🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Kristályok kezdőknek – az egészség, a siker és boldogság kulcsa

Érdekel a kristálygyógyászat, szeretnéd kihasználni az ásványok erejét, de nem tudod, hogyan kezdj bele? Elsőre talán kissé elveszettnek érezheted magad az ásványok világában, de útmutatónk a segítségedre lesz, hogy mi az az alapkészlet, amivel kezdő ásvány használóként érdemes rendelkezned.

2021. október 12.

Minden kristálynak megvan a saját különleges ereje, ám közös tulajdonságuk, hogy kivétel nélkül mindegyik képes megvédeni a negatív energiáktól, és pozitív irányba terelni az életed.

Az ásványok misztikus célú felhasználása egyidős az emberiséggel, népszerűségük máig töretlen. Ma már nem csak nyers formában juthatunk hozzá az ásványokhoz, hanem csiszolva és a legkülönfélébb formákra alakítva, akár ékszerbe foglalva is.

Gyógyító erejük több síkról származik és vannak közöttük olyanok is, amelyek különösen jól használhatók bizonyos célokra: gyógyításra, szellemi elmélyülésre, a nyugalom és a béke állapotának elérésére, illetve mágikus rituálékhoz.

Hogyan használhatom az ásványokat az életminőségem javítására?

Az ásványok egyedülálló kialakulási folyamatuknak, szerkezetüknek és pozitív rezgéseiknek köszönhetően segítenek az instabil emberi energiánkat kiegyenlíteni és stabilizálni. Rögzített, rendszeresen ismétlődő, tökéletes geometriai mintázatú molekulákból állnak, és tökéletes stabilitásukat erőfeszítések nélkül tartják fenn. Az ásványok tehát tökéletes ellentétei instabil, emberi természetünknek.

Csakúgy, mint az Univerzum minden anyagának, nekünk is megvannak a magunk egyedi frekvenciái. A magasabb rezgésű emberek kedvességet, szeretetet, békét és együttérzést sugároznak, míg az alacsonyabb rezgéssel rendelkezők több sivár hangulatú érzelmet élnek meg, mint a féltékenység, szorongás, harag vagy félelem.

Bármilyen frekvencián is vagy, az ember rezgése rendkívül instabil és könnyen befolyásolható. A nap folyamán folyamatosan változik, attól függően hogy milyen emberekkel vagyunk körülvéve, mit látunk a tévében, mit olvasunk az újságban, milyen az időjárás vagy épp mit böngészünk a közösségi médiában.

Hogyan válasszam ki a megfelelő ásványt kezdőként?

Amikor elkezdesz foglalkozni az ásványokkal, kezdetben kissé túlterheltnek érezheted magad, hiszen rengeteg információt kell megemésztened. Azt pláne nehéz meghatározni, hogy milyen tulajdonság alapján válaszd ki az első ásványod, milyen forrásra támaszkodj.

Az első és legfontosabb pont, hogy mindig hallgass a megérzéseidre. A kristályenergia elsősorban a te és a kristály közötti frekvencia kölcsönhatásán alapul, tehát bizonyos értelemben a kristály választ ki téged, és nem fordítva. Egyszerűen csak meglátsz egy bizonyos ásványt, és valami megmagyarázhatatlan vonzódást érzel iránta. Vonzódsz az energiájához, erőt vágyat érzel iránta, s ettől nincs is szükség többre. Ez az első jele annak, hogy az energiád harmonizál a kristályéval, és egy biztosíték számodra, hogy nagy eséllyel jól tudtok együtt dolgozni azzal a bizonyos kristállyal.

Az első szabály ásvány választáskor tehát az, hogy hagyd, hogy az ásvány kiválasszon téged. Azokra a darabokra fókuszálj, amikhez önkéntelen vonzódás fűz, amik szinte megszólítanak.

Kezdőként legfeljebb 7 ásvány használata javasolt, nem véletlenül - ennek a számnak köze van a csakráink számához. Ha biztosra szeretnél menni, válassz egy-egy ásványt a szivárvány minden színében. 

A kristályterapeuták és kristálygyógyászok ajánlása szerint a legjobb, ha nyugtató, szelíd köveket választunk kezdetben, ilyen a howlit, az ametiszt, a hegyikristály és a rózsakvarc. Ezek alapvető ásványaink, elterjedtek és népszerűek, hiszen segítenek a személyes fejlődésben, fokozzák az önszeretetet, az önmagunkba vetett hitet és a negatív energiát pozitívvá alakítják át. A stresszoldó hatású ásványokkal szintén érdemes kísérletezni, ilyenek például a karneol, ametiszt, tigrisszem és hegyikristály.

Ezen a ponton úgy járj el, ahogy a belső megérzésed súgja. Az intuíciód mindig abba az irányba fog vezetni, amire a legnagyobb szükséged van, amelyik frekvencia a legközelebb áll hozzád.

A legjobb ásványok kezdőknek

Citrin

A citrin az egyik legjobb mentális gyógyító kristályunk, amit kezdőként használhatsz. Együttműködik a szív csakrával és a napfonat csakrával, ezzel ösztönzi a személyes fejlődést, beállítja az érzelmi egyensúlyt, támogatja a testpozitivitást és az önkifejezés szabadságát.

A citrin különösen jól használható az üzleti életben, bőségvonzó kristálynak tartjuk, segíti az új környezethez való alkalmazkodást, és vonzza a szerencsét.

Csökkenti a stresszt, kiváló választás mindenkor. Támogatást nyújt a nehéz helyzetekben, nyugtató energiájával segít türelmet gyakorolni, az érzelmi kitörések egyik elsőszámú ellenszere.

Hegyikristály

Az elsőszámú mesterkristály, a kezdő ásvány használók kedvence, az ásványok alfája és omegája. Állandó energiaátalakító hatással bír, a negatív energiát pozitívvá alakítja át. Viselése és használata segíti a korona csakrát és a harmadik szem csakrát, fokozza az energiaérzékelést, belső oldottságot és tisztaságot ad. Ez a kristály az egyik legjobb szövetséges, ha még csak most kezdesz ismerkedni az ásványok világával.

Megvéd a környezetből érkező rosszindulatú szándéktól és negativitástól, egyfajta energetikai szűrőként működik, amely az alacsony frekvenciát magasabbá alakítja át. Rezgése nyugalommal és jó érzéssel tölt el, használatával sokkal könnyebben bekerülhetsz egy kellemesen fókuszált állapotba. Füstkvarccal kombinálva nagyon erős földelő és tisztító hatású, különösen jól használhatod ezt a kombinációt például az otthonodban.

Rózsakvarc

A rózsakvarc az egyik leggyengédebb ásványunk, a nők kedvence. Fantasztikusan együttműködik a szív csakrával, önszeretetre, kitartásra és érzelmi stabilitásra ösztönöz, a legnőiesebb kristály. Viselése olyan, akár egy puha, bátorító ölelés. Ez a kristály arra sarkall, hogy már a szívtérben megszabadulj a negatív érzésektől. Segítségével könnyedén feloldozhatod magad a problémák alól, útmutatásával kiegyensúlyozott és harmonikus életet teremthetsz.

Rózsakvarcot bármilyen más ásvánnyal kombinálhatsz, hegyikristállyal párosítva az energiája még tovább fokozható.

Ametiszt

Az ametiszt az intuíció megtestesítője, amellett, hogy csökkenti a szorongást és a stresszt, a vizsgadrukk és megpróbáltatások ellenszere. Aktiválja a harmadik szem csakra pszichikai képességeit. Védelmet és támogatást nyújt, a kristályszakértők szerint azért a legjobb választás kezdőknek, mert ősi bölcsességet rejt magában. Emellett nagyon magas a frekvenciája, épp ezért a kezdő ásvány használó számára is útmutatást nyújt a generációkon átívelő bölcsesség.

A lakásod páratlan éke lehet egy ametiszt geoda vagy kristálytelep, amely amellett, hogy magában rejti az ametiszt minden erejét, csodás kiegészítő.

Bónusz tipp: tarts ametiszt marokkövet a párnád alatt, hogy elősegítsd a jósló álmokat, valamint távol tartsd a rossz álmokat.

Tigrisszem

Az egyik kedvencünk ez a gyönyörű, aranybarnán csillogó kristály, és külön bejegyzést is szenteltünk neki, ide kattintva nagyon részletesen olvashatsz a tigrisszemről.

A tigrisszem az egyik legerősebb motivátor ásványunk, földeli a negatív energiákat, a gyökér csakrával működik együtt. Bőséges energiaáradatot ad, mindig arra ösztönöz, hogy harcolj az álmaidért, s valósíts meg mindent, amit el szeretnél érni.

Melyik ásványt kerüljem kezdőként?

Alapvetően nincs olyan ásvány, amit a kristályszakértők egyáltalán nem ajánlanak kezdőknek, viszont vannak, amelyekkel óvatosan kell bánni. Bár a kristályok nem hordoznak negatív energiát, néhányuknak túl erősek lehetnek a vibrációi az energiádhoz képest az adott pillanatban. Ilyen ásvány például a moldavit, ami bár csodálatos kő, de ha még csak most kezdesz ismerkedni az ásványok világával, kezdetben túl erős lehet a számodra.

A legjobb, amit tehetsz, ha az ösztöneidre hallgatsz. Mindenképpen kerüld azokat a kristályokat, amik feszültséget, negativitást, szorongást váltanak ki benned.

Az ásványok feltöltése és tisztítása

Kezdőként könnyedén elveszhetsz az ásványok feltöltési és tisztítási módjainak sokaságában, hiszen számtalan lehetőség közül válogathatsz. Készítettünk neked egy összefoglaló e-book-ot mindarról, amit kezdőként érdemes tudnod, ide kattintva letöltheted.

Összefoglalva

Most már készen állsz arra, hogy ezt a kis bevezetőt használva elindulj az ásványok ismeretéhez vezető csodálatos úton, s használatukkal megtapasztald a sikert, a boldogságot és az egészséget. Örömteli kristályhasználatot kívánunk mindnyájatoknak!


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.