🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Ásványok és csakrák – a tudomány a spiritualitás mögött

Einstein tudományos magyarázata alapján egyszerű megérteni, hogyan hatnak ránk az ásványok. De miért is olyan fontos, hogy alkalmazzuk az ásványok stabilitását az életünkben? Stabil energia = erősebb energia. Minél erősebb egy energia, annál inkább hatással lesz a körülötte lévő többi energiára, vagyis az emberre. Hiszen minden energia, és az energia a minden...

2021. július 28.

A kristályok mögött álló tudomány

Hogyan hatnak ránk az ásványok?

A tudomány bebizonyította, hogy az anyag 99.999999999999%-ban üres hely. Ezt az üres helyet energia alkotja. Az energia minden, és minden energia - Te magad, a szék, amin ülsz, a telefon, amit tartasz, csakúgy, mint az ásványok. Minden energiaként értelmezhető.

Minden energia, mindössze ennyit kell tudnod. (...) Ez nem filozófia. Ez fizika. - Albert Einstein

Csakúgy, mint az Univerzum minden anyagának, nekünk is megvan az egyedi frekvenciánk. A magasabb rezgésű emberek kedvességet, harmóniát és békét sugároznak, míg az alacsonyabb rezgésűek több negatív érzelmet élnek meg; féltékenységet, szorongást, félelmet.

Bármilyen frekvencián is vagy, az ember rezgése rendkívül instabil és könnyen befolyásolható. A nap folyamán folyamatosan változik, attól függően hogy milyen emberekkel vagyunk körülvéve, mit látunk a tévében, milyen az időjárás vagy épp mit böngészünk a közösségi médiában.

Az emberekkel ellentétben a kristályok stabil rezgésekkel rendelkeznek. Hogy miért? Rögzített, rendszeresen ismétlődő, tökéletes geometriai mintázatú molekulákból állnak, és stabilitásukat erőfeszítések nélkül tartják fenn. Az ásványok tökéletes ellentétei instabil emberi természetünknek.

Miért olyan fontos, hogy alkalmazzuk az ásványok stabilitását az életünkben?

Nagyon egyszerű. Stabilabb energia = erősebb energia. Minél erősebb egy energia, annál inkább hatással lesz a körülötte lévő többi energiára, tehát az ásvány energiái az emberére. Ezért befolyásolják olyan mélyen az instabil energiánkat az ásványok.

Az ásványok és a csakrák

Minden kristálynak más-más az energetikai frekvenciája. Hogy mekkora pontosan ez a szám, számtalan tényezőtől függ, mint a méret, összetétel és szín.

Miért számít egy ásvány színe?

Az általunk látott színek valójában meghatározott fény frekvenciák. A vörös szín például sokkal alacsonyabb frekvenciával rendelkezik, mint a lila. Ugyanez vonatkozik a saját testünkre is. Ha megnézünk egy csakra diagramot, a legalacsonyabb csakra (a gyökér csakra) piros színnel jelenik meg, amely igazodik az adott csakra alacsony rezgési frekvenciájához. A korona csakra viszont lila színnel jelenik meg, ez a legmagasabb rezgésű.


Hogyan válasszak ásványt?

A színek közötti vibrációs egyezés általában működik, s ha ez alapján választasz ásványt, nem lőhetsz mellé. A harmonizáló színek egyensúlyt teremtenek; például a türkiz jótékony hatással van a torok csakrára, hiszen mindkettő kék színű. Csakúgy, mint ahogy a borostyán és a citrin illeszkednek a sárga napfonat csakrához.
Fontos megjegyezni, hogy vannak kivételek, például a rózsakvarc a színe ellenére a zöld árnyalatú szív csakrához kapcsolódik.

Ennek ellenére a színek szerinti választás mindig egy jó kiindulási pont lehet.

A test 7 csakrája

Gyökér csakra

Színe a piros, a gerinc alapjánál található. Fizikai kapcsolata van a lábbal, a csontokkal és a vesével. Kedvezőtlen helyzetében olyan negatív érzésekhez vezet mint a bizonytalanság, instabilitás, éhségérzet, feszültség. A szenvedély, izgalom, szexualitás és az erő képviselője, melegséget kapcsolunk hozzá. Fő ásványai a karneol, gránát, ónix, vörös jáspis, vörös korall, mohaachát.

Szakrális csakra

Színe a narancssárga, a köldök alatt helyezkedik el. A narancssárga keverék szín, ami azt jelenti, hogy szellemileg és testileg is jótékonyan hat. Kiegyensúlyozatlansága esetén féltékenységhez, haraghoz és más negatív érzésekhez vezet. A kreativitás, az öröm és a felszabadulás csakrája. Ásványai az achát, karneol, napkő, holdkő, és citrin.

Napfonat csakra

Színe a citromsárga, a has felső részén található. Meghatározza a céljainkat, a boldogság és energia érzését, továbbá ide kapcsolhatjuk a lelkesedést, a motivációt és produktivitást is. Kedvezőtlen helyzetében önbizalomhiányhoz és emésztési rendellenességekhez vezethet. A napfonat csakrához kapcsolódó ásvány a citrin, borostyán, tigrisszem és a jáspisok.

Szív csakra

Színe a zöld, a mellkason található. A test és lélek egyensúlya, a növekedés és a megújulás szimbóluma. Erősíti a kiegyensúlyozottságot, önmagad szeretetét, a béke és bőség érzését. A szív csakra ásványai a rózsakvarc, aventurin, jáde, malachit és fluorit.

Torok csakra

Színe a kék, a torok aljánál helyezkedik el. A kék az egyik legerősebb gyógyító színünk, a nyugalmat, békét és a szabadságot szimbolizálja. A torok csakra szorosan köthető a torokhoz, nyakhoz, vállakhoz, a fülhöz és a tüdőhöz. Ha egyensúlyban van, segít megszabadulni a fizikai feszültségtől és elősegíti a gyógyulást. Ásványai a lapis lazuli, szodalit, kalcedon és akvamarin és a kék színű ásványok.

Harmadik szem csakra (vagy Szemöldök csakra)

Színe a lila, a homlok közepén, a szemöldökök között helyezkedik el. A bölcsesség, tisztán látás, felelősségvállalás és a megértés csakrája. Kiegyensúlyozatlansága esetén hozzá kapcsolható a szűklátókörűség, a félelem, a túlzott cinizmus és bizonyos szem problémák. Ásványai az ametiszt, lepidolit, fluorit és a lila színű ásványok.

Korona csakra

Színe a fehér, ezüst, arany és ibolya. A fej tetején található, a tisztaság, béke és remény jelképe. Hangsúlyozza az eggyé válást az örökkévalósággal, a legerősebben kötődik a spirituális világhoz. Hatással van a mindennapi teljesítményünkre, a növekedésre, a tudásra. Ásványai a hegyikristály és az ametiszt.

7 csakra karkötőink és ásványaink

Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen ásványt válassz, a legjobb amit tehetsz, hogy a megérzéseidre hallgatsz. Az ösztöneid, a tudatod és a tested tudni fogják, mire van szükséged. Ha szívesen olvasnál még az ásvány választás különböző módjairól, töltsd le ingyenesen az alábbi ebook-ot, amiben számtalan problémakörről és élethelyzetről olvashatsz, hogy a lehető legpontosabban választhasd ki a hozzád illő ásványokat.

Az életed mely területét szeretnéd erősíteni?


Olvass tovább

Hogyan kezdj el naplózni? – egy transzformatív szokás

2024. április 23.

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.