🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Az 5 leghatékonyabb ásvány stressz ellen

Az ásványok gyógyító hatása már évszázadok óta ismert. Őseink is alkalmazták gyógyhatású erejüket különböző lelkiállapotok erősítésére és betegségekre. Az egyik leggyakoribb kérdés felénk az, hogy melyik ásvány a legjobb a mindennapos szorongásra és stresszre? Cikkünkben az 5 legerősebb stresszoldó hatású ásványt gyűjtöttük össze.

2021. augusztus 16.

Ásványok stresszre

Az ásványok számos fajtája rendelkezik erős szorongásoldó hatással, amellett, hogy egyensúlyt és új látásmódot hoznak az életünkbe. Ezeket a pozitív energiákat a legegyszerűbben úgy hasznosíthatjuk, ha az adott ásványt ékszer formájában viseljük - a bőrrel folyamatosan érintkezve - vagy marokkőként a zsebünkben hordjuk.

Időnként mindenki érez úgy, hogy szüksége van egy kis plusz energiára és motivációra a mindennapokhoz. Az életnek nevezett dolog természetes velejárója a stressz, s mindannyiunkat érint.

Bizonyos mértékig a stressz az előnyünkre fordítható, hiszen profitálhatunk is a szervezetünk fokozott adrenalin szintjéből. Ha azonban túl gyakran vagy nagy mértékben vagyunk stressznek kitéve, az már ronthatja az életünk minőségét.

Az alábbi válogatásban szereplő ásványok természetes gyógyító hatással rendelkeznek. Megfékezik az indulatokat, nyugalomra ösztönöznek és kiegyensúlyozottságot biztosítanak viselőjüknek.

A legjobb stresszoldó ásványok

Szorongásra - Ametiszt

Az ametiszt lehet a legfőbb megmentőnk azokon a napokon, amikor úgy érezzük, hogy minden ellenünk dolgozik. Az ametiszt kitisztítja az elmét, ellazít és segít a stressz kezelésében. Csökkenti a szorongást, amellett hogy magába szívja a környezet negatív energiáit. Mivel elnyeli a negativitást, érdemes a szokásosnál gyakrabban tisztítani. Az alábbi ingyenesen letölthető ebookból azt is megtudhatod, hogy melyek az ásvány tisztítás és feltöltés leghatékonyabb módszerei.

Letöltöm az ingyenes ebookot

A jelenben maradni - Hegyikristály

A hegyikristály képes felerősíteni a többi ásvány hatását és szinte bármilyen élethelyzetben alkalmazható. Belső békét teremt a lelkünkben, és fokozza a megérzéseket. Ha huzamosabb ideig kell nagy nyomás alatt teljesítenünk, ez az ásvány segít összpontosítani az energiákat, a viselésével egész nap fókuszáltak tudunk maradni.

Idegesség, feszült kommunikáció - Angelit

Az angelit segít tudatosítani egész nap, hogy nem vagyunk egyedül és nem kell egyedül megküzdenünk a problémákkal. Megnyugtatja a lelket és segít a belső harmónia elnyerésében. A tudat egyik legfőbb ásványa. Segít abban, hogy elfogadjuk és gyengéden elengedjük azokat a dolgokat, amikre nincs ráhatásunk. A torok csakrára hat, így segíti az asszertív kommunikációt.

Szorongás és pánik enyhítésére - Füstkvarc

A kvarcok minden típusa hatékonyan alkalmazható a stresszes időszakokban. A füstkvarc erősíti a pozitív gondolkodást. Elősegíti a koncentrációt és javítja a memóriát. Segít az immunrendszerünk megóvásában amikor nagy nyomás alatt vagyunk. Úgy tartják, hogy javítja a keringési rendszert és fokozza az energiaáramlást.

Kiegyensúlyozott érzelmek - Jáde

A jáde főként szerencsehozó hatásáról ismert, a kínai kultúrában a legértékesebb kő, még a gyémántnál is nagyobbra becsülik. A jáde hozzájárul a lelki béke elnyeréséhez és az idegrendszer nyugalmához. Fokozza a jókedvet és segít harmóniába kerülni önmagunkkal. A jáde összes fajtája egyensúlyt teremt az energiaáramlásban és védelmet nyújt az ártó gondolatok ellen.


Olvass tovább

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.

Színezz, hogy jól legyél (+ ingyen letölthető felnőtt színezők)

2023. január 20.