használj gyógynövényeket és esszenciális olajokat

A fitoterápia, vagyis a növényi részek terápiás célú felhasználása ősi tudományág. A szárított növényeket több száz éve használjuk gyógyításra, lelki megtisztulásra és védelemre. A különböző gyógynövényeket fogyaszthatod egyszerű teaként, vagy használatod őket az otthonodban. Például felakaszthatsz egy-egy növényi köteget az ajtók, ablakok és szellőzőnyílások közelébe, hogy így szűrjék meg az otthonodba bejutó energiákat. Készíthetsz belőlük különböző forrázatokat, fürdőt, borogatást, vagy akár különböző krémeket is.

Gyógynövények, amiket bátran használhatsz:

  • zsálya

  • palo santo

  • szantál

  • tömjén

  • boróka

  • rozmaring

  • cédrus

  • levendula

Az illóolajokat is hatékonyan alkalmazhatod az otthonodban, hogy megbizonyosodj arról, hogy a negatív energia kint marad. Bár az aromaterápia egy külön cikket érdemelne, most felsorolunk néhány illóolajat, amikkel nyugodtan kísérletezhetsz a mindennapokban, akár kezdőként is. Kösd össze az aromaterápiát más módszerekkel, hogy még inkább erősítsd a hatást. Alkalmazd őket meditáció közben, masszírozzátok meg egymást a pároddal illatos olajokkal, cseppents pár cseppet a fürdővizedbe vagy egyszerűen csak párologtasd a lakásban.

Illóolajok, amikkel kezdőként is kísérletezhetsz:

  • levendula

  • kamilla

  • borsmenta

  • narancs

  • teafa

  • bergamott

  • zsálya

  • eukaliptusz

  • ylang-ylang

4. Vegyél egy spirituális fürdőt

De hogy mi is az a spirituális fürdő? Spi-rituális fürdő. Olyan rituálé, ami során teret engedünk az érzékeknek, lelassulunk, és gondolatainkat az energiáink megtisztulására irányítjuk. Jöhet minden, ami segít ellazulni - kozmetikumok, fürdősó, virágok, gyertya, illatok. A fürdés és a természetes vizekben való megmártózás a relaxálás mellett a víz elemhez való kapcsolódást is jelenti, ami üdítőleg hat a lélekre. Képzeld el, ahogyan a víz elmossa a negatív energiákat, s helyette virágzó, pozitív gondolatokkal tölti el az egész lényed.

5. Használj növényi köteget füstölőként

A gyógynövényes részhez kicsit visszakanyarodva, használhatsz különböző növényi részekből álló füstölőket is. A keletkező füst erős energetikai tulajdonságaival segíti a testi-lelki megtisztulást. A legnépszerűbb füstölőként használt növény a fehér zsálya, de használhatsz fenyőt vagy rozmaringot is. Sétálj körbe az otthonodban a füstölgő gyógynövényeiddel, különös tekintettel a bejárati ajtóra és az ablakokra. Felerősítheted a folyamatot különböző mantrák ismételgetésével is. Ha az egész lakásban körbejártál, nyisd ki a nyílászárókat és hagyd, hogy a füsttel együtt a negatív energiák is kiszálljanak a térből.

6. Meditálj

Számtalanszor említettük már, hogy az önfejlesztés és a lelki megtisztulás jolly joker-e a meditáció. Rendszeres gyakorlás mellett folyamatosan tisztán tarthatod az aurád, hiszen meditálás közben lecsendesedsz, kapcsolódsz a magasabb energiákhoz, ilyen állapotban pedig lehetetlen az, hogy rosszkedvű vagy negatív légy. Töltsd meg tartósan a lelked ezzel az érzéssel, hogy elérd a belső békét. Kezdésként csinálj csak öt-tíz perces vezetett meditációkat, majd ahogy egyre gyakorlottabb vagy, haladhatsz a kihívást jelentő gyakorlatok irányába.

7. Élj tudatosan és egészségesen

A lelked tisztán tartásának legjobb módja, ha tudatos, egészséges és kiegyensúlyozott életet élsz minden téren. Ne feledd, először csak szép lassan reformáld meg a mindennapi szokásaidat, lépésről lépésre haladva - hiszen ha előkészületek nélkül, túlságosan buzgón veted bele magad egyszerre mindenbe, könnyen elfogyhat a kezdeti lendület, és sikertelenségként fogod megélni az életmódváltást.

Nem mindegy, hogy mit eszel

Amit fogyasztasz, annak energetikai jegye van a testeden kívül-belül. Fogyassz minél több növényi ételt, nyerseket, színes zöldségeket és gyümölcsöket, s kerüld a feldolgozott élelmiszert, mert ezek alacsony rezgéssel rendelkeznek. Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a számodra jelenleg elérhető legmagasabb minőségű ételeket edd - ez az egyik legerősebb és legtartósabb módja az auratisztításnak.

Önszeretet gyakorlása

Ne csak másokkal, hanem önmagaddal is bánj kedvesen, szeretetteljesen. Az a szeretet, amit magadnak adsz, fogja táplálni azt a szeretet, amit végül másoknak tudsz nyújtani.Az önszeretet gyakorlásával csökkentheted a negatív érzéseket, amiket felveszel a környezetedből, ezzel jelentősen csökkentve az aurád energetikai terhelését.

Digitális detox

Amikor csak teheted, maradj távol a túlzott mértékű digitális szennyeződéstől, ami manapság az egész életünket behálózza. Tarts technológia mentes napokat, heteket. Tölts minőségi időt a szeretteiddel, a munka utáni filmnézés helyett inkább válassz egy nagy sétát, olvass, és egyszerűen csak lassulj le. Ezzel a módszerrel minimálisra csökkentheted a hangulatodat negatívan befolyásoló tényezőket.

A toxicitás kizárása

Zárd ki az életedből a mérgező érzéseket és embereket. Szabadulj meg a haragtól, a félelemtől és más alacsony hangulatú érzésektől, hogy érzelmileg gazdagabb és kielégítőbb életet élhess. Hiszen a megelőzés a legjobb - minél kevesebb mérgező energiát és negativitást engedsz be az energiameződbe, annál kevesebbtől kell megszabadulnod.

Itt az idő a megtisztulásra!

Nincs is jobb idő a testi-lelki megtisztulásra, mint az itt és most! A fenti tanácsok közül jó néhányat akár már ma átültethetsz a gyakorlatba, szóval munkára fel, s töltsd fel magad pozitív energiával.


Olvass tovább

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.

Színezz, hogy jól legyél (+ ingyen letölthető felnőtt színezők)

2023. január 20.