🚚 INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS 25.000 Ft feletti vásárlás esetén! 🚚
Nem szeretsz sokáig várni? Ha délelőtt rendelsz, rendelésed akár már másnapra megérkezhet!

20 tipp, hogy azonnal boldogabb legyél

Mi a boldogság definíciója? Sikeresnek kell lenni ahhoz, hogy boldognak érezd magad? Biztosan te is szoktál olyasmiket mondani, hogy “majd boldog leszek, ha…” Ha lefogyok 5 kg-t, ha megtalálom a nagy Őt, ha veszek egy családi házat, ha kifizetem a hitelemet, ha felmondok a munkahelyemen, ha úgy állnak majd a csillagok az égen… Azonban a boldogság receptje nem feltétlen a fentiekben keresendő.

2021. június 19.

Mi a boldogság?

Tapasztalataink szerint a siker követi a boldogságot, és nem fordítva.

Amikor valóban boldognak érezzük magunkat, s örülünk az apró történéseknek is, akkor az életünk pozitív irányba fordul. Gondolj csak bele, mikor lesz könnyebb bevonzani az életedbe a nagy Őt? Ha a szomorúság ül az arcodon, s magadba fordulva azon töprengsz, hogy neked miért nem sikerül soha semmi, vagy ha életvidám vagy, mosolyogsz, és felelősséget vállalsz az életedért? Könnyebb egészségesen élni, ha jókedvű és kiegyensúlyozott életet élsz, mintha mindennek csak a borús oldalát látnád? Vajon megengedheted magadnak valaha az álom otthont, ha a negatív életszemléleted miatt nem tudod bevonzani a bőséget az életedbe?

A sötét felhőktől gyakran észre sem vesszük a körülöttünk lévő lehetőségeket. Ezek a dolgok egymást vonzzák, és fordítva.

Szeretnénk néhány tanáccsal segíteni Neked, amelyeket akár most azonnal be tudsz építeni az életedbe, hogy megtapasztalhasd a boldogság érzését.

20 tipp, hogy azonnal boldogabbanak érezd magad

      1. Készíts egy 50 tételből álló listát olyan dolgokról, amiket szívesen csinálsz szabadidőben. Lehet szó bármiről; kirándulás egy közeli várhoz, megnézni egy kedvenc filmed vagy elolvasni egy jó könyvet. Válassz ki két-három dolgot, amit itt és most meg tudsz valósítani, s vágj bele.
      2. Tanuld meg elfogadni és szeretni önmagad. Gyakorold a feltétel nélküli szeretet, az öngondoskodást, s állíts be egészséges érzéseket magaddal szemben. Ne feledd, egy valami biztos az életben: önmagaddal kell leélned.Hagyd abba a negatív kritikát, amivel illeted magad, emeld fel az állad, és kezdd el észrevenni a benned rejlő páratlan értékeket, a különleges tulajdonságokat. Békülj ki önmagaddal, hiszen ez a boldogság egyik íratlan alapszabálya.
      3. Ne kövesd el azt a hibát, hogy másokhoz hasonlítgatod magad - ne próbálj más cipőjében járni, hiszen könnyen lehet, hogy nagy rád, s elesel benne. Mindannyian máshol tartunk az életben. Nem kell mást tenned, mint kikövezni a saját sikered útját, felfedezni a céljaid amelyekért szenvedéllyel tudsz küzdeni, bízni magadban, s cselekedni.
      4. Ne rágódj a múlton. Ne fektesd az energiád olyasmibe, amin nem tudsz változtatni, és ne gondolkodj örökösen a már megtörtént dolgokon. Engedd el a múltat, s kezdj el élni a jelenben.
      5. Ütemezz minden napodba egy kis élvezetet, akkor is, ha csak pár perced van arra, hogy kikapcsolódj. Hallgasd meg a kedvenc zenédet, hívd fel egy barátod, vagy olvass el egy fejezetet egy könyvből. Ragaszkodj hozzá, hogy minden nap tegyél valami olyat, amit tiszta szívből élvezel.
      6. Ne pazarold az értékes időd és energiád a pletykára, mások kibeszélésére. Foglalkozz a saját dolgoddal, mert az mindig kifizetődik.
      7. Nézz körül, milyen emberekkel töltöd az időd legfőbb részét. Energiavámpírok, negatív emberek, akik csak lemerítenek? Tisztítsd meg az életed ezektől az emberektől, próbáld meg megszakítani velük a kapcsolatot, vagy minimálisra redukálni. Úgy is segíthetsz ezen a problémán, ha tértisztító tulajdonsággal rendelkező ásványkarkötőt viselsz annak érdekében, hogy távol tartsd magadtól a negatív energiákat.

      8. Mosolyogj sokat. Egy mosoly nem kerül semmibe, s mégis képes bearanyozni a napot. Ne vedd magad túl komolyan, az élet szórakoztatóbb, ha közben mosolyogsz.
      9. Engedd el a “mi lesz, ha…” típusú gondolatokat. Feleslegesen olyan dolgokon aggódni, amire nincs ráhatásod, vagy azon rágódni, hogy mi lenne ha ez és ez történne. Az esetek 90%-ban a “mi lesz, ha…” kezdetű dolgok soha nem következnek be, tehát ne pazarolj túl sok időt rájuk.
      10. Igyál rengeteg vizet. A kiszáradás egyik első jele a hangulatváltozás. Több víz fogyasztása nemcsak egészségügyi, fizikai és mentális előnyökhöz juttat, de jobban fogod magad érezni a bőrödben, s az agyfunkcióid is olajozottabban fognak működni.
      11. Merj nagyot álmodni. Ha vannak céljaid, és törekszel is ezek elérésére, az újfajta szenvedélyt és értelmet adhat az életednek, s ezzel automatikusan pozitívabb leszel.
      12. Be kell látnod, hogy egyetlen ember felel a boldogságodért; ez pedig te magad vagy. Senki sem okozhat neked szomorúságot, elkeseredést, csalódottságot, hacsak te magad nem engeded meg nekik.
      13. Vésd az eszedbe, hogy minden okkal történik. Talán most még nem érted, de amikor eljön az idő, minden eddigi történés az életedben világossá válik és értelmet nyer. A problémák a személyes növekedés lehetőségét rejtik magukban, fogd fel őket kihívásként.
      14. Tanuld meg, hogy nem kell mindenkinek bebizonyítani az igazad, sőt, egyáltalán nem kell, hogy mindig igazad legyen. Magadnak akarj bizonyítani, ne másnak.
      15. Sétálj egy nagyot a természetben. A természetjárás mindig pozitív energiával ruház fel, megszabadít a problémáktól és kikapcsolja a gondolkodást. Kutatások igazolják, hogy a séta az egyik legjobb módszer a stressz csökkentésére. Segíti az energiák áramlását és lehetővé teszi az érzelmek tisztább feldolgozását.
      16. Gyakorold a tudatosságot mindenben, amit csinálsz. Legyél a jelenben, éld meg a pillanatot akkor és ott, amikor és ahol éppen vagy. Egy dologra koncentrálj egyszerre, s ne hagyd, hogy a gondolataid szerteszét cikázzanak. Ha elkalandozol, gyengéden irányítsd vissza őket ahhoz, amit éppen csinálsz.
      17. Kezdetben csökkentsd az elvárásaid saját magaddal szemben, ne próbálj meg egyszerre tíz dolgot megváltoztatni, amik azelőtt nem működtek. Haladj fokozatosan, lépésről lépésre.
      18. Az irigység csupa elpazarolt érzelem, ne vágyódj mások tulajdona után. Építsd a saját életed, dolgozz magadon, s teremtsd meg a saját utadat. Teremts meg magadnak mindent, amit szeretnél, hogy ne legyen szükséged irigységre az életben.
      19. Tégy rendet az életedben, tégy rendet az otthonodban. Ha örökös rendetlenség vesz körül, ne csodálkozz, ha túlterheltnek és stresszesnek érzed magad. A tiszta energiáknak hangulatjavító hatása van. Rendszerezd a lakásod minden pontját, s az életed kirakós darabjai is a helyükre kerülnek majd.
      20. Mondj nemet a gyűlöletre, a bosszúra és a haragra. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ezekre a felesleges érzésekre pazarold az időd. Olyan ez, mintha mérget innál, s közben azt várnád, hogy a másik mikor hal meg. Felemészt. Ehelyett inkább bocsáss meg minden korábbi sérelmet, s csak engedd el.


Csak képzeld el, milyen lenne az életed ha ezeket az apró döntéseket meghoznád? Boldogabb, teljesebb, kiegyensúlyozottabb?

...

Akkor hát, mire vársz, kedves Olvasó?! Vedd kezedbe a saját boldogságod még ma!


Olvass tovább

Így növeld a rezgésszinted – konkrét gyakorlatok

2024. március 22.

Az évkerék és a kelta ünnepek

2023. október 27.

Fehér ásványok energiatisztításhoz

2023. július 10.

Ásványok gyerekeknek

2023. március 22.

Mi a Te totemállatod?

2023. február 19.

Színezz, hogy jól legyél (+ ingyen letölthető felnőtt színezők)

2023. január 20.