🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Az ásványkarkötő első használata

Az ásványékszerek viselése ma már több, mint egy szimpla trend. Amikor az ásvány bekerül az ember aurájába, rezgése folyamatos hatást fejt ki az emberi test energiamezőjére. A gyógyító kristályok rezgése feloldja az energiamező blokkjait és semlegesíti a negatív rezgéseket, ezért a viselésük mindenki számára ajánlott. Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket a kezdő ásvány használók számára, ami alapján könnyedén eligazodhatsz az ásványkarkötőd első használatakor.

2022. május 10.

Ha ásványból készült ékszert viselsz, rezgése jótékonyan hat a közérzetedre, ezáltal pedig eredményesebb leszel a mindennapokban.

Az ásványok széleskörű pozitív hatásait ma már egyre többen tapasztalják meg. Nincs ez másként a hírességek körében sem - a 2021-es tavaszi/nyári New York-i divathéten Mary-Kate és Ashley Olsen fekete turmalint ajándékozott a vendégeknek, hogy távol tartsák a negatív energiákat, és hegyikristályt, a harmónia érdekében. Kate Hudson a hidratálókrémjét mindig ásványok mellett tárolja, hogy ezzel is energetizálja azt. Adele egy Grammy díjátadón azt nyilatkozta, hogy a sikereihez nagyban hozzájárult az ásványokba vetett hite, Kim Kardashian pedig arra használja őket, hogy kilábaljon a mindennapi stresszből.

Az ásványok hatása és működése

Az ásványok működésének tudományos magyarázata azt mondja, hogy az ásványok atomokból és molekulákból állnak, csakúgy, mint minden test ezen a bolygón. Az egyes részecskék hatással vannak egymásra, s ez a hatás energiát fejleszt. Ezek a mikroenergetikai áramlások hatással vannak más fizikai testekre, így természetesen ránk, emberekre is.

Spirituális megközelítés szerint az ásványok a tudatosságra és a lélekre hatnak. A kristály sugallatot áraszt és energiát ad át, amelyek által az emberben új felismerések születnek, feloldódnak a mentális blokkok és a pozitív gondolatok kapnak teret.

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az ásványkarkötőd első használatához, hogy ha kezdő vagy az ásványok használata terén, akkor is legyen előtted egy komplett útmutató.

Az ásványkarkötő első használata

"Mit tegyek, miután megkaptam az ásványkarkötőm?"

Az első és legfontosabb teendő a karkötő/ékszer megtisztítása. Ahogyan az ásványok kapcsolatba lépnek más testekkel, azok rezgése visszahat rájuk, s a kövek a negatív energiát is tárolják - ezért nagyon fontos a rendszeres tisztítás. Ez inkább egy spirituális eljárás, nem külsőleg, hanem energetikailag kell megtisztítani az ásványokat. Az alacsony frekvenciájú rezgések könnyedén "áthangolhatják" a kristályokat, így erre mindig érdemes időt szánni.

Az ásványok tisztításának számtalan módja van, de mindig figyelembe kell venni az adott kristály típusát. A legelterjedtebb módszerek közé tartozik a vízzel, füsttel vagy földdel történő tisztítás. A legtöbb ásványt egyszerűen folyó víz alatt is megtisztíthatod, csak zárd a kezedbe az ékszert, s hagyd néhány percig, ahogyan a víz ősi energiája a tisztítást elvégzi. Vannak azonban ásványok, amiket nem szabad vízzel tisztítani, ilyenek a malachit, szelenit, hematit, pirit és lapis lazuli.

Ha szeretnél részletesebben olvasni az ásványok tisztításáról, töltsd le az ingyenes ebookunkat ide kattintva.

Miután megtisztítottad az ásványkarkötőt és készen áll a használatra, programozd be a szándékaidnak megfelelően. Szánj néhány percet arra, hogy vizualizálod mindazokat a területeket, amiben segíteni fog neked a kristályt. Táplálj pozitív gondolatokat az irányába, ha szeretnéd, mantrázd, vagy bátran mondd ki őket hangosan is. Állíts fel egy szándékot arra vonatkozóan, hogy szeretnéd, ha támogatna téged az utadon.

Ha például egy fontos prezentáció előtt állsz, viselj akvamarin karkötőt - ez az ásvány a torokcsakrára hat, segíti a kommunikációt és a kapcsolatteremtést. Az alábbi szándékkal programozd be:

"A prezentációm fantasztikusan sikerül, elvárásaimon felül teljesítek. Könnyedén beszélek a témáról, hiszen a kisujjamban van a tudás. A kreatív ötleteim elnyerik a hallgatóság tetszését."

"Hány ásványkarkötőt viselhetek egyszerre?"

Nincs szabály arra, hogy hány ásványkarkötőt viselhetsz egyszerre. Ez mindig az egyéntől függ, ugyanis néhányan érzékenyek lehetnek a kristályok által adott túlcsorduló energiára. Mindig intuitívan dönts, és figyeld meg, hogyan hat rád ez az energia.

"Megengedhetem másoknak, hogy megérintsék/viseljék az ásványkarkötőm?"

Általában az a legjobb, ha az ásványkarkötő csak veled érintkezik, hiszen könnyen elnyelheti valaki másnak az energiáját, legyen az akár negatív, akár pozitív. Ha mégis megérinti vagy viseli valaki más az ékszered, utána mindig végezz egy tisztítási rituálét.

"Melyik kézen viseljem az ásványkarkötőt?"

A testünk két oldalának eltérő jelentése van, így a szándékaidnak megfelelően döntsd el, hogy melyik kezeden viseled az ásványkarkötőt.

A bal csuklón viselt ásványkarkötő a belső énedre van pozitív hatással, a jobb csuklón viselt karkötő pedig a külső környezetre.

A bal oldal szimbolizálja a fogadó kezet, a jobb oldal az energia leadó kezet.

A bal és jobb oldalunk számtalan jelentést hordoz magában. Viseld az ásványkarkötőid annak függvényében, hogy energiát vennél fel, vagy méregteleníteni és megtisztulni szeretnél azáltal, hogy leadod a negatív energiát.

A testünk bal és jobb oldalának jelentéséről részletesebben ide kattintva olvashatsz.

Összefoglalva

Ez a néhány lépés garantáltan segíteni fog elindulni a spirituális fejlődésed útján. Az ásványok használatával rövidesen eredményesebb, fókuszáltabb és nyugodtabb leszel a mindennapokban.


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.