🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 20.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Kristályrács kisokos – hogyan készítsd el a saját kristályrácsod

Ha magasabb szintre emelnéd a manifesztációt és a meditálást, érdemes kristályrácsokkal kísérletezni. A geometrikus formák és ásványok együttes erejével kinyilváníthatod és megszilárdíthatod a szándékaid és céljaid. Készítsd el a saját kristályrácsod attól függően, hogy a nyugalom, a védelem vagy a harmónia megteremtése a fő célod... Legyen a kristályrácsok készítése az ásványokkal való gyakorlásod következő szintje!

2022. február 12.

A kristályrácsok eredete tisztázatlan, a spekulációk azonban úgy tartják, hogy Atlantisz ősi városában hozták létre az első rácsot. Működésük és miértjük továbbra is metafizikai rejtély, amelyet a tudomány a belátható jövőben figyelmen kívül hagy. Egy dolgot azonban a tudomány sem tagad, mégpedig az energia létezését. A kristályrács létrehozásával egyszerűen felerősíted az egyik és másik ásvány közötti nagyon is valós energiákat.

Mi az a kristályrács?

A kristályrács ásványok (és különböző növényi részek, gyógynövények, kőzetek stb.) célirányos elhelyezése egy geometriai mintán belül, amit egy adott szándék támogatása érdekében helyeznek el.

Hogyan működnek a kristályrácsok?

A kristályok kombinációja fokozza erejüket, mivel szinergikusan működnek együtt.

Amikor kinyilvánítasz egy szándékot, a kristályok egyéni ereje összpontosul egyfajta kollektív erőként, a geometrikus formák pedig segítik az energia hatékonyabb áramlását.

3 ok, amiért készíts kristályrácsot

1. Segít összpontosítani a céljaidra

A kristályrács ereje és intenzitása sokkal erősebb ahhoz képest, amikor csak egy-egy kristállyal dolgozol. A kristályok geometriai alakban történő elhelyezése és kombinálása erősíti a koncentrációt, így segíti a céljaid elérését.

Ha van valamit, amit el szeretnél érni, de úgy gondolod, hogy folyamatosan elveszíted a fókuszt, akkor ezen a ponton próbáld meg a kristályrácsok alkalmazását. Arra fókuszálj, amit szeretnél viszontlátni az életedben. Valahogy úgy, ahogy ez a régi mondás tartja:

„A növények, amelyeket öntözünk és ápolunk, azok a legerősebbek.”

A lényeg tehát az, hogy a vágyaidra és a céljaidra összpontosíts, ne a félelmeidre és arra, amit nem szeretnél látni az életedben.

2. Fejleszti a meditációt

A meditáció előnyeinek vizsgálata az elmúlt néhány évben vitathatatlanul fellendült. Az elménk lecsendesítése s a fókuszálás segíthet megszabadulni a bizonytalanságtól, a szorongástól és a mentális akadályoktól.
Ha kristályrácsot használva nyilvánítod ki a meditációd szándékát, egy erősebb, összpontosultabb energiának lehetsz tanúja.

3. Szépséges dekoráció

A kristályrácsok egyedisége és szépsége páratlan lakásdekorációt varázsol belőlük, amellett, hogy hasznos segítői a spirituális gyakorlásaidnak. Bárhol elhelyezheted őket az otthonodban, attól függően egy-egy térben, hogy az életed mely területét szeretnéd fejleszteni. Például ha a karrieredben vagy kreatív tevékenységekben szeretnél előrelépést elérni, akkor a dolgozószoba vagy az íróasztal közelében helyezd el a rácsot. Ha a kapcsolataid fejlesztése a cél, akkor a hálószoba lesz a megfelelő tér.

Kristályrács készítése lépésről lépésre

A kristályrács készítésnek nincsen konkrét módja vagy szabálya, így a legjobb amit tehetsz, ha az intuíciódra hallgatsz. Azonban ha mégis szükséged lenne egy kis iránymutatásra, az alábbi útmutató segíteni fog.

1. Tisztítsd meg a teret

Kristályrács készítésekor érdemes a teret füstölővel megtisztítani, erre használhatsz például szárított fehér zsálya köteget. A megtisztított környezet és a feltöltött kristályok ereje sokszoros energiát hoz létre.

2. Fejezd ki a szándékod, s határozd meg a gyakorlásod célját

A szándékod az, amivel meghatározod, hogy a kristályrács pontosan milyen irányba terelje az energiákat. A szándék lehet egy ima, egy vágy, vagy egy pontos cél meghatározása. Lehet akár egy olyan tulajdonság vagy energia, amiből többet szeretnél bevonzani az életedbe.
Néhány szándék a teljesség igénye nélkül: bátorság és kitartás egy adott cél eléréséhez, gyógyulás, bőség, szeretet és öröm.

+1 Tipp - le is írhatod a szándékod és a céljaid, hogy még erősebben tudj rájuk összpontosítani. Sőt, akár a kristályrácsba is beépítheted az írott szándékot.

3. Válaszd ki a rácsod alakzatát

Végtelen számú rácsforma áll rendelkezésre, a lényeg, hogy olyat válassz, amivel kapcsolódást érzel.

Például egy körrács segít a védelemben és a biztonság megteremtésében, míg a négyzetrács a határok megszabásában.

A gyakori rácsformák közé tartozik a vesica piscis is, amely két, egymást félig fedő kör alakzatból áll. Ez az egyensúlyt és a szeretetet jelképezi. Hallgass az ösztöneidre, és olyan formát válassz, amit az adott helyzetben a leginkább közel érzel magadhoz.

4. Válaszd ki a kristályokat

A kristályokat ideális esetben úgy kell megválasztani, hogy támogassák a szándékaid. Például a rózsakvarc klasszikusan a szerelem vonzására és erősítésére használatos, a citrin vonzza a gazdagságot és a bőséget, a tigrisszem pedig segít a magabiztosság építésében.

A rácsod közepén elhelyezkedő kristály lesz a fókuszkő, melynek kiválasztása különösen fontos, hiszen ez fogja koncentrálni az összes többi kő energiáját.

5. Tisztítsd meg a kristályokat

Mielőtt a kristályokat munkába hoznád, győződj meg arról, hogy megtisztítottad őket minden negatív energiától. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen módon tisztíthatod meg az ásványokat, ide kattintva töltsd le az ingyenes összefoglaló ebook-unkat.

6. Helyezd el a kiválasztott kristályokat

Most, hogy előkészítetted a helyet és összeszedted a kristályokat, helyezd el őket tudatosan, hiszen ez az a pillanat, amikor "a varázslatot alkotod." Közben hangosan is kinyilváníthatod a szándékaid.

7. Töltsd időt a kristályráccsal, használd a spirituális gyakorlásaidhoz

Minden nap szánj néhány percet arra, hogy megcsodáld a rácsot. Meditálhatsz vagy jógázhatsz vele, de bármely más spirituális gyakorlás kiegészítéseként is alkalmazhatod.

Összefoglalva

A gyakorlásaid fokozásához válassz olyan kristályokat, amik irányítják a rácsod szándékát. Manapság mindenre van egy kristály, s meglátod, hogy az innovatívság a pozitív látásmódot hamar az életedbe viszi.

Ha egyáltalán semmi ötleted nincs, hogy mivel kezd a kristályrácsokkal való gyakorlást, akkor készíts egy szimpla energia rácsot pozitív gondolkodást erősítő ásványokból. Ez egy általános hangulatjavító hatású rács, amely segíti a pozitív energia áramlását.


Olvass tovább

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.

Színezz, hogy jól legyél (+ ingyen letölthető felnőtt színezők)

2023. január 20.