🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Ásványok fejfájásra, migrénre

A fejfájás kellemetlen, az életminőséget negatívan befolyásoló tényező, amelyben mindannyiunknak volt már része. Érdemes észben tartani, hogy a fejfájás a testnek azon jelzése, hogy valami nincs rendben. Minden esetben a probléma gyökerével érdemes foglalkozni, és nem csupán a tünetek enyhítésével. Azonban adódhat olyan eset, hogy a tünetek azonnali csökkentésére van szükség, ebben az esetben alkalmazhatsz gyógyító kristályokat kiegészítésként.

2022. január 14.

A fejfájást nem szabad elbagatellizálni, minden esetben foglalkozni kell vele, különösen ha gyakori "vendég" a mindennapjaidban. Ha az életminőséget tartósan negatívan befolyásolja, mindenképp fordulj vele orvoshoz.

Ha megbizonyosodtál róla, hogy nincsen szervi problémád, az is előfordulhat, hogy energiablokk van a csakráidban, túl sokat stresszelsz, vagy túl vagy terhelve a munkahelyeden. A fejfájás formájában jelentkező negatív energia az esetek többségében a külső környezetünkből érkezik. Bármi is legyen a kellemetlen érzés oka, a kristályok hatékony kiegészítői lehetnek a terápiás kezelésnek fejfájás és migrén esetén.

Cikkünkben összegyűjtöttük azokat az erős energiájú ásványokat, amik segítenek abban, hogy mielőbb talpra állj és visszatérhess a napi teendőidhez.

Hogyan segítenek az ásványok a fejfájáson?

A kristályok magas frekvenciájú rezgéseket bocsájtanak ki. Ezek megtisztítják az aurát, megnyitják majd feloldják a csakrákban lévő energiablokkokat és átalakítják a negatív rezgéseket. Segítenek enyhíteni a stresszt, nyugalmat teremtenek az elmében, a testben és a lélekben.

A kristályok nem helyettesítik a szakmai segítséget, de gyengéd és hatékony kísérői lehetnek az orvos által javasolt kezeléseknek.

Statisztikák szerint a fejfájás 3 leggyakoribb oka

  • a stresszes életmód

  • az alváshiány

  • és a dehidratáltság, túl kevés folyadék fogyasztása.

Autoimmun betegségekkel foglalkozó szakemberek szerint a fejfájás a kimerültség gyakori mellékhatása, ami nem ritkán elöljárója néhány krónikus megbetegedésnek is. Míg a gyógyszerek fizikai szinten segítenek, a kristályok energetikai szinten működnek együtt a testtel és a tudattal. A gyógyító kövek segítenek elmozdítani az energia egyensúlyhiányát a napfonat csakrában és a korona csakrában, miközben megtisztítják az energiablokkokat. Ezek a hatások segítenek csökkenteni a stresszt is, miközben elősegítik a nyugalmat, ezáltal pedig eredményesebben tudsz majd pihenni.

7 ásvány a fejfájás enyhítésére

Ametiszt

 Ha fájdalomcsillapításról van szó, az ametiszt az egyik első számú ásvány, amit a kristálygyógyászok ajánlanak. Minél sötétebb lila színű az ametiszt, annál erősebb a stresszoldó hatása. Az ametiszt derűs, gyógyító energiájáról ismert. Segít ellazulni, megszünteti a rosszkedvet és feloldja az energiaelzáródásokat a csakrákban. Viselj ametiszt ékszert, vagy tarts magadnál egy marokkövet arra az esetre, ha utolér a fejfájás. A nyugodt alvás érdekében tarthatsz ametisztet a párnád alatt, vagy éjszaka is viselheted ékszer formájában.

Kalcedon

A kalcedon lágy kék színe már önmagában jelzi nyugtató energiáját. Hűsítő hatású, az egyik legjobb választás lüktető fejfájás ellen. Semlegesíti a negatív energiákat és csökkenti az elektromágneses szennyeződéseket, amik szintén hozzájárulhatnak a fejfájás kialakulásához. Ha a munkádból kifolyólag sok időt töltesz képernyő előtt, viselj kalcedonból készült karkötőt. Ez megnyugtatja a fáradt elmét, a szemeket és az agyat, valamint felélénkíti az energiákat és segít a koncentrációban.

Szelenit

A kék mellett a fehér szín is nyugtató hatásáról ismert. A szelenit a béke, a pozitivitás és a derű szimbóluma. Szinte elmossa a stresszt, miközben megemeli viselője rezgésszintjét. Azokon a napokon, amikor különösen kimerült vagy és ködösnek érzed a gondolataid, viselj vagy tarts magadnál szelenitet, hogy az energia szabadon áramolhasson a csakráidban.

Hegyikristály

A hegyikristályt mester gyógyítónak tartják, az egyensúly és harmónia köve. Képes minden más ásvány hatását felerősíteni, így ajánlott másokkal kombinálva viselni. Elősegíti az energiaáramlást a szervezetben, mind a hét csakrára hatással van. Bármikor, amikor úgy érzed hogy a túlzott mértékű stressz váltja ki a fejfájást, hordj magadnál vagy viselj hegyikristályt. Szinte azonnal kihúz a negatív spirálból, oldja a szorongást és a rosszkedvet.

Rózsakvarc

A rózsakvarc a szeretet ásványa. A szív csakrára hat és az idegrendszerrel van szoros összefüggésben. Enyhíti a feszültséget az egész testben, csökkenti a stresszt és segít megszüntetni a fejfájást. Amikor túlzottan stimuláltnak érzed magad, rózsakvarc ékszer viselése olyan, akár egy gyengéd, nyugtató ölelés. Különösen jó hatással van a menstruációhoz köthető fejfájásra.

Karneol

A karneol az alsó csakrák tisztítására az egyik legjobb választás. Ha az energia hajlamos a tested alsó részében "elakadni", olyankor tartósan rosszul érezheted magad, látszólag különösebb ok nélkül. A vörös kő az egész test energiaáramlására hatással van, méregtelenítő hatású. Ha letargikusnak érzed magad, vagy le vagy merülve, tisztítsd meg a szervezeted karneol használatával.

Szodalit

A királykék színű, fehér kalcitcsíkokban gazdag szodalit a harmadik szem csakrához kapcsolódik. Rendet és nyugalmat teremt az elmében. Ha hajlamos vagy elúszni a napi teendőiddel, a szodalit segít rendszerben tartani a mindennapjaid. Segít a megfelelő érzelmi egyensúly kialakításában, jótékonyan hat a pánikbetegségre, és eloszlatja a fejfájást kísérő mentális ködöt.

Hogyan használd az ásványokat fejfájásra?

A legegyszerűbb módszer, ha marokkőként a zsebedben hordod őket, vagy ékszerként magadon viseled, ezáltal a bőröddel folyamatosan érintkezve még hatékonyabban fejti ki hatását.

Ha fejfájás miatt nehezen tudsz pihenni, vagy az éjszakai alvásodra is negatív hatással van, tarts kisebb méretű marokkövet a párnád alatt, hogy biztosítsa a nyugodt alvást.

Feküdj a hátadra, és légzőgyakorlatok végzése közben helyezd a kristályodat a homlokodra, és vizualizáld a csakráid megtisztulását.


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.