🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

Színezz, hogy jól legyél (+ ingyen letölthető felnőtt színezők)

Egy jól megválasztott színező nem csak a kicsiknek, de a nagyoknak is öröm. Te hogyan kapcsolódsz ki egy nehéz nap végén? Leülsz a tévé elé, görgeted az instát vagy... esetleg színezel?! A színezők segítségével felidézhetjük a gondtalan gyermekkorunk érzésvilágát, és elengedhetjük a mindennapjainkat megkeserítő stresszt. A felnőtt színezők használata az egyik legjobb stresszoldó tevékenység. Nem hiszed? Járj utána!

2023. január 20.

Végre egy stresszoldó tevékenység, ami független a technológiától! Hogy miért szeretjük annyira a felnőtt színezőket? A válasz egyszerű.

Miért jó a felnőtt színezők használata?

A felnőtt színező visszarepít a gyermekkorunkba, amikor izgatottságot, kíváncsiságot és motivációt éreztünk egy-egy üres kifestőkönyv láttán. Minél szebb, színesebb, pontosabb képet szerettünk volna alkotni. Gyermekként mindannyian késztetést éreztünk a szabad alkotásra, kreativitásunk kibontakoztatására, a fantáziánk szárnyalására. A színezéssel tulajdonképpen a belső gyermekünkhöz nyúlunk vissza. Ilyenkor megszólal egy kis hang belül, hogy elmélyülni, kikapcsolódni, alkotni bizony jó érzés! Mindezeket a pozitív, békés érzéseket hozza vissza a felnőtt színező a mindennapjainkba.

A használata instant javítja a kedvünket és fejleszti a fókuszunkat. Arra tanít, hogy éljünk a jelenben, merüljünk el a flow érzésben és legyünk spontának, örüljünk a mostnak.

Mindezek mellett a felnőtt színezők garantált sikerélményt biztosítanak. Talán úgy érezheted, hogy nem vagy elég tehetséges a rajzoláshoz, alkotáshoz - ebben az esetben bátran válaszd a színezőket, ahol kereteken belül, apró mozdulatokkal alkothatsz.

"A felnőtt színezők megszólítják a belső gyermeket, s azt mondják: Gyere, alkoss valami szépet, amire büszke lehetsz, ami csak rólad szól!"

A színek pszichés hatása

A színek gyógyító erejét a klinikumban is hasznosítják például depressziós betegeknél, hiszen az agy a színinformációkat nemcsak hogy felfogja, de fel is használja a test és lélek gyógyítására. Minden szín más-más információkat, érzéseket közvetít az agynak.

Piros

A szerelem, szenvedély, intimitás és a tűz színe, azonban az agresszió, a harag és más indulatoké is.

Narancssárga

Az optimizmus és az életöröm színe. Az egyik legjobb kedélyjavító szín, nyitottá, közlékennyé és magabiztossá teszi az embert. A ruhatárunkba is érdemes becsempészni, akár kiegészítők formájában.

Zöld

A természet, az élet, az újjászületés színe. Nagyon pozitív árnyalat, ha sok zölddel veszi magát körbe az ember, akkor kiegyensúlyozottá, nyugodtabbá és életigenlővé válik.

Lila

Sokoldalú szín, amely egyszerre képviseli a hatalmat és a méltóságot, valamint a misztikumot és a mágiát. A művészetek, az inspiráció és a titokzatosság tónusa.

Kék

Tisztaságot, könnyedséget sugall, javítja a kommunikációs képességeket és megtisztítja a ködös elmét, tiszta gondolatokat hoz.

Barna

A föld és a fák színe, köthető a természet nyugalmához és a születés, újjászületés körforgásához. Kényelmes, biztonságos szín.

Sárga

Az életerő és a vitalitás színe, melegséget sugároz, csakúgy mint a Nap. Oldja a szorongást, elűzi a félelmet és az elégedetlenséget. Pezsdítő hatással van a lustaságra, üdítően hat tanuláskor vagy monoton munkavégzéskor.

Kezdődhet a színezés

Nos, ha még nincs programod ma estére, most már van... :) Merülj el a színezés flow élményében és engedd az elmédnek, hogy a legbékésebb tevékenységgel lazítson egy kicsit.

Ehhez most 10 ingyen letölthető mandalát hoztunk nektek, amivel garantáltan közelebb kerülhetsz a testi-lelki egészséghez. Nincs más dolgod, mint lementeni és kinyomtatni őket, és már kezdheted is. Az alkotáshoz színes ceruzát, tűfilcet vagy akár festéket is használhatsz.

Terápiás színezésre fel!


Olvass tovább

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.